reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No to matka zaszalala .... udalk mi sie z ogloszenia za 35€ 2 mce uzywane [emoji4] i jak moglam sie oprzec ?? Wlasnie zlozylismy, jest jeszcze z tylu materialowa "scianka". Zaraz skladamy i do piwnicy :-)

1499534141-aaaaaa.jpeg
Super też zamierzam polować ale dopiero po polowkowym

reklama
Faktycznie , przerabane z tym wózkiem w bloku... bo nie ma gdzie trzymać no, a nawet jak jest gdzie to przecież mogą ukraść :/

Dziś trochę przesadziłam, mam nadzieję, że jednak nie... Ale jakoś nie po drodze było mi łóżko. I w sumie to poscieralam kurze, Tz pozmiatal pajeczynki, zrobił pranie i poodkurzal, wykapal psy, a ja je tylko wysuszylam suszarka... :) No i teraz pojechał do kolegi na pół godziny , a ja umyłam podłogę.

A jak wróci to zamówimy pizzę :)
My pizze zamawialismy w czwartek :-D

1499536464-aaaaaa.jpeg

Ja dostałam przy pierwszej ciąży podobna hustawke. Fajna bo stabilna. I mogłam nastawić szybkość huśtania.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

W Bochni:) krakowskie omijam szerokim lukiem ;)
Oj, jakieś źle doświadczenia?
Ja rodziłam w Zeromskim, zresztą spędziłam tam w sumie miesiąc na patologii i byłam baaaaaardzo zadowolona.

Co do bujaków/huśtawek, mieliśmy że 3 od sąsiadów, różne. W tym BabyBjorn. I ten się nam sprawdził najlepiej, tak że w końcu odkupiliśmy go, żeby było dla drugiego dziecka :)

Moni wyślij kawałek- kocham serniki [emoji7][emoji7][emoji8]

Agi super łup ;)

Dreamscometrue super wiadomości :)

Huśtawka fajna rzecz, u nas sie niw sprawdziła, misia góra 5 min chciała tam bywać ;) oczywiście hustawa jest zostawiona moze przy drugim dziecku sie sprawdzi ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My mieliśmy dla Oliwii z Bright Starts bujaczek-leżaczek. SPRAWDZIŁ SIĘ BARDZO I NAWET SIĘ NIE POPSUŁ, ODŚWIEŻYMY GO TERAZ I BĘDZIE JAK ZNALAZŁ :)
A z zakupami czekamy. Po pierwsze, ja jestem cały czas jakaś tej ciąży niepewna. I ta przepuklina, która mi dusi ten brzuch, ten brak charakterystycznych objawów ciąży...No i po drugie nic nie wiem na temat płci, a takich naprawdę neutralnych ciuszków np. nie ma za dużo wsklepach. Wózek czy kocyki, przewijaki czy pościel - owszem, ale ubranka to albo w tę albo w drugą...myślę, że dopiero koło 5-tego miesiąca dokonam pierwszych zakupów...

reklama
Hej dziewczyny!

Dzisiaj troche pomilczalam bo odwiedzila mnie kolezanka na caly dzien ktora rodzi za 3-4 tygodnie I przyniosla mi maly prezent ( jedyna rzecz jaka mam do tej pory dla dziecka) - recznie robiona osmiorniczke z mysla o wczesniakach, pewnie wy to wiecie ze taka akcja jest w Polsce ale ja nie mialam pojecia.
Osmiorniczke pierzesz z ubrankami dla dziecka z poczatku a potem nosisz ja przy sobie by przeszlo Twoimi zapachami i gdy chwiliowo nie ma Cie przy dziecku ono czuje Twoj zapach a do tego bawi sie fredzlami- nogami ktore maja wplyw uspokajajacy/ sensoryczny na dziecko! Mysle ze to wspaniala idea ;) jestem jej wdzieczna! Zdjecie zalaczone.

Kess dasz rade, byle do konca roku by juz byc na swoim! Rozumiem Twoja potrzebe pracy i bycia poza domem.

Dreams sliczny komplecik!

Co do szczepien to ja bardziej zastanawiam sie czy ja musze miec przeciw krztusccowi bo tutaj w UK zachecaja przed 20 tygodniem bo rzekomo jest tu wieksza zachorowalnosc ale mam mieszane uczucia, tez nie mialam przeciwko grypie. A wy w Polsce macie jakie szczepienia obowiazkowe?

Załączniki

• IMG_2197.JPG
    IMG_2197.JPG
    19,5 KB · Wyświetleń: 85
Do góry