reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć, dawno tu nie zaglądałam :) Byłam drugi raz w szpitalu, przyplątała mi się paskudna infekcja intymna, leżałam 2 dni. Dowiedziałam się, że będziemy mieli córeczkę (nie uprzedziłam lekarki robiącej USG, że nie chcę znać płci). No i cóż, tyle z niespodzianki, ale przynajmniej imię wybrane: Lenora :D Kupiliśmy już wózek, łóżeczko i nosidełko, będziemy przygotowywać pokoik, malować itd. A od września ciuszki i reszta, nie mogę się już doczekać :)
Dalej ćwiczę (lekarz pozwolił), zaczęłam się inaczej malować i wpadł mi do głowy pomysł, żeby robić zdjęcia brzuszka tydzień po tygodniu, a po urodzeniu dzidzi zrobić filmik.
W miarę możliwości będę się częściej udzielać ;)
Ja ćwiczę od początku ciąży :) a w poprzedniej ciąży robiłam to samo - co tydzień zdjęcie brzuszka, potem podpisywałam który to tydzień. A w tej mi się nie chce :-p

Dziewczynki, ja się wczoraj pod wieczór ważyłam na wadze przyjaciółki i wyszło mi że właściwie nic nie przytyłam. Ale jest duże prawdopodobieństwo , że waga zaniża, bo była z nami siostra psiapsióły i jej pokazało 1,5kg mniej niż kilka dni wcześniej u ginekologa. Zresztą widzę po sobie, że mi sie kształty zmieniły w środkowej części bardzo. Tylko nogi i ręce bez zmian.
Jutro poznam prawdę na wizycie.

Mi tez brzuch twardnieje, ale tak tylko momentami i zaraz wraca do normy. Nie głaszczę. Moja szyjka ma ponad 4cm, wiec nawet jak się ciutke skróci, to będzie w normie.

Babci 80-tka udana, popłakała się po obejrzeniu fotoksiażki, którą dla niej zaprojektowałam. Chyba nigdy tak nie zareagowała na żaden prezent ode mnie.

Mąż odsypia imprezę, Oliwka tez nie wstała, tylko ja grasuję od 7mej, jak to ja :) za pół godzinki śniadanie, a na razie buszuję po allegro :)

reklama
A ja wczoraj zjadłam duuuużo warzyw i dzisiaj mi taki balonik wyskoczył [emoji23] pewnie kilka dni potrzeba, żeby to zeszło. O ile w ogóle..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:)
U mnie tez twardnieje chwilami, ale to przez wzdecia i manewry jelitowe. Typowych skurczów macicy nie odczuwam więc raczej nie ma sie czym przejmować. Może jedynie mało racjonalnym sposobem odżywiania ;)
Ja jeszcze w łóżeczku, a tu mąż grasuje ... Pranie, zmywarka, chyba rovi podklad pod dobre śniadanie ;)
Allegro jeśli chodzi o ciuszki racej przerzuciłam się na aliexpress, ale wczoraj zamowilam z allegro poduche ciążowa :D
Dzis w nocy strasznie odretwialam :/

Dziewczyny, gdzie znajdw fajne jeansy ciążowe? H&M mi jedynie przychodzi do glowy....

Miłej niedzieli :*

Tak biorę espumisan cudów nie działa ale zawsze troche lepiej. Ja biorę dużo sztucznego progesteronu a przez leżenie w ogóle się nie ruszam, a Mała jeść chce...i chyba stąd problem

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Rozumiem. Owszem cudów nie ma ale zawsze coś , kilka dni temu kupiłam jak brzuch stał się wielką kula gazową po jakże pysznych kanapeczkach.
Lezenie na lewym boczku, ciepła kapiel w wannie - co tez srednio wskazane. Kurcze sa jakies domowe, nieinwazyjne sposoby??

Rozumiem. Owszem cudów nie ma ale zawsze teoche lepiej, kilka dni temu kupiłam jak brzuch stał się wielką kula gazową po jakże pysznych kanapeczkach.
Lezenie na lewym boczku, ciepła kapiel w wannie - co tez srednio wskazane. Kurcze sa jakies domowe, nieinwazyjne sposoby??
Dla mnie ciepła kąpiel niewskazana niestety

reklama
Ja pół nocy walczyłam z bólem brzucha od wzdęć wykończona jestem

Współczuje Ci strasznie, mnie też dokucza. Zaproponowałabym Ci spacery, bo mi najlepiej pomagają ale wiem, że nie mozesz :(

Wczoraj cały dzień spędziłam u babci, a wieczorem B mnie wyciągnął na bilard. Nie pamiętam kiedy gdzies w sobote wychodziliśmy.
Dziś obiadem u mojej mamy, gołąbki <3

Do góry