reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Szkoda :( w sensie, że go nie masz.
Ale i tak bym się zgłosiła do lekarza pierwszego kontaktu co dalej z tym robić.
Znajoma właśnie jest w trakcie brania antybiotyku, planowała ciążę, ale dopóki nie wie czy nie doszło do zakażenia to musi odłożyć plany. Jeszcze 2 tygodnie antybiotyk ma brac.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
No zgłoszę się na pewno, no szkoda bo mój M nawet nie zdążył spojrzeć na niego swoim okiem czy jest w całości

reklama
@marta64 moja siostra tez miala kleszcza kilka dni temu,tez jest w ciazy.
Tyle ,ze ona mieszka w Holandii i tam w ogole jest inna opieka,stwierdzila ,ze powie poloznej na wizycie,podobno bolerioza w razie w nie przejdzie przez lozysko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Rumień pojawia się tylko u 30% "szczęściarzy", których ugryzł zakażony kleszcz. 70% osób, które zostały ugryzione przez zakażonego kleszcza nie mają nawet zaczerwienia.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Tak, w przypadku zakażonych kleszczy albo kleszczy z terenów endemicznych. Wysłałam zapytanie do koleżanki, lekarza. Mam nadziej, że nie śpi i odpisze. Być może wytyczne się zmieniły i teraz rutynowo podaję się antybiotyk. Trudno mi powiedzieć. Za moich czasów podawano doksycykline, ale tylko jeśli potwierdzono zakażenie, nie wiem czy jest bezpieczna w ciąży.

Ostatnia edycja:
@marta64 moja siostra tez miala kleszcza kilka dni temu,tez jest w ciazy.
Tyle ,ze ona mieszka w Holandii i tam w ogole jest inna opieka,stwierdzila ,ze powie poloznej na wizycie,podobno bolerioza w razie w nie przejdzie przez lozysko

To by było dobrze jakby nie przrnikalo, mniejszy stres

Po mnie tez w sobote chodzil kleszcz ale zauwazylam dziada:/

reklama
Skoro tak ci odleciał to raczej się nie zdarzył w Ciebie wbić, ale dla świętego spokoju radziłabym pojechać do lekarza pierwszego kontaktu. Jesteś w ciąży i masz prawo się niepokoić.

Do góry