reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Annie mi sie wydaje ze to jest kwestia gotowości ma dziecku- jeśli świadomi planuje sie dziecko to i podejście pewnie inne niż np jeśli to wpadła bezwzględu ma wiek ;)

Co do wącham nastroju to tez tak mam raz super pozytywnie a zachwilke świeczki w oczach... takie uroki ciazy ;)

Zamówiłam córci kolorowe pampersy sa śliczne mam nadzieje ze jej nie uczula ;)
1499430937-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ja ze zdjęcia już sie balam, ze to te pieluchy wielorazowego uzytku taka teraz na nie moda i mam wrażenie, ze będę wyrodna matką, bo zwyczajnie wiem, ze nie będzie chcialo mi sie tego używać....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
A ja w ciąży nie mogę jeść nabiału chociaż uwielbiam bo albo wymiotuje albo mam rozwolnienie nie wiem dlaczego

A ja ze zdjęcia już sie balam, ze to te pieluchy wielorazowego uzytku taka teraz na nie moda i mam wrażenie, ze będę wyrodna matką, bo zwyczajnie wiem, ze nie będzie chcialo mi sie tego używać....

Spoko ja też jestem tylko za jednorazowymi, raczej dobrowolnie nie przeszlabym na wielorazowe. Też właśnie widziałam w necie że są strasznie wychwalane

Ja się znowu czuje mega młodo jak na matkę, jak urodzę będę miała skończone 24 lata. Moja mama twierdzi, że to już czas i w sumie mam bardzo dużo koleżanek z mojego rocznika będących już mamami, nawet podwójnymi.
Też wisi nad nami kredyt, na początku mieliśmy czekać do spłaty ale po dłuższym upływie czasu stwierdziliśmy, że jak ten się spłaci to będzie trzeba wziąć kolejny na wykończenie domu na wsi, bo takie jest nasze marzenie, żeby z bloków uciec na wieś. Oboje mamy umowy o pracę, mój B. dorabia na umowie zlecenie no i mamy mieszkanie, gdyby nie to to na pewno byśmy się nie zdecydowali na ciąże.
Zanim zaszłam to byłam na 100 % pewna, że to już. Odkąd jestem w ciąży to co chwila nachodzą mnie jakieś wątpliwości, czy sobie poradzimy finansowo, czy damy radę wychować fajnego człowieka, czy wszystko ze zdrowiem czy to maluszka czy naszym będzie w porządku. Chyba już się przestawiam na tryb mamy, bo moja odkąd jestem w ciąży moja twierdzi, że ma kolejny powód do zmartwień. To chyba te mamy tak mają, że się zamartwiają...

Jak tak piszecie o tym "syfie" to tez nabieram ochoty ;) aż bym pojechała po mojego ulubionego kebaba [emoji7]

Dreamscometrue nie co Ty w życiu by mi sie nie chciało wielorazowek :D
Pozostaje wierna jednorazówym ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej,
my po prenatalnych, wszystko git, nosek piękny jest, długość 59mm, przezierność 1.1, według dr idealnie. Maluch szalał na maksa, no i mogłabym na usg zostać jeszcze dłuuuugo ;)
Wyniku nifty nie mam, bo standardowo z moim "szczęściem" próbka dotarła z opóźnieniem z winy kuriera, i obiecany jest na poniedziałek. Według dr na dziś to dziewczynka, ale dr mówił żeby zbyt się nie przywiązywać do poniedziałku do tej myśli, bo to taki etap że wszystko z dnia na dzień się zmienia.

Co do górki tuż nad spojeniem, od trzech dni mam mniejsze i większe bóle brzucha, od wczoraj doszła górka która po chwili znika, myślałam że to bobas, a tu dr dziś mówił że za mały by mógł górkę robić, raczej jakiś skurcz.

Zakupy, ja kilka sztuk już mam, dziś napadłam na Smyka, liczyłam że dr wynik będzie miał i poszaleję, a tak musiałam się unisexem zadowolić ;)
A z Nifty będziesz wiedziała płeć dokładnie? Nie wiedziałam. Zazdroszczę tej przeziernosci, my przy tych wymiarach mieliśmy 2mm niby w normie, ale jakos tak odrobinę niepokoju czuję...Co do wzgorka po lewej stronie ja mam go od jakiegos czasu i jesli to nie macica z dzieckiem to nie wiem co [emoji6] mi to nie znika

@dreamscometrue Tak, i Nifty i Harmony podaja plec.

U was przeziernosc jest super, niczym sie nie martw! Tym bardziej, ze lekarz to potwierdzil, ze nie ma powodow do niepokoju!

Zaczelam wczoraj czytac ksiazke Mroza, z Chylka, wciaga!

Mooms super wiadomości ;) szkoda ze nie ma wyników nimfy ale wtedy juz będziesz miała pewność czy to dziewczynka ;) piękne zdjęcia !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
dreamscometrue tak, z nifty płeć jest określana z 99,80 % pewnością ;) Wczoraj miałam mega doła, i nie chodzi o płeć, tylko o to by wiedzieć że na pewno jest ok, dziś mi póki co lepiej, napatrzyłam się, nasłuchałam że jest książkowo to jakoś przetrwam do poniedziałku. We środę ruszamy w Bory Tucholskie, i wolałabym jechać z "wolną" głową .
Jak ja zazdroszczę tych wyjazdów ja juz mam taka depresję od siedzenia w domu [emoji45]

Do góry