reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
michasia30 - dziękuję za odpowiedź co do laktatora:)

Przy okazji kolejne pytanie, lepiej dać się naciąć czy liczyć na szczęście, że nie rozerwie nas w dramatyczny sposób?

Zdecydowanie dać się naciąć.

Inaczej może cię rozerwać po sam odbyt.
A tego byśmy nie chcieli.
P. S. Przepraszam za bezpośredniość.

reklama
Co do porodu... dla mnie jest to jeszcze temat odległy i prawdopodobnie z tego względu nie czuje jego powagi, nie dociera to do mnie. Natomiast mając wybór... z jednej strony chciałabym SN, wewnętrznie czuje potrzebę przeżycia tego, poza tym znacznie łatwiej się dochodzi do siebie. Z drugiej strony CC sprawi na pewno mniej bólu, mimo iż kobieta dochodzi do siebie przez wiele godzin (przepraszam, dni!), to jednak wydaje mi się to bardziej "ludzkie" jakkolwiek to zabrzmi. Na szczęście co do decyzji o porodzie mam jeszcze mnóstwo czasu ale coś czuje, że jezeli nie bedzie przeciwwskazań, bede chciała SN :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co do kp - mi się laktator bardzo przydał, bo moja mała za mało przybierała w pierwszych dniach i trzeba było kontrolować ile pije, a tylko po odciagnieciu widziałam, iel wypiła faktycznie. No i dzięki temu mogłam np. pójść na Sylwestra - odciągnęłam pokarmu na całą noc i moja mama mogła śmiało wszystko podawać córci, a ja sie w końcu odstresowałam.
Próbowałam i z ręcznym i z elektrycznym. Elektryczny nie przypadł mi do gustu i ostatecznie uzywałam ręcznego Avent.

Właśnie też zastanawiam się jaki rozmiar ubranek.. ja przy porodzie ważyłam 2800, a mój Tz 4000 [emoji3]
Ale na pewno parę sztuk trzeba będzie kupić rozmiaru 56 trochę 62 i trochę 68 [emoji3]

Boże, jestem taka niedoswiadczona w tym temacie... nie wiem jak ja ogarnę ta wyprawkę.

Czytałam, że też wózek najlepiej w większą gondola kupić dla dziecka, które urodzi się w zimę. Najlepiej z pompowanymi kołami... bo śnieg i ciapa.

Zdecydowanie wolę dołączyć do Was :)
Nie bywam zbyt często, jednak tematyka bardziej rozwinięta i sprecyzowana, a nie ukrywam, że właśnie tego szukam na forum :)
Hehe o pierdolach tez duzo piszemy [emoji16] jeśli masz chęć napisz mi daty swoich wizyt i termin porodu i miejscowość wpiszę Cię do naszego forumowego kalendarza [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Cześć,
Dotychczas zaglądałam na "lutowe" bo według moich obliczeń tam przypadał termin, jednak nagle z 3tc zrobiło się 7tc i tymczasem termin wypadł na koniec stycznia:)
Wczoraj przeglądałam jakieś ciążowe vlogi i urodziły się 2 pytania, jedno techniczne drugie chyba bardziej ideologiczne... choć dość odległe;) liczę jednak na rozwinięcie tematu :)

Laktator - ręczny czy elektroniczny, czy naprawdę jest niezbędny kiedy planujemy karmić piersią? Cyz ponad to co dziecko wypija, trzeba jeszcze odciągać?

i ... Dlaczego kobiety ( wykluczam wskazania lekarskie, zdrowotne) decydują się na cesarkę i nie karmienie piersią? Czy cesarka nie jest bardziej inwazyjna niż poród naturalny ?

Laktator którey nie wiem, ja używałam tylko ręcznego. Przy starszej córce miałam Avent i super sie sprawdził, przy drugiej mimo że kupiłam taki sam to wogóle nie dało rady nic odciągać. Ja jestem za tym żeby kupić, bo łatwiej tak odciągnąć niż ręcznie, a przydaje się najbardziej w sytuacji jak musisz gdzieś wyjść.

Czesc dziewczyny :)

Po pierwsze @aqatam i @Parkolka powodzenia dzis na badaniach! samych cudnowych informacji!

Po drugie, zaczełyscie kilka stron temu watek wad wzroku a cc. Tak sie sklada ze dzis ide do okulisty w tej sprawie. Mam tez spora wade bo -4,75 i -3,5. Tak jak podalyscie cytat, sama wada nie jest wskazaniem do cc ale kondycja dna oka, ktore bede miec dzis badane (jakies kropelki na rozszerzenie zrenic chyba). No i wtedy sie okaze czy bede mogla rodzic naturalnie czy przez cc.

A powiem Wam, ze ostatnio mysle, ze chyba jednak wolalabym naturalnie rodzic. Rozmawialam z kolezanka, ktora rodzila naturalnie jakies 3 miesiace temu. Sluchajcie, rodzila godzine, nie pękła, nie nacinali jej. A po 2 hodzinach normalnie chodzila, umysla sie sama itd. A wiecie jaki miala sekret?
Odkad sie dowiedziala, ze jest w ciazy, codziennie robila cwiczenia miesni kegla. Ja tez zaczelam i mam nadzieje, ze to w jakis sposob pomoze :)
Właśnie to jest najfajniejsze że szybko można wstać i w sumie po porodzie naturalnym nie ma jakiś większych dolegliwości potem jak przy cc

Dziewczyny piszą o ciuszkach, porodach etc. a ja z racji tego, że myślec o tym bede dopiero koło 20 tygodnia, pierwsze co zauważyłam, to Twój wpis o wróbelku [emoji23][emoji23][emoji23] Całe szczęście, że to nie duży kaliber [emoji16] I z drugiej strony... pamiętaj, że to właśnie na szczęście [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I dlatego poszłam i puściłam lotka :D dziewczyny trzymać kciuki wieczorem jak będzie losowanie :D

Co do nacięcia, ja przy drugim porodzie sama prosiłam. Moja siostra tak popękała (krocze i szyjka) że dwa miesiące jej się to goiło a skończyło się jakimś antybiotykiem

reklama
Do góry