reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny mam pytanie [emoji5] może trochę dziwne ale musze je zadać.
Jak się kąpiecie w ciąży ??
Na pierwszej wizycie pani gin powiedziała mi żebym unikała gorących kąpieli. mądra ja, całkowicie przestałam kąpać się w wannie i teraz tylko szybki prysznic.
Ja prysznic bo mi się nie chce w wannie :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tylko prysznic i to letni, przez ten krwiak takie mam zalecenia.
A żałuję bardzo... W pierwszej ciąży było mi łatwiej, bo... nie miałam wanny :D ale odkąd skończyliśmy druga łazienkę i ta wanna jest to prysznic poszedł w odstawkę, ale teraz znowu musimy się zaprzyjaźnić

Witam,
podczytuję Was dziewczyny w miarę regularnie ale tyleee skrobiecie...a mnie mdłości i tulaski kibelka żyć nie dają ;) a jak przechodzą na chwilę to dom choć trochę ogarnąć próbuję.

Dziewczyny które straciły maluszki - bardzo współczuję...

Dziewczynom z brakiem objawów - czytając to pękam z zazdrości ;)

Dziewczynom po wizytach - gratuluję pięknych widoków...

Moja wizyta jutro, pierwsza, stres mnie dopadł a nudności wyjątkowo z wrażenia łagodniejsze.

marta64- na kiedy masz termin? Bo chyba mamy ten sam ;)

A co do kąpieli, normalnie w wannie, w ciepłej wodzie bo lubię, no ale nie we wrzątku ;)
Po usg 23.01, według om 24.01

Mamaincogito ja kiedyś miałam bzika na pkt wanny i nie zamienilabym na nic ale od kad mamy prysznic to lenistwo zwycięża i szybki prysznic wygrywa

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie ☺ może trochę dziwne ale musze je zadać.
Jak się kąpiecie w ciąży ??
Na pierwszej wizycie pani gin powiedziała mi żebym unikała gorących kąpieli. mądra ja, całkowicie przestałam kąpać się w wannie i teraz tylko szybki prysznic.
Zdecydowanie prysznic bo szybko :-D na taplanie sie w wannie trzeba miec czas :-D

Ja uwielbiam leżeć w wannie ☺ czasami nawet godzinę, ale od początku ciąży to całkowicie zrezygnowałam. a chyba jednak bardziej moja psychika mnie zablokowała.

@Lake882 ja prysznic i wanna na zmiane. Ale juz nie tak bardzo gorace kapiele i max 20 minit.
Moi pierwszy objaw ciazy byl po kapieli w wannie. Tak mi sie zakrecilo w glowie ze do wieczora swiat mi wirowal! Na poczatku mialam blokade w ogole przed kapiela, ale teraz wchodze juz do wanny, na krocej i oczywiscie w optymalnej temperaturze.

Hej :) mi wychodzi 7 tydzień oraz 5 dni według ostatniej @. Testy robiłam dwa i oby dwa pozytywne. Mieszkam w UK, więc tu ciężko o jakiekolwiek usg. Na szczęście za 2 tygodnie lecę do Polski także tam sprawdzę co się tam w środku dzieje :) jak narazie czeka mnie nieprzyjemna wizyta u położnej z mnóstwem pytan. Pozdrawiam przyszłe mamy :)

Ostatnia edycja:
Hej :) mi wychodzi 7 tydzień oraz 5 dni według ostatniej @. Testy robiłam dwa i oby dwa pozytywne. Mieszkam w UK, więc tu ciężko o jakiekolwiek usg. Na szczęście za 2 tygodnie lecę do Polski także tam sprawdzę co się tam w środku dzieje :) jak narazie czeka mnie nieprzyjemna wizyta u położnej z mnóstwem pytan. Pozdrawiam przyszłe mamy :)
ja tez mniej więcej ten sam tydzień troszkę ponad 8... wizytę mam w piątek z polozną, tez jestem w UK, bylam już na prywatnym usg a 1wsze Usg na Nhs mam dopiero 13 lipca aj :) ale no taki mają system ... wiesz jak jest :)

reklama
No coś okropnego tutaj jest z tym usg, a ciekawość mnie zżera. Ja jeszcze nie zadzwoniłam nawet do widwife, bo dopiero dziś dostałam numer od gp. Jestem w UK ponad dwa lata a wciąż stresuje się rozmowami przez telefon

Do góry