reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@dreamscometrue moze te krwiki sie robia od lekow rozrzedzajacych krew,ja czasem tak mysle ,bo pierwsza ciaza bez lekow i zero krwiakow,druga na acardzie i juz kriwak no i teraz acard plus clexane i znow problemy.
Wice na jedno to pomaga a na drugie szkodzi.
@xxsenia bo Ty tez jestes na rozrzedzaczach i tez mialas krwiaka? Dobrze pamietam?

Witam nowe kolezanki[emoji4]

Gratuluje tez udanych wizyt wszystkim[emoji4]

@ada30 bedzie dobrze na pewno[emoji5]jakie dalsze badania?pappa?aminopunkcja? Czy jeszcze cos innego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ada rozumiem twoje zaniepokojenia, ale na pewno wszystko będzie dobrze ;* trzymam kciuki za Was &&

Weroni super gratulacje ;)

Annie tego coombsa to miałam robione wiec nie tylko ty ;) robi sie gdy kobieta ma grupę krwi -.

Hej, jestem tu nowa. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie:) termin porodu mam na 4 stycznia. Jestem po wizycie u mojego gina, prawdopodobnie będzie chłopak:) za mną 4 dniowy pobyt w szpitalu bo lekko plamilam. Lekarze niczego nie stwierdzili, prawdopodobnie pękło jakieś małe naczynko. Mój gin pobrał mi jeszcze posiew z kanału szyjki macicy, bo jego zdaniem mogła to być infekcja. Czekam na wyniki. Czy któraś z Was miała taki epizod?
Hej miło, że dołączyłaś! Kiedy masz kolejną wizytę i skąd pochodzisz? Imię dla chłopca postanowione czy jeszcze nie ? :) Co do plamienia męczę się już z tym od miesiąca niemalże, na początku gin podejrzewała, że od bakterii (też mnie męczą-już jestem po drugim antybiotyku), ale pozniej wykryto krwiaka.

@dreamscometrue moze te krwiki sie robia od lekow rozrzedzajacych krew,ja czasem tak mysle ,bo pierwsza ciaza bez lekow i zero krwiakow,druga na acardzie i juz kriwak no i teraz acard plus clexane i znow problemy.
Wice na jedno to pomaga a na drugie szkodzi.
@xxsenia bo Ty tez jestes na rozrzedzaczach i tez mialas krwiaka? Dobrze pamietam?

Witam nowe kolezanki[emoji4]

Gratuluje tez udanych wizyt wszystkim[emoji4]

@ada30 bedzie dobrze na pewno[emoji5]jakie dalsze badania?pappa?aminopunkcja? Czy jeszcze cos innego?

Kochana pytałam moją gin czy mimo krwiaka mam brać clexane powiedziała, że tak, że woli krwiaki niż jakby coś poważniejszego się miało stać...i cały czas sprawdza mi krzepliwość

@dreamscometrue ja tez bralam ciagle clexane,lekarz kazal mi odstawic ale nie zrobilam tego ,odstawilam acard na jakies 2-3 tyg ,teraz zmienilam i acard biore nie codziennie tak jak wczesniej tylko co 3 dzien[emoji4]
Mam nadzieje ,ze twoj krwiak odpusci a moj juz nie wroci[emoji5]

Hej jestem po wizycie i badaniu usg genetycznym.Bedzie dziewczynka :) Tylko mam problem :( wyszła za duża przeziernosc karkowa 4,2 :( dostalam skierowanie na dalsze badania.Lekarz stwierdzil ze to nie wyrok itp.Ale mam większe ryzyko 1/79 anie jak w moim wieku 1/950 ze dziecko urodzi sie z wada serca lub 21% ze z daunem.Wszystko reszta wyszła ok.Podobno u dzieci z daunem nie ma kości nosowej i czegoś tam jeszcze.Mam nadzieje ze test pappa i reszta badan beda ok.2dzieci jest zdrowa,w rodzinie obciążeń nie bylo.A moze tak jak lekarz mowi ten płyn tak wolno sie wchłania,lub u niektórych dzieci to normalne :) pocieszam sie ta myślą.Przy lekarzu sie poplakalam :( pozdrawiam was

Rozumiem, że bardzo Cię to zestresowało! Współczuję, ale myślę, że za wcześnie się martwisz.

I powiem Ci, że przy moim ostatnim usg (w irlandzkim szpitalu) wypytywałam o te dodatkowe prenatalne badania usg i mi powiedzieli, że oni od nich całkowicie odchodzą - bo są mało wiarygodne, zdarzają się przypadki przezierności w normie i dziecka chorego i odwrotnie. Nawet PAPPa jest u nich mało popularna, polecają Nifty lub Harmony.
Ale wiem, że w Polsce koszt tego badania jest ogromny.

Dlatego bądź cierpliwa i czekaj na resztę wyników. Mocno trzymam kciuki!!!

Tak, dreams. Jutro prenatalne, które wpisałam sobie sama jakoś wcześniej (a przed którymi drżę), a 24tego regularną wizytę u gina (tej też się boję, ale tu akurat wyniku ważenia).
Będzie dobrze! Nie panikuj :) ja mam krew + mąż też więc dlatego pewnie nie musiałam tego badania robić

Hej miło, że dołączyłaś! Kiedy masz kolejną wizytę i skąd pochodzisz? Imię dla chłopca postanowione czy jeszcze nie ? :) Co do plamienia męczę się już z tym od miesiąca niemalże, na początku gin podejrzewała, że od bakterii (też mnie męczą-już jestem po drugim antybiotyku), ale pozniej wykryto krwiaka.
. Kolejna wizytę mam 26.07 jestem że Strzelina (okolice Wrocławia). Łącznie badało mnie 4 lekarzy żaden na USG nic złego nie widział i też sprawdzali mnie pod kątem krwiaka, odklejonego łożyska, ale w tym temacie wszystko gra. Plamienie pojawiło się tylko raz podczas toalety na papierze zauważyłam brązowy upław. Sprawdzałam jeszcze parę razy i trosze jeszcze zostawało na papierze. Zestresowana pojechałam do szpitala i lekarz gin jak mnie badał jeszcze na wzierniku trochę zostało. Ale powiedział że może to być stara krew lub poprostu taki śluz. Dla świętego spokoju zostawił mnie na oddziale. Tam jeszcze badało mnie dwóch lekarzy i mówili że wszystko ok i nie ma powodu do niepokoju. Mój gin kazał jeszcze ten powiew w kierunku bakterii zrobić.

reklama
Współczuję i trzymam kciuki, ja to w ogóle mam takie chore myśli, jak wszystkie dziewczyny pisały że u nich wszystkie wyniki super, to miałam wrażenie, że będę tą pierwszą, która usłyszy złe wieści na badaniach :(

Annie, mi też takie głupoty przychodzą do głowy, że statystycznie nie może tak być, że wszystkie będziemy miały idealne wyniki badań prenatalnych, a większość dziewczyn już je miała, i wyniki super, więc pewnie u mnie coś będzie nie tak...
Głupie myślenie, nie myśl tak! [emoji846]

Np statystycznie któraś z nas powinna mieć bliźniaki, a tu nic - a np na lutówkach kilka bliźniaków i nawet trojaczki [emoji6] więc sama sobie te moje statystyczne przesądy obalam, na szczęście [emoji23]

Do góry