reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Moja apka też mi pokazuje niedowagę, powinnam ważyć wiecej o 3,5 kg :)
Gratuluje cudownych wieści! Fajnie, że możesz chodzić :)

W ogóle jak to jest z mierzeniem dziecka na tym etapie? Mi lekarz powiedział że już nie będziemy mierzyć bo miara teraz jest niewiarygodna z tego względu że dziecko ma podkurczone nóżki i wygięty kręgosłup i nie ma sensu podawać wymiarów, które są zakłamane. Podaje tylko wagę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi lekarz powiedział, ze od następnej wizyty dlugosc oceniać bedzie na podstawie długości kości udowej.

reklama
Właśnie patrzę na ciuchy ciążowe, bo przez wzdęcia z całej mojej szafy mogę nosić tylko jedne spodnie i jedną spódniczkę...
Widzę, że w spodniach są trzy opcje - pas na cały brzuch, mały elastyczny pas i tylko wszyte elastyczne boki.
Chciałabym spodnie, które ponoszę już do końca, czy te tylko z wszytym kawałkiem (najbardziej są dla mnie estetycznie akceptowalne) da się nosić z dużym brzuchem?
Niestety nie mogę przymierzyć, bo to sklep online tylko.

Ja niestety nie pomogę, wszystkie ciążowe rzeczy jakie pokupowałam mają szeroki pas, nawet się niespecjalnie zastanawiałam czy są inne [emoji4] zupełnie mi to nie przeszkadza a wręcz bardzo sobie chwalę, są naprawdę wygodne.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie patrzę na ciuchy ciążowe, bo przez wzdęcia z całej mojej szafy mogę nosić tylko jedne spodnie i jedną spódniczkę...
Widzę, że w spodniach są trzy opcje - pas na cały brzuch, mały elastyczny pas i tylko wszyte elastyczne boki.
Chciałabym spodnie, które ponoszę już do końca, czy te tylko z wszytym kawałkiem (najbardziej są dla mnie estetycznie akceptowalne) da się nosić z dużym brzuchem?
U mnie przy wielkim brzuchu najwygodniejsze były te które kończyły się wysoko, wszystkie niżej czy w połowie miałam wrażenie że mi spadają i ciągle podciagalam mimo że brzuch mialam wielki.

Dziewczyny szukam już drugi dzień wózka marzeń: priorytet lekki, taki najlepiej maks 12 kg, no może do 13. No i oczywiście cena przystępna.

Hej Kejka

Kupilam niedawno w new looku (Ty chyba nie przepadasz za tym sklepem) jeansy na przedni elastyczny pas bo znajoma w bardziej zaawansowanej ciazy powiedziala mi ze ja nawet cisnie ten pas na caly brzuch. Ja poki co jestem zadowolona choc kupilam rozmiar wieksze I troche mi jeszcze sie zsuwaja, za to leginsy (maternity) z top shopa nosze prawie non stop choc I tak zawijam koncowy pas na brzuchu bo ciut za duze ale mega wygodne.

@dreamscometrue Ty panikaro ;) ciesze sie ze z Zosia tak ladnie przybiera na wadze I rosnie! Oby tak dalej!!!

Powodzenia reszcie dziewczyn na wizytach ;)

Co do cm to Polski lekarz tez mi powiedzial ze juz nie mierzy dziecka ale czekam na moje usg polowkowe w angielskim szpitalu w srode I ciekawe co tam mi powiedza bo nawet jak tylko to dane szacunkowe to I tak chcialabym je znac ;) a co!

Milego dnia Kochane!

Ja kupiłam w hm leginsy i rurki z wysokim pasem. Na gorze jeszcze trochę odstają ale je podwijam lub nie. W każdym bądź razie bardzo sa dla mnie wygodne.

Ja polecam spodnie z wysokim pasem, bo nie powoduje ucisku. Mam jedne z panelem tylko z przodu i pomimo tego że rozmiar ok to bardzo mi w nich niewygodnie a jak siadam to panel wpija się w brzuch. Bardzo wygodne są spodnie z h&m. Mam 3 pary w tym jedne z allegro używki. Każde bardzo wygodne i ładnie się układają.

Hej dziewczyny mleduje sie z urlopu! Yy znaczy odpoczynek dopiero zaczynamy jutro. Poki co za nami wesele i poprawiny oraz tydzien roznych zalatwian w Polsce.
Na weselu szalalam do 3! Z parkietu prawie nie schodzilam, na poprawinach poprawilam, dzieki czemu nabawilam sie rwy [emoji23] ale ... 3 dni masazy meza i rozchodzenia i teraz jest juz prawie ok.
W zwiazku z tym ze pewnie przed rozwiazaniem nie bedziemy juz w Polsce to zrobilisny czesc zakupow dla bejbika. Od tetry do przewijaka. Reszte dokupimy juz w Niemczech. Lozeczko, wozek itd. Mozna by bylo wszystko w Pl ale nie ma jak przewiezc.
Jutro ruszamy na zasluzony jeziorny relax i mamy zamiar duzooo uzywac! Buziaki i gratuluje udanych wizyt!

reklama
U mnie przy wielkim brzuchu najwygodniejsze były te które kończyły się wysoko, wszystkie niżej czy w połowie miałam wrażenie że mi spadają i ciągle podciagalam mimo że brzuch mialam wielki.

Dziewczyny szukam już drugi dzień wózka marzeń: priorytet lekki, taki najlepiej maks 12 kg, no może do 13. No i oczywiście cena przystępna.

Priorytety jak i u mnie, ale ja jeszcze nie szukam. Jak znajdziesz daj znać [emoji12]

Do góry