reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No to matka zaszalala .... udalk mi sie z ogloszenia za 35€ 2 mce uzywane [emoji4] i jak moglam sie oprzec ?? Wlasnie zlozylismy, jest jeszcze z tylu materialowa "scianka". Zaraz skladamy i do piwnicy :-)

1499534141-aaaaaa.jpeg
Super też zamierzam polować ale dopiero po polowkowym

reklama
Faktycznie , przerabane z tym wózkiem w bloku... bo nie ma gdzie trzymać no, a nawet jak jest gdzie to przecież mogą ukraść :/

Dziś trochę przesadziłam, mam nadzieję, że jednak nie... Ale jakoś nie po drodze było mi łóżko. I w sumie to poscieralam kurze, Tz pozmiatal pajeczynki, zrobił pranie i poodkurzal, wykapal psy, a ja je tylko wysuszylam suszarka... :) No i teraz pojechał do kolegi na pół godziny , a ja umyłam podłogę.

A jak wróci to zamówimy pizzę :)
My pizze zamawialismy w czwartek :-D

1499536464-aaaaaa.jpeg

Ja dostałam przy pierwszej ciąży podobna hustawke. Fajna bo stabilna. I mogłam nastawić szybkość huśtania.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

W Bochni:) krakowskie omijam szerokim lukiem ;)
Oj, jakieś źle doświadczenia?
Ja rodziłam w Zeromskim, zresztą spędziłam tam w sumie miesiąc na patologii i byłam baaaaaardzo zadowolona.

Co do bujaków/huśtawek, mieliśmy że 3 od sąsiadów, różne. W tym BabyBjorn. I ten się nam sprawdził najlepiej, tak że w końcu odkupiliśmy go, żeby było dla drugiego dziecka :)

Moni wyślij kawałek- kocham serniki [emoji7][emoji7][emoji8]

Agi super łup ;)

Dreamscometrue super wiadomości :)

Huśtawka fajna rzecz, u nas sie niw sprawdziła, misia góra 5 min chciała tam bywać ;) oczywiście hustawa jest zostawiona moze przy drugim dziecku sie sprawdzi ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My mieliśmy dla Oliwii z Bright Starts bujaczek-leżaczek. SPRAWDZIŁ SIĘ BARDZO I NAWET SIĘ NIE POPSUŁ, ODŚWIEŻYMY GO TERAZ I BĘDZIE JAK ZNALAZŁ :)
A z zakupami czekamy. Po pierwsze, ja jestem cały czas jakaś tej ciąży niepewna. I ta przepuklina, która mi dusi ten brzuch, ten brak charakterystycznych objawów ciąży...No i po drugie nic nie wiem na temat płci, a takich naprawdę neutralnych ciuszków np. nie ma za dużo wsklepach. Wózek czy kocyki, przewijaki czy pościel - owszem, ale ubranka to albo w tę albo w drugą...myślę, że dopiero koło 5-tego miesiąca dokonam pierwszych zakupów...

reklama
Hej dziewczyny!

Dzisiaj troche pomilczalam bo odwiedzila mnie kolezanka na caly dzien ktora rodzi za 3-4 tygodnie I przyniosla mi maly prezent ( jedyna rzecz jaka mam do tej pory dla dziecka) - recznie robiona osmiorniczke z mysla o wczesniakach, pewnie wy to wiecie ze taka akcja jest w Polsce ale ja nie mialam pojecia.
Osmiorniczke pierzesz z ubrankami dla dziecka z poczatku a potem nosisz ja przy sobie by przeszlo Twoimi zapachami i gdy chwiliowo nie ma Cie przy dziecku ono czuje Twoj zapach a do tego bawi sie fredzlami- nogami ktore maja wplyw uspokajajacy/ sensoryczny na dziecko! Mysle ze to wspaniala idea ;) jestem jej wdzieczna! Zdjecie zalaczone.

Kess dasz rade, byle do konca roku by juz byc na swoim! Rozumiem Twoja potrzebe pracy i bycia poza domem.

Dreams sliczny komplecik!

Co do szczepien to ja bardziej zastanawiam sie czy ja musze miec przeciw krztusccowi bo tutaj w UK zachecaja przed 20 tygodniem bo rzekomo jest tu wieksza zachorowalnosc ale mam mieszane uczucia, tez nie mialam przeciwko grypie. A wy w Polsce macie jakie szczepienia obowiazkowe?

Załączniki

• IMG_2197.JPG
    IMG_2197.JPG
    19,5 KB · Wyświetleń: 77
Do góry