reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Wiem że to wątek poboczny, bo dzidzia w ciąży jest najważniejsza. Ale jestem przerażona tym, jak szybko zmienia mi się rozmiar. Byłam wczoraj na zakupach bo w swoje spodnie już nie wchodzę, a jutro mam roczek chrześniaka więc w dresach nie pójdę. Przed ciąża nosiłam rozmiar 38 i myślałam że kupię ciazowki tylko rozmiar większe. Idę do przebieralni na pewniaka z rozmiarem 40 a tu lipa (spodnie obcisłe że mało nie pękną), no i wzięłam 42:( staram się nie jeść byle czego, nie jem słodyczy prawie wcale, jem wtedy kiedy czuję głód a tu taka niespodzianka. Moja mama że mną przytyła 30kg więc może mnie też to czeka. Jedyny plus jest taki, że mąż prawi mi komplementy:) chyba częściej niż przed ciążą:)

reklama
Wiem że to wątek poboczny, bo dzidzia w ciąży jest najważniejsza. Ale jestem przerażona tym, jak szybko zmienia mi się rozmiar. Byłam wczoraj na zakupach bo w swoje spodnie już nie wchodzę, a jutro mam roczek chrześniaka więc w dresach nie pójdę. Przed ciąża nosiłam rozmiar 38 i myślałam że kupię ciazowki tylko rozmiar większe. Idę do przebieralni na pewniaka z rozmiarem 40 a tu lipa (spodnie obcisłe że mało nie pękną), no i wzięłam 42:( staram się nie jeść byle czego, nie jem słodyczy prawie wcale, jem wtedy kiedy czuję głód a tu taka niespodzianka. Moja mama że mną przytyła 30kg więc może mnie też to czeka. Jedyny plus jest taki, że mąż prawi mi komplementy:) chyba częściej niż przed ciążą:)
Jeśli byłaś w H&M to się nie przejmuj ;)
Oni te rozmiarowka mają dziwna w ciąży, ja w 40 się "wcisne", ale też w biodrach mnie cisną, za to pas się zsuwa z brzucha.
Teraz muszę kupić 42, powinny wystarczyc do końca ciąży. Co ciekawe, z córką chodziłam do końca w spodniach z H&M właśnie rozmiar 42, a zaczynałam ciążę ważąc 5 kg więcej niż teraz, nie wiem jak oni robią te spodnie ;) bo np koszulki mialam od nich S, mimo brzucha :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli byłaś w H&M to się nie przejmuj ;)
Oni te rozmiarowka mają dziwna w ciąży, ja w 40 się "wcisne", ale też w biodrach mnie cisną, za to pas się zsuwa z brzucha.
Teraz muszę kupić 42, powinny wystarczyc do końca ciąży. Co ciekawe, z córką chodziłam do końca w spodniach z H&M właśnie rozmiar 42, a zaczynałam ciążę ważąc 5 kg więcej niż teraz, nie wiem jak oni robią te spodnie ;) bo np koszulki mialam od nich S, mimo brzucha :D

No właśnie. W hm mierzyłam nawet 44 i były takie same jak 42. A mam kupione na allegro 40 i też pasują. Swoją drogą ceny ubrań ciazowych to jakieś przegięcie. W lc waikiki są dość przystępne ceny ale mam 180 i tamte spodnie są za krótkie. Teraz jeszcze pół biedy bo można je potraktować jak 7/8 ale chciałam żeby były już na jesień...

No właśnie. W hm mierzyłam nawet 44 i były takie same jak 42. A mam kupione na allegro 40 i też pasują. Swoją drogą ceny ubrań ciazowych to jakieś przegięcie. W lc waikiki są dość przystępne ceny ale mam 180 i tamte spodnie są za krótkie. Teraz jeszcze pół biedy bo można je potraktować jak 7/8 ale chciałam żeby były już na jesień...

@Małgosia87 cialo sie zmienia[emoji4]a ile juz przytylas i ktory tydzien[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przytyłam od początku ciąży 4kg. Może to też wynika z tego że przed ciąża byłam na diecie niskoweglowodanowej i z węglowodanów poza warzywami jadłam kasze jaglaną i gryczaną. Zero cukru, mąki, pieczywa, ziemniaków, nawet owoce w umiarkowanych ilościach. A teraz jem to wszystko poza słodyczami oczywiście.

Dlatego ja nauczona po pierwszej ciąży (sprzedałam wszystko, bo schudłam więcej niż ważyłam na starcie, zostawiłam tylko jedna bluzkę właśnie S), kupuję... używane :D sukienkę na wesele kupiłam nowa, ale spodnie czy bluzki szukam używanych, bo to na chwilę tylko.
A i tak chodze w zwykłych koszulkach po domu, tylko np rozmiar czy 2 większe. Mam takie fajne z Intimissimi, właśnie muszę jechać do outletu kupić jeszcze kilka, one są mega elastyczne i zawsze wracają do wyjściowego rozmiaru :)

Małgosia87 nie przejmuj się, ta rozmiarówka tam jest faktycznie dziwna. Ja przytyłam niby tylko 1kg a cyc i brzuch mi tak wybilo, że się w swój normalny rozmiar nie mieszczę... I też wiem że dzidzia najważniejsza, ale bardzo się boję że jak waga wystrzeli w górę to się potem nie pozbieram [emoji33]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jeszcze nie wiem ile przytyłam,a le coś na pewno. O ile górę mam nadal szczupłą - takie zywkłe M, o tyle w brzuchu już spokojnie L a w biodrach to nie wiem czy nie XL? A ja tylko zaczełam jeść kolacje, których wczęsniej pzrez ponad rok nie jadłam. I to wystarczyło. Smutne to :( znam tyle dziewczyn, co jedza co chcą i ile chcą i maja rozmiar 34, a ja całe życie na diecie i i tak oscyluję wokół 38/40. Życie nie jest fair.

Do góry