reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja osobiście już nie mogę się doczekać, aż na ryneczkach pojawi się mój najukochańszy bób! Mam tylko nadzieję, że będę go zajadała z takim apetytem, jak przed ciążą bo jak nie to się zastrzelę [emoji14]
Na zaparcia mi pomogły płatki owsiane, albo musli z zimnym mlekiem, ewentualnie serki wiejskie z żurawiną. Dodatkowo duża ilość wypijanej wody lub soki świeżo wyciskane. Chociaż i tak problem raz jest, a raz go nie ma.

reklama
O mnie tez zaparcia męczą... dawajcie jakieś sprawdzone sposoby ;)

Toruninka znając mnie to będe sie zastanawiać do ostatniej chwili [emoji23] i pewnie skończy sie na tym ze zostanę przy chuście.

Tylko udusić chłopa!

Monia tez myślałam o kołysce właśnie bo moja Zu jeszcze nie zdarzy wyrosnąć z łóżeczka a kupować drugie bezsensu...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ano ale to już starszak a sens ubezpieczać 7 miesięcznego malucha? Niewiem nie rozumiem. Wydaje mi się że i tak przez te 52 tyg jest ubezpieczony

Zastanawiam się nad drewniana kołyską.. co sądzicie, warto?
Tak myślę, że jak będzie niemowlak to łóżeczko drewniane bedzie stalo w sypialni u nas, a kolyske znalazlam fajna, na kółkach, więc mogę ja sobie pojechać czy do salonu czy do kuchni. Ma 90 cm, więc pewnie dzieciaczek szybko wyrośnie, ale to zostanie jeszcze na 2 dziecko :)

Ja mialam łóżeczko na piętrze, a te pierwsze miesiące to na parterze w wózku mialam dzidzię. Moja kuzynka miała kołyskę, ale kołyska stała u nich w sypialni i w nocy mała w niej spała, a w dzień u siebie w łóżeczku. Dla mnie osobiście zbędny gadżet, ale sama musisz ocenić.
Aaa u nas jeszcze kosz Mojżesza był w użyciu

hej dziewczyny :)

Ja biore Duphaston 3x1 i tez mnie oczy zabolaly jak zobaczylam ich cene no ale póki co, nie mam zadnych innych wydatkow wiec finansowo nie jest tak zle. Za Wasza rada pobiegłam do rossmana po cukierki imbirowe i kur... nie bylo ;p lekko sie zalamalam. Ale zauwazylam tez ze chyba na mdlosci pomaga mi mirinda, nie wiedziec czemu :)

Jutro wizyta na fotelu dentystycznym a w czw kontrola u gina.
Co dzis zrobilyscie na obiad? Ja pomidorowke na zeberkach z makaronem :)

Mi pomaga Fanta więc coś w tym jest ;)
Ja osobiście już nie mogę się doczekać, aż na ryneczkach pojawi się mój najukochańszy bób! Mam tylko nadzieję, że będę go zajadała z takim apetytem, jak przed ciążą bo jak nie to się zastrzelę [emoji14]
Na zaparcia mi pomogły płatki owsiane, albo musli z zimnym mlekiem, ewentualnie serki wiejskie z żurawiną. Dodatkowo duża ilość wypijanej wody lub soki świeżo wyciskane. Chociaż i tak problem raz jest, a raz go nie ma.
Nie wiem skąd jesteś, ale na niektórych ryneczkach już jest bób ;)

Ostatnia edycja:
Ano ale to już starszak a sens ubezpieczać 7 miesięcznego malucha? Niewiem nie rozumiem. Wydaje mi się że i tak przez te 52 tyg jest ubezpieczony

Ale to ubezpieczenie na życie i inne rzeczy, to co innego. Dajmy na to, czego nie życzę oczywiście i niech się to nigdy nie stanie, ale złapie coś i wylądujecie w szpitalu na kilka dni, wtedy z takiego ubezpieczenia wypłacana jest jakaś kwota za każdy pobyt dziecka w szpitalu plus np niezdolność do pracy twoja/męża z powodu pobytu dziecka w szpitalu. Oczywiście wszystko zależy od ubezpieczenia i jego warunków, ale to wcale nie jest głupie.
Z czarnego humoru... Na swojej pierwszej ciąży, przez pobyty na patologii "zarobiłam" z ubezpieczenia ponad 5 tys złotych.

reklama
Zastanawiam się nad drewniana kołyską.. co sądzicie, warto?
Tak myślę, że jak będzie niemowlak to łóżeczko drewniane bedzie stalo w sypialni u nas, a kolyske znalazlam fajna, na kółkach, więc mogę ja sobie pojechać czy do salonu czy do kuchni. Ma 90 cm, więc pewnie dzieciaczek szybko wyrośnie, ale to zostanie jeszcze na 2 dziecko :)
Ja miałam w poprzedniej ciąży. Taka na kółkach, grająca, sama się bujala i w sumie stała nie używana. Raz na majowce się przydała na wyjeździe. Teraz nie planuje kupować.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Do góry