reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ale Wam zazdroszczę tak pozytywnie tych wizyt prenatalnych. Ja tak bardzo sie jej boje. W pierwszej ciazy takiej nie mialam i stres byl mniejszy ale ja 7 lat młodsza. Takze bede wam tu truc o trzymanie kciukow.
My na urlop nad.morze jedziemy pod.konec lipca. O urlopie we wrześniu moge zapomniec bo kusze otworzyć cały nowy rok szkolny i wszystko co z nim jest związane. A ze zajmuję sie tez kadrami to pracy jest bardzo duzo.
U mni mdlosci duzo mniejsze ale odruch na zapachy okropny!

Ale Wam zazdroszczę tak pozytywnie tych wizyt prenatalnych. Ja tak bardzo sie jej boje. W pierwszej ciazy takiej nie mialam i stres byl mniejszy ale ja 7 lat młodsza. Takze bede wam tu truc o trzymanie kciukow.
My na urlop nad.morze jedziemy pod.konec lipca. O urlopie we wrześniu moge zapomniec bo kusze otworzyć cały nowy rok szkolny i wszystko co z nim jest związane. A ze zajmuję sie tez kadrami to pracy jest bardzo duzo.
U mni mdlosci duzo mniejsze ale odruch na zapachy okropny!
Moi rodzice pracuja w szkolnictwie to znam bieżący temat nie zazdroszczę[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

@bbubbka

Golenie najgorzej wspominam, te wygibasy i kombinowania jak tu zrobic żeby wszędzie dostać. Pamiętam że raz też chciałam spaść z fotela ginekologicznego, nie moglam z takim wielkim brzuchem zejść, aż lekarka mnie chciała łapać :D a dużo nie przytyłam w pierwszej ciąży - 12kg

Widac moja odpowiedź w poprzednim poście? Mi się nie wyświetla jeśli dam przez "odpowiedz"

dziewczyny mam pytanie czy któras z was cierpi na opryszczke ust. ja jej nigdy nie miałam, przynajmniej objawów. czytałam ze jej przechorowanie w okresie ciąży jest bardzo niebezpieczne a teraz jak na złość wszyscy wokół mnie maja opryszczke. nie całuje się z nimi itp., chodz dziś siostrzeniec cmoknal mnie w usta na pozegnanie a miał opryszczke nie zdarzyłam zareagować to była chwila. teraz mam schice jak zwykle u mnie:(

ja również pracuje w szkolnictwie i powiem szczerze ciesze się ze ten rok mnie ominie bo po reformach atmosfera może być ciezka, niektórzy zwiększyli swe godz a niektórzy stracili...a to nie sprzyja milej atmosferze....

@dreamscometrue mi wyskakiwało, ale znikało, teraz na razie nic nie widzę, tylko ten brzuch mnie pobolewa :/ ale cóż liczę, że po prostu zaczyna rosnąć... muszę zaufać lekarzowi. Jak dalej będzie momentu martwiłi to zadzwonię i wybiore się do niej w środę poza kolejnością żeby jeszcze zerknęła.

@kass.es talerze super! Jestem fanką talerzy, kubków, zastawy itp.uroczych gadżetów ;-)

@malinka1000 Kochana, ja miałam i jeśli jest na ustach to chyba nic strasznego. Ja miałam przed ciążą tak raz w roku i teraz pojawiła się na samym początku ciąży. Pokazałam to gin i powiedziała, żebym smarowała klasycznym Zoviraxem. Pomogło i nie wyskoczyło duże i bolesne. Po kilku dniach ani śladu.

@malinka1000 opryszczka na ustach nie jest niebezpieczna, ale trzeba ją leczyć, lekarz może dać odpowiednie leki itp
Bardzo niebezpieczna jest opryszczka narządów płciowych, ale to też najbardziej zagraża dziecku przy porodzie, zazwyczaj jak już jest to lekarze wola zrobić CC.

dziewczyny mam pytanie czy któras z was cierpi na opryszczke ust. ja jej nigdy nie miałam, przynajmniej objawów. czytałam ze jej przechorowanie w okresie ciąży jest bardzo niebezpieczne a teraz jak na złość wszyscy wokół mnie maja opryszczke. nie całuje się z nimi itp., chodz dziś siostrzeniec cmoknal mnie w usta na pozegnanie a miał opryszczke nie zdarzyłam zareagować to była chwila. teraz mam schice jak zwykle u mnie:(

ja również pracuje w szkolnictwie i powiem szczerze ciesze się ze ten rok mnie ominie bo po reformach atmosfera może być ciezka, niektórzy zwiększyli swe godz a niektórzy stracili...a to nie sprzyja milej atmosferze....
Opryszczka w ciąży jest bardzo groźna, ale na narzadach płciowych. Także spokojnie. Nie tak latwo sie nia zarazic. Moja mama często ma a tato nigdy moj M ma a ja nigdy. Od cmokniecia nic nie powinno się stać. W sluzbie zdrowia tez reforma i tez sie ciesze ze mnie ominie

reklama
Dziewczyny a jak to jest u Was? Jeśli macie ochotę o tym mówić, chrzcicie dzieci?

Do góry