reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja wrocilam niedawno z IP. Dostalam rozowego plamienia. Na szczescie z dzieckiem wszystko dobrze. Lekarz podejrzewa, ze to od nisko polozonego lozyska. Niecaly centymetr od szyjki. Dostalam duphaston i mam lezec kilka dni. Na razie nie plamie. Za to ze stresu dostalam rozwolnienia :p
Jutro musze isc do swojego lekarza po zwolnienie i takim sposobem skoncze prace miesiac wczesniej nic planowalam.

Monia dobrze ze idziesz na zwolnienie! Staraj sie sporo odpoczywac I lezec I niech inni Ci usluguja!!

dziewczyny tez macie może problem ze spaniem? ja na przykład zasypaim kolo 11 a potem budze się kolo 4.00 i nie mogę zasnąć do 6.00 potem spie do 8/9. wolalabym spac jednym ciagiem a krócej. poza tym spie zarówno na lewym i prawym boku a nieraz na wznak bo jak leze za długo w jednej pozycji bola mnie miesnie z tej strony.
Tez tak mam

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Dziewczyny, ja co wchodziłam na kalkulator ciąży na innej stronie, to każdy pokazywał co innego. Różnica potrafiła wynosić trzy tygodnie! Więc uznałam, ze te wszystkie kalkulatory to lipa i wyliczyłam najlogiczniejszą metodą. Skoro termin z usg mam na 19 stycznia to zaczęłam liczyć właśnie od 19-tego stycznia wstecz i tak doszłam kiedy dokładnie co się kończy a co zaczyna. Ja mam 14+2, czyli wczoraj zaczęłam 15-ty tydzień. Jeśli dziewczyny mają termin na 01.01., to mi wychodzi koniec 17 tygodnia, a dokładnie 16+6. Aplikacja aplikacją a matematyka matematyką :)

Dziewczyny, ja co wchodziłam na kalkulator ciąży na innej stronie, to każdy pokazywał co innego. Różnica potrafiła wynosić trzy tygodnie! Więc uznałam, ze te wszystkie kalkulatory to lipa i wyliczyłam najlogiczniejszą metodą. Skoro termin z usg mam na 19 stycznia to zaczęłam liczyć właśnie od 19-tego stycznia wstecz i tak doszłam kiedy dokładnie co się kończy a co zaczyna. Ja mam 14+2, czyli wczoraj zaczęłam 15-ty tydzień. Jeśli dziewczyny mają termin na 01.01., to mi wychodzi koniec 17 tygodnia, a dokładnie 16+6. Aplikacja aplikacją a matematyka matematyką :)
Ja liczę metoda, która licza lekarze,czyli każdy skończony tydzień od ostatniej miesiączki. Ciąża trwa 40 tygodni, te 9 miesięcy to umowne, bo jakby przyjąć że miesiąc to 4 tygodnie, to wychodzi 10 miesięcy ;)

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Witajcie w niedziele!
Odnośnie tygodni, w pełni zrozumiałam cały ten "system" obliczania ich i jutro kończę 15 tydzień i zaczynam 16 czyli 15+0 :) Natomiast zaczęłam sie zastanawiać jak to przeliczać na miesiace. 16 tydzien to bez dwóch zdań 4 miesiac ale byłam pewna że to ostatni tydzien 4 miesiąca i 17 tydzień to już 5 miesiac. A wg "internetow" 17 tc to jeszcze 4 msc, od 18 zaczyna się 5 miesiac :)
Jezeli chodzi o dzisiejszy dzień, cały spedzilam z rodzina, od rana do wieczora, było bardzo przyjemnie. Z oznak ciazy - nie mam ani jednego, nie ciagle podbrzusze, wiązadła, nic nie doskwiera i zaczynam sie jak głupia martwić. Rano uklula mnie tak jakby szyjka, pojawił się bol moze z 5 razy i trwał po 3 sekundy, ale nie wiem z czym to jest związane.

A jutro... wracam do pracy [emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie w niedziele!
Odnośnie tygodni, w pełni zrozumiałam cały ten "system" obliczania ich i jutro kończę 15 tydzień i zaczynam 16 czyli 15+0 :) Natomiast zaczęłam sie zastanawiać jak to przeliczać na miesiace. 16 tydzien to bez dwóch zdań 4 miesiac ale byłam pewna że to ostatni tydzien 4 miesiąca i 17 tydzień to już 5 miesiac. A wg "internetow" 17 tc to jeszcze 4 msc, od 18 zaczyna się 5 miesiac :)
Jezeli chodzi o dzisiejszy dzień, cały spedzilam z rodzina, od rana do wieczora, było bardzo przyjemnie. Z oznak ciazy - nie mam ani jednego, nie ciagle podbrzusze, wiązadła, nic nie doskwiera i zaczynam sie jak głupia martwić. Rano uklula mnie tak jakby szyjka, pojawił się bol moze z 5 razy i trwał po 3 sekundy, ale nie wiem z czym to jest związane.

A jutro... wracam do pracy [emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie ma sensu przeliczac na miesiące ;) w tym artykule co dałam, właśnie jest wyjaśnione jakie to może być mylące, jak mnie ktoś pyta który miesiąc to mówie że około 3/4 [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry