reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja dziś zaczynam 8 tydzień, dwa tygodnie temu usłyszałam serduszko, w czwartek kolejna wizyta i mam nadzieje, że z dzidziusiem wszystko w porządku :)
A teraz praca, wiatrak hula na całego, koktajl z truskawek na wyciagnięcie rękę i na szczęście niewielu klientów - oby tak było do końca dniówki hihi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Chce truskawki...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Są honorowane, nigdy się tak nie spotkałam, zawsze lekarz pytał co wizytę czy potrzebuje zwolnienia

A chodziłaś prywatnie czy państwowo? Ja jednak zdecyduję się na zmianę lekarza prowadzącego, co innego jak ten również mi powie, że zwolnienia nie wystawi. Teraz mam wolne (urlop), ale przede mną ciężkie dni w pracy (po więcej niż 8 godzin), a ja po prostu dzień w dzień umieram - tak jest mi niedobrze...

I prywatnie i panstwowo

Mam jeszcze pytanko odnośnie późniejszych badań, wiadomo, że chodząc państwowo wszystko w laboratorium jest za free, a jak to jest ze skierowaniami od prywatnych lekarzy? Za wszystko się płaci? Czy tylko płaci się tylko lekarzowi za prywatną wizytę? Jestem zielona w temacie, ponieważ to moja pierwsza ciąża i podejrzewam, że szereg badań mnie czeka

Mam jeszcze pytanko odnośnie późniejszych badań, wiadomo, że chodząc państwowo wszystko w laboratorium jest za free, a jak to jest ze skierowaniami od prywatnych lekarzy? Za wszystko się płaci? Czy tylko płaci się tylko lekarzowi za prywatną wizytę? Jestem zielona w temacie, ponieważ to moja pierwsza ciąża i podejrzewam, że szereg badań mnie czeka
Mnie prywatny lekarz dal liste badan. Poszlam na nfz, powiedzialam co chce i dostalam skierowania. Naleza Ci sie badania, nie wazne czy panstwowo prowadzisz ciaze czy tylko chodzisz po skierowania.

Za wszystko się płaci, najdroższe są pierwsze badania, moja ciąża trzecia więc doświadczenie wysłało mnie teraz do państwowego lekarza i zrobiłam badania za free, a teraz już planuje prywatnie.

Za wszystko się płaci, najdroższe są pierwsze badania, moja ciąża trzecia więc doświadczenie wysłało mnie teraz do państwowego lekarza i zrobiłam badania za free, a teraz już planuje prywatnie.

to miało być kolejne pytanie, czy w ciąży dużo jest badań, które należy wykonać i jaki jest ich ogólny łączny koszt ;)

Pytanie do mam, które są na zwolnieniu: czy lekarz chętnie wypisywał wam L4 w ciąży? Ja od swojego usłyszałam, że nie mam na co liczyć i dziwi mnie to, ponieważ czuję się fatalnie, jestem już po operacji usunięcia części narządów rozrodczych, mam za sobą długie starania, w dodatku mam silną alergię stwierdzoną u specjalisty i przyjmuję leki, biorę duphaston na plamienia... wydawało mi się, że to wystarczające powody aby wypisać zwolnienie... jednak lekarz mnie źle potraktował i myślę nad zmianą. Czy zwolnienia od prywatnego lekarza są honorowane w pracy?

Zwolnienie na druku ZUS jest zawsze ważne, nie ważne od jakiego lekarza. Na chodzę tylko prywatnie. Teraz dostała zwolnienie już w 5 tc, bo było ryzyko utraty przez krwiaka. Lekarz stwierdził, że mimo że krwiak się wchłonął nie ma szans, żeby mnie "puścił" do pracy.
W pierwszej ciąży chodziłam do innego lekarza na pierwsze dwie wizyty, bo czekałam na termin u "swojego". Na jednej wizycie zapytałam czy mógłby mi dać zwolnienie na 2-3 dni, bo mam zawroty głowy i trudno mi nawet dojechać do pracy. Stwierdził, że ciąża to nie choroba. Więcej do niego nie poszłam.
A jak zapytałam swojego czy da mi zwolnienie na 2-3 dni właśnie, to wypisał od razu na 3 tygodnie i zapytał tylko gdzie pracuje. Stwierdził, że to bardzo stresująca praca, a stres jest zawsze niewskazany w moim stanie. Więc... zamieniłabym lekarza na Twoim miejscu ;)

A powiedz mi u jakiego lekarza byłaś na NFZ? Zwykły nigdy mi nie chciał wypisać żadnych badan, nawet głupiego tsh jak w ciazy byłam a niedoczynność mam

reklama
Zwolnienie na druku ZUS jest zawsze ważne, nie ważne od jakiego lekarza. Na chodzę tylko prywatnie. Teraz dostała zwolnienie już w 5 tc, bo było ryzyko utraty przez krwiaka. Lekarz stwierdził, że mimo że krwiak się wchłonął nie ma szans, żeby mnie "puścił" do pracy.
W pierwszej ciąży chodziłam do innego lekarza na pierwsze dwie wizyty, bo czekałam na termin u "swojego". Na jednej wizycie zapytałam czy mógłby mi dać zwolnienie na 2-3 dni, bo mam zawroty głowy i trudno mi nawet dojechać do pracy. Stwierdził, że ciąża to nie choroba. Więcej do niego nie poszłam.
A jak zapytałam swojego czy da mi zwolnienie na 2-3 dni właśnie, to wypisał od razu na 3 tygodnie i zapytał tylko gdzie pracuje. Stwierdził, że to bardzo stresująca praca, a stres jest zawsze niewskazany w moim stanie. Więc... zamieniłabym lekarza na Twoim miejscu ;)
dziękuję kochana

Do góry