reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzięki @dreams [emoji4] jest to dla mnie tym bardziej ważne, że po raz pierwszy mój mąż idzie ze mną i będzie oglądał dzidzie. Po cichu liczę na łzy wzruszenia [emoji16]

Ja idę jutro do fryzjera, czekałam na termin prawie 2mce, więc muszę poważny porządek na głowie zrobić [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
nie ma za co :) ja miałam mokre oczy. mam tyle dobrze, ze zawsze na wizytach jestem z M :) ale to wynika z tego, ze zaczelismy od początku chodzić razem, bo się leczyliśmy w tej klinice i juz tak zostalo :) wazna chwila to jest, dla mnie taki krok milowy w ciąży ;)

reklama
Dzięki @dreams [emoji4] jest to dla mnie tym bardziej ważne, że po raz pierwszy mój mąż idzie ze mną i będzie oglądał dzidzie. Po cichu liczę na łzy wzruszenia [emoji16]

Ja idę jutro do fryzjera, czekałam na termin prawie 2mce, więc muszę poważny porządek na głowie zrobić [emoji6]

Mój mąż jak zobaczył naszego pierwszego syna na USG to po prostu płakał. Nie żeby tam jakaś łezka poleciała ale po prostu jak bóbr [emoji23]
Więc są emocje[emoji4]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsze wspólne USG w pierwszej ciąży mój też płakał... Oczy się świeciły aż miło... A jak wyszlismy to mnie aż na ręce wziął i sciskal.
Teraz troszkę inaczej było, ale ogólnie te drugą ciążę inaczej przeżywamy. Chociaż też widziałam że się wzruszył jak mu machało maleństwo :)

Pierwsze wspólne USG w pierwszej ciąży mój też płakał... Oczy się świeciły aż miło... A jak wyszlismy to mnie aż na ręce wziął i sciskal.
Teraz troszkę inaczej było, ale ogólnie te drugą ciążę inaczej przeżywamy. Chociaż też widziałam że się wzruszył jak mu machało maleństwo :)
mniejsze emocje?

mniejsze emocje?

Myślę, że brak czasu :D skupiamy się cały czas na córce, która już jest ;)
A tutaj to takie ciągle nierealne, ja zapominam że w ciąży jestem. Mąż to w ogóle mówi, że jakoś tak totalnie dziwnie teraz. Nie ma już takich emocji, bo wyprawkę mamy całą. No i wiemy, że jeszcze tyle czasu, że napewno zdążymy z pokojem itp ;)

Chociaż wczoraj jak byliśmy na obiedzie to sam powiedział, że może zrobimy tutaj chrzciny, więc napewno też myśli o dzidzi, ale no nie jest to takie och ach jak pierwsza ciąża, gdzie wszystko było nowe :)

Chociaż wiadomo, że jak były te problemy na początku to przeżywaliśmy bardzo, ale to było też takie podejście zadaniowe, tzn że musimy zrobić wszystko, żeby utrzymać ciążę i żeby to przetrwać, ale nie przywiązywaliśmy się też do dziecka, baliśmy sie, że może być jeszcze różnie i jak się za bardzo przywiązemy to będzie ciężko, a jest córką, która też naszej uwagi wymaga i to bardzo dużo.

Ale jak spadłam ostatnio z hamaku u teściowej to nie było dyskusji, od razu pojechaliśmy do szpitala, córka została u moich rodziców a my na izbę.

Ogólnie to emocje są, ale nie tak wyraziste jak wtedy, po prostu chyba już wiemy "z czym to się je" ;).

Witajcie kochane, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)
U mnie termin wypada na 16-go stycznia. Trzecia ciąża, chciałam z meżem "trafić" jeszcze na ten rok, żeby różnica między dziećmi była równa, ale wiadomo jak to jest, gdy człowiek stara się zanadto. Zaszłam w ciążę dopiero, gdy odpuściliśmy i zaplanowałam sobie inaczej życie :)
Z resztą i tak nas "naszło" nagle, bo ja nie mam nawet pół śpiocha po dzieciach, wszystko rozdałam. :p Więc wyprawkę od początku muszę kompletować :)

Jutro mamy pierwsze prenatalne, zobaczymy, jak tam się maluch miewa.
Życzę Wam miłego dnia :)

ja poszłam do toalety (nie siku) i znowu brazowe plamienie na papierze ;/ a juz myslalam, ze bedzie dobrze...wzielam leki i znowu lezenie plackiem ;/

Witajcie kochane, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)
U mnie termin wypada na 16-go stycznia. Trzecia ciąża, chciałam z meżem "trafić" jeszcze na ten rok, żeby różnica między dziećmi była równa, ale wiadomo jak to jest, gdy człowiek stara się zanadto. Zaszłam w ciążę dopiero, gdy odpuściliśmy i zaplanowałam sobie inaczej życie :)
Z resztą i tak nas "naszło" nagle, bo ja nie mam nawet pół śpiocha po dzieciach, wszystko rozdałam. :p Więc wyprawkę od początku muszę kompletować :)

Jutro mamy pierwsze prenatalne, zobaczymy, jak tam się maluch miewa.
Życzę Wam miłego dnia :)
witamy:) a skąd jestes?

reklama
@dreamscometrue mieszkam aktualnie w Sosnowcu, ale licho wie, gdzie nas jeszcze poniesie ;)
A Ty bierzesz leki regularnie? Współczuję, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze. Najważniejsze to się oszczędzać i słuchać lekarza.
Ja bym już najchętniej na zwolnienie poszła, te pierwsze tygodnie w pracy były koszmarnie ciężkie., mdliło mnie cały czas. Teraz jest lepiej, ale mam pracę, w której robię wszystko, więc to już nie jest takie proste :o Nie noszę już ciężkich rzeczy, więc organizacja kogoś, kto przeniesie stand z całą listą przedmiotów i materiałów promocyjnych jest uciążliwa, bo szef niechętnie płaci dodatkowym ludziom :p

Do góry