reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mnie dzisiaj męczą ogromne mdłości, osiągają chyba apogeum, bo co zjem to zwrócę... śniadanie, obiad więc chyba zrezygnuję z kolacji. Najgorsze jest to ze mam problem żeby cokolwiek pić, pomijając że kawa i herbata przestały mi smakować, to cokolwiek innego piję, nawet wodę, to mam odruch wymiotny [emoji53].

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi "wchodziła" tylko Fanta w takich chwilach i było lepiej

reklama
Co do wymiotów maz kupił mi kropelki ibmifem całkowicie naturalny skład.
I cały dzień bez mdłości, bez odruchu wymiotnego no po prostu super ! Polecam na prawdę spróbujcie ;) mam nadzieje ze to nie zbieg okoliczności bo czasem mam dni bez mdlosci tylko one na prawdę działają.
Wzięłam jeszcze na noc bo jak w nocy wstaje do małej to jest najgorzej... tylko uwaga bo sa mega ostre palą w buzi.

Moze wyciag z imbiru jakis ma i dlatego tak piecze...
Ja tez walcze z wymiotami i mdlosciami. Co prawda juz nie jest tak tragicznie jak 2 tyg temu ale nadal codziennie i wymioty tez :-(
Do tego calkowicie odstawilam kawe bo zaczelo mnie po niej cofac.

Mnie dzisiaj męczą ogromne mdłości, osiągają chyba apogeum, bo co zjem to zwrócę... śniadanie, obiad więc chyba zrezygnuję z kolacji. Najgorsze jest to ze mam problem żeby cokolwiek pić, pomijając że kawa i herbata przestały mi smakować, to cokolwiek innego piję, nawet wodę, to mam odruch wymiotny [emoji53].

U mnie jest podobnie. Najbardziej sie martwie o picie wody bo powinno sie duzo pic a ja szklanki wody wypic nie moge... :( o kawie nawet nie mysle... Nie pilam od kwietnia...

@bbubbka te krople sa dozwolone w ciazy?

Mi ostatnio mdłości względnie przeszły, nawet kłucia brzucha mi nie dokuczają. Za to strasznie mnie wzdyma po jedzeniu i czuje się mega ciężko.

Witajcie w sobote choć sobota już się kończy :)
Dzisiejszy dzień był idealny pod względem ciążowych dolegliwości. Ani przez chwile mdłości i mulenie mi nie dokuczały, miałam mnóstwo energii, wysprzatalam na błysk mieszkanie, byłam w pracy, zrobiłam zakupy i przygotowałam grilla. Co prawda impreza trwa do teraz, ja już pod kołdra ale do 23 wysiedziałam [emoji16] To już sukces! Oby jutro było tak samo!

Dobrej nocy kochane!
Ps. Co do listy... wiem, że to co spotkało dziewczyny jest strasznie ale to strasznie przykre ale bądźmy dobrej myśli! Nie zakładajmy że grono się jeszcze pomniejszy! Cokolwiek by się nie stało, trzeba mieć nadzieje że będzie tylko i wyłącznie dobrze!

Ja się zgadzam z @kass.es co do listy. Nie ma co nastawiać się na najgorsze. Miałam być sierpniówką, nie będę, jednak wierzę, że będę styczniówką, bardzo się cieszę i doceniam każdy dzień, chociaż też narzekam na różne ciążowe dolegliwości. Oczywiście, mam świadomość, że jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze i urodze zdrową dzidzie. Żeby mieć pewność, że nikogo nie trzeba będzie usuwać z listy , trzeba by ja stworzyć dopiero po porodzie..

Ja Was żegnam wprost z sali szpitalnej. Czekają do jutra jak do końca się nie oczyszcze to łyżeczkowanie.
Dbajcie o siebie i swoje pociechy.
Jestem silna bo skarbuś czeka na mamę w domu i już tęsknię potwornie.

reklama
Do góry