reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Rozumiem. Owszem cudów nie ma ale zawsze coś , kilka dni temu kupiłam jak brzuch stał się wielką kula gazową po jakże pysznych kanapeczkach.
Lezenie na lewym boczku, ciepła kapiel w wannie - co tez srednio wskazane. Kurcze sa jakies domowe, nieinwazyjne sposoby??
Wiecie, że nawet nie wiedziałam że espunisam można brać:/ ja wczoraj też pojadlam bo mama miała urodziny a wcześniej przyjechał do nas szwagier z żona i moim kochanym chrzesniakiem:) no i obzarlam się tak strasznie że brzuch mi się powiększył jakbym była w 6 msc ciąży a nie 4:) na szczęście dziś już trochę przeszło. Zachciało mi się mojego dietetycznego śniadania z przed ciąży: kasza gryczana, rukola, pomodorki koktajlowe z mojego ogródka i oliwa z oliwek. Mniam

reklama
Wiecie, że nawet nie wiedziałam że espunisam można brać:/ ja wczoraj też pojadlam bo mama miała urodziny a wcześniej przyjechał do nas szwagier z żona i moim kochanym chrzesniakiem:) no i obzarlam się tak strasznie że brzuch mi się powiększył jakbym była w 6 msc ciąży a nie 4:) na szczęście dziś już trochę przeszło. Zachciało mi się mojego dietetycznego śniadania z przed ciąży: kasza gryczana, rukola, pomodorki koktajlowe z mojego ogródka i oliwa z oliwek. Mniam
Mnie się nie chce rano gotować śniadań, zadawalam się kanapkami i jogurtem.

Ja wczoraj zjadalam wieczorem kebaba,calego! I kurcZe waze kilogram wiecej niz wczoraj ,hehe mam nadzieje,ze to tylko woda mi sie zatrzymala[emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Mysmy mieli pelna wrazen sobote! U moich corek w szkole byl festyn. Starsza corka konczy 4 klase za tydzien i miala tez ostatni koncert na zakonczenie orkiestry juniorow - gra na klatnecie. I co to bylo za zaskoczenie jak przy rozdaniu swiadectw ona i jeszcze jedna Polka dostaly nagrode glowna za doskonale wyniki muzuczne ! Najlepiej zdany egzamin !!! Zaskoczenie i radosc niesamowite !
Druga zaczyna w nowym roki saksofon :-) takze jak male bobo sie pojawi na swiecie siostry beda mogly grac kolysanki :-)

Ja dzisiaj pierwszy raz w ciazy zjadlam parowki na sniadanie ... ale szybko poszlo spowrotem. Chyba jednak zrezygnujemy z tego hehe.

Milej niedzieli !

Ostatnia edycja:
@Lovi23 tyle o Tobie I o tym co napisalas myslalam ze po jechalam do szpitala. Po czekaniu 2,5 godz zrobili wymaz, sprawdzili szyjke I niby wszystko ok ale jest zaczerwieniona i pogrubiona przy wejsciu prawdopodobnie przez moje tabletki dopochwowe. Dzidzia serduszko bije I jest ruchliwe co najwazniejsze a te twardnienia niby spowodowane sa faktem ze zarowno macica jak I narzady podnosza sie wyzej....
Wiecej do pytam na wizycie w srode.

Tak czy inaczej dzieki za doping ;) zawsze lepiej dmuchac na zimne!
Z szyjka niestety nie ma żartów...
Mi też wczoraj brzuch zrobił się twardy, od samego glaskania.. I wolę chyba go nie dotykać :/ Ta moja macica jest jakaś dziwna. Ehhh

Całe szczęście, że wszystko w porządku, bo jakoś mnie zmartwiłaś tym twardniejącym brzuchem. Ja mam wrażenie, że na wieczor twardnieje ale wtedy towarzysza mi wzdeciaC tak jak dziś. Rano wstanę i brzuch wróci do normalności. Najważniejsze że z Dzidzia wszystko w porządku :)
Ja dzis dostałam jakiejś werwy do działania, do 13 leżałam w basenie na metrach, pieką rece i nogi od słoneczka [emoji6] Później jak sie wzielam za sprzątanie tak do każdego kata zagladnelam, na obiad szybkie tosty z serem i pranie, rozwieszanie, spacerek, zapiekanki z teściami a jak maz wrócił z pracy to poszliśmy oglądać błyskawice na leżak, pod kocykiem :) Niestety burze chyba przewiało i melduje się spod kołdry [emoji16] dobrej nocy[emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi nie twardnieje brzuch przy wzdeciach.

Z szyjka niestety nie ma żartów...
Mi też wczoraj brzuch zrobił się twardy, od samego glaskania.. I wolę chyba go nie dotykać :/ Ta moja macica jest jakaś dziwna. Ehhh
Z tym glaskaniem to rzeczywiście problem. Cały czas mówię mojemu m że nie powinno się brzuszka ciągle głaskać, a on tak się cieszę że będziemy mieć dziecko że nie może się powstrzymać i głaszcze i mówi do niego. Oj będzie tatuś kochał nasze dzieciątko

Dziewczyny a ja chyba zaczynam coś czuć !
Cały czas mi się zdawało ze coś mi tam łupie ale myślałam ze to może efekt placebo bo bardzo ale to bardzo chciałam i potrzebowałam poczuć ze on tam jest w środku albo ona ale chyba on.
Ale teraz coraz częściej mi łupie i plumka.
Nie czułam co prawda muśnięcia od środka jak w pierwszej ciąży ale to takie inne uczucie coraz intensywniejsze i coraz częściej. Yupiii!

Normalnie się wzruszyłam [emoji7][emoji7][emoji12][emoji7][emoji7]

reklama
Dziewczyny a ja chyba zaczynam coś czuć !
Cały czas mi się zdawało ze coś mi tam łupie ale myślałam ze to może efekt placebo bo bardzo ale to bardzo chciałam i potrzebowałam poczuć ze on tam jest w środku albo ona ale chyba on.
Ale teraz coraz częściej mi łupie i plumka.
Nie czułam co prawda muśnięcia od środka jak w pierwszej ciąży ale to takie inne uczucie coraz intensywniejsze i coraz częściej. Yupiii

Normalnie się wzruszyłam [emoji7][emoji7][emoji12][emoji7][emoji7][/QUOTE
Super kochana, ja jeszcze albo nie czuję, albo nie potrafię tego rozpoznać. Ale to moja pierwsza ciąża...

Do góry