reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć :) jestem jakaś spokojna przed wizytą, pewnie dlatego, że malucha widziałam w zeszłym tygodniu. Byle do 17 :) co do tajemniczej nazwy, to pewnie chodziło o USG z oceną ryzyka wad płodu xD rozszyfrowałam skierowanie
Mam bardzo dużą wadę wzroku, a panicznie boję się CC. Czytałam różne opinie, na temat wzroku i CC między innych, że sama wada to nie wskazanie. Mam nadzieje, że się sprawdzi. Drugie co się boję, że dziecko będzie duże. Ja byłam przeciętna 3400g, ale mój B. 4200g i złamany obojczyk przy porodzie...
Ciuszki będę chyba kupowała 62, a zapewne dostanę też jakieś w spadku.
A dziś na obiad mam naleśniki :)

reklama
Cześć,
Dotychczas zaglądałam na "lutowe" bo według moich obliczeń tam przypadał termin, jednak nagle z 3tc zrobiło się 7tc i tymczasem termin wypadł na koniec stycznia:)
Wczoraj przeglądałam jakieś ciążowe vlogi i urodziły się 2 pytania, jedno techniczne drugie chyba bardziej ideologiczne... choć dość odległe;) liczę jednak na rozwinięcie tematu :)

Laktator - ręczny czy elektroniczny, czy naprawdę jest niezbędny kiedy planujemy karmić piersią? Cyz ponad to co dziecko wypija, trzeba jeszcze odciągać?

i ... Dlaczego kobiety ( wykluczam wskazania lekarskie, zdrowotne) decydują się na cesarkę i nie karmienie piersią? Czy cesarka nie jest bardziej inwazyjna niż poród naturalny ?

Miałam pisać cos na temat porodu... Aha u mnie naturalny a po odrazu w wyśmienitym stanie ;) ja byłam nacinana i nie piekło mnie nic przy robieniu siusiu, ale pamietam panicznie bałam sie robienie kupy po porodzie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co do laktatora...
Moim skromnym zdaniem nie kupować dopóki nie będzie potrzebny.

Druga sprawa ja polecam elektryczny. Mniej zachodu i pompowania bez końca.

Przydaje się jeśli chcemy wyjść na dłużej i zostawić dzidziula pod opieka mamy, męża...

Tatuś tez chyba chciałby nawiązać bliższe relacje przez karmienie potomka.

W takich sytuacjach się przydaje.

Jeśli rzadko będziemy odciągać myśle ze manualny wystarczy.

Ostatnia edycja:
Miałam pisać cos na temat porodu... Aha u mnie naturalny a po odrazu w wyśmienitym stanie ;) ja byłam nacinana i nie piekło mnie nic przy robieniu siusiu, ale pamietam panicznie bałam sie robienie kupy po porodzie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ha ha ha ha

Nie byłaś sama.

Ja pierwsza zrobiłam chyba po czterech dniach

michasia30 - dziękuję za odpowiedź co do laktatora:)

Przy okazji kolejne pytanie, lepiej dać się naciąć czy liczyć na szczęście, że nie rozerwie nas w dramatyczny sposób?

Czesc dziewczyny :)

Po pierwsze @aqatam i @Parkolka powodzenia dzis na badaniach! samych cudnowych informacji!

Po drugie, zaczełyscie kilka stron temu watek wad wzroku a cc. Tak sie sklada ze dzis ide do okulisty w tej sprawie. Mam tez spora wade bo -4,75 i -3,5. Tak jak podalyscie cytat, sama wada nie jest wskazaniem do cc ale kondycja dna oka, ktore bede miec dzis badane (jakies kropelki na rozszerzenie zrenic chyba). No i wtedy sie okaze czy bede mogla rodzic naturalnie czy przez cc.

A powiem Wam, ze ostatnio mysle, ze chyba jednak wolalabym naturalnie rodzic. Rozmawialam z kolezanka, ktora rodzila naturalnie jakies 3 miesiace temu. Sluchajcie, rodzila godzine, nie pękła, nie nacinali jej. A po 2 hodzinach normalnie chodzila, umysla sie sama itd. A wiecie jaki miala sekret?
Odkad sie dowiedziala, ze jest w ciazy, codziennie robila cwiczenia miesni kegla. Ja tez zaczelam i mam nadzieje, ze to w jakis sposob pomoze :)

reklama
:D :D :D

Ja panicznie boję się naturalnego, z jednej strony chciałabym cesarkę ale z drugiej właśnie jak poczytałam o tym i sobie pomyślałam że po naturalnym te dwie godziny później już jesteś w stanie wstać i wszystko sama zrobić koło siebie to też mnie bardzo kusi :D

U nas ukrop się zapowiada, wiecie co ma parę sukienek (nie ciążowe) ale chodziłam w nich w ostatniej ciąży, potem długo miałam do nich uraz i po ciąży więcej ich nie założyłam a dziś nadszedł ten dzień i jedną wyciągnełam z szafy :D, a ładna jest bo taka odcięta pod biustem i fajnie się układa. Kiedyś w croppie kupiłam. Przełamałam się wreszcie :D

Normalnie zawał serca. Siedzę w pracy w lokalu sama, dopiero koło 10 ktoś przychodzi. Gorąco jak nie wiem więc drzwi otwarte i mi wróbelek wpadł do lokalu i wpadł w szał bo nie umiał wylecieć. Kurde tak zestresować ciężarną. Zanim udało mi się go wygonić to zdążył jeszcze na mnie nasr....

Dziewczyny piszą o ciuszkach, porodach etc. a ja z racji tego, że myślec o tym bede dopiero koło 20 tygodnia, pierwsze co zauważyłam, to Twój wpis o wróbelku [emoji23][emoji23][emoji23] Całe szczęście, że to nie duży kaliber [emoji16] I z drugiej strony... pamiętaj, że to właśnie na szczęście [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry