reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Palmer's w rossmanie, mam aplikacje na telefonie i udało mi się kupić balsam w promocji. Tyle, że balsam Palmer's ma jak dla mnie silny zapach, a że ja jestem strasznie wyczulona to nie bardzo się nawet smaruje chyba musze kupić coś bezzapachowego. Mam nadzieje, że wrodziłam się w mame i rozstępów mieć nie będę, tak jak ona, a w pierwszej ciąży sporo przytyła.

Ja na razie używam co mam - masło shea i olejki naturalne (z opuncji i śliwkowy akurat mam). Im bardziej naturalne kosmetyki tym bardziej mnie przekonują.
Wiem, że Bio-oil jest polecany (bardzo popularny w IE), ale słyszałam bardzo sceptyczne opinie na jego temat, zwłaszcza ze względu na jego cenę.
Może tak jak mówicie - geny i tak najważniejsze. [emoji6]

Fakt bio oil jest bardzo drogi,ja mam i mnie nie przekonuje ,stoi na polce nieuzywany.
A palmers pachnie takim kakao[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja się nienawidzę balsamowac, kremować, teraz z lenistwa mam oliwkę dla dzieci pod prysznicem, na mokro ją wcieram, a na brzuch, piersi, uda i pośladki mam balsam na rozstępy z Babydream z Rossmana ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, a kosmetyki? Ograniczacie coś, unikacie jakiś składników w składzie? Chodzi mi o kosmetyki do makijażu, kremy, żele do mycia twarzy itp. ;)

Jedynie co odstawiłam Biotebal do rzęs i krem z retinolem - na obydwóch produktach pisało, by kobiety w ciazy nie używały. Natomiast reszta kosmetyków bez zmian. Zastanawiałam się jak to jest np. z żelami pod prysznic, stosuje normalny, z Nivea i brzuch rownież nim myje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się generalnie wydaje że to wszystko jedno czym, byle się smarować. Żeby skóra była nawilżona i odżywiona, wtedy będzie łatwiej się rozciągać. Oczywiście geny mają ogromne znaczenie, ale jeśli można sobie choć trochę pomóc to szkoda tego nie wykorzystać.
Ja osobiście nie znoszę się smarować, ale teraz bardzo tego pilnuje [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi tez sie wydaje ze to genetyczne. Choc napewno smarowanie pozytywnie wplywa na elastycznosc skóry. ja nie mialam rozstępów w ciąży przy ogromnym brzuszku. a do szczuplych nie należę :) smarowalam sie jak sobie przypomnialam .

Do góry