reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Moja apka też mi pokazuje niedowagę, powinnam ważyć wiecej o 3,5 kg :)
Gratuluje cudownych wieści! Fajnie, że możesz chodzić :)

W ogóle jak to jest z mierzeniem dziecka na tym etapie? Mi lekarz powiedział że już nie będziemy mierzyć bo miara teraz jest niewiarygodna z tego względu że dziecko ma podkurczone nóżki i wygięty kręgosłup i nie ma sensu podawać wymiarów, które są zakłamane. Podaje tylko wagę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi lekarz powiedział, ze od następnej wizyty dlugosc oceniać bedzie na podstawie długości kości udowej.

reklama
Właśnie patrzę na ciuchy ciążowe, bo przez wzdęcia z całej mojej szafy mogę nosić tylko jedne spodnie i jedną spódniczkę...
Widzę, że w spodniach są trzy opcje - pas na cały brzuch, mały elastyczny pas i tylko wszyte elastyczne boki.
Chciałabym spodnie, które ponoszę już do końca, czy te tylko z wszytym kawałkiem (najbardziej są dla mnie estetycznie akceptowalne) da się nosić z dużym brzuchem?
Niestety nie mogę przymierzyć, bo to sklep online tylko.

Ja niestety nie pomogę, wszystkie ciążowe rzeczy jakie pokupowałam mają szeroki pas, nawet się niespecjalnie zastanawiałam czy są inne [emoji4] zupełnie mi to nie przeszkadza a wręcz bardzo sobie chwalę, są naprawdę wygodne.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie patrzę na ciuchy ciążowe, bo przez wzdęcia z całej mojej szafy mogę nosić tylko jedne spodnie i jedną spódniczkę...
Widzę, że w spodniach są trzy opcje - pas na cały brzuch, mały elastyczny pas i tylko wszyte elastyczne boki.
Chciałabym spodnie, które ponoszę już do końca, czy te tylko z wszytym kawałkiem (najbardziej są dla mnie estetycznie akceptowalne) da się nosić z dużym brzuchem?
U mnie przy wielkim brzuchu najwygodniejsze były te które kończyły się wysoko, wszystkie niżej czy w połowie miałam wrażenie że mi spadają i ciągle podciagalam mimo że brzuch mialam wielki.

Dziewczyny szukam już drugi dzień wózka marzeń: priorytet lekki, taki najlepiej maks 12 kg, no może do 13. No i oczywiście cena przystępna.

Hej Kejka

Kupilam niedawno w new looku (Ty chyba nie przepadasz za tym sklepem) jeansy na przedni elastyczny pas bo znajoma w bardziej zaawansowanej ciazy powiedziala mi ze ja nawet cisnie ten pas na caly brzuch. Ja poki co jestem zadowolona choc kupilam rozmiar wieksze I troche mi jeszcze sie zsuwaja, za to leginsy (maternity) z top shopa nosze prawie non stop choc I tak zawijam koncowy pas na brzuchu bo ciut za duze ale mega wygodne.

@dreamscometrue Ty panikaro ;) ciesze sie ze z Zosia tak ladnie przybiera na wadze I rosnie! Oby tak dalej!!!

Powodzenia reszcie dziewczyn na wizytach ;)

Co do cm to Polski lekarz tez mi powiedzial ze juz nie mierzy dziecka ale czekam na moje usg polowkowe w angielskim szpitalu w srode I ciekawe co tam mi powiedza bo nawet jak tylko to dane szacunkowe to I tak chcialabym je znac ;) a co!

Milego dnia Kochane!

Ja kupiłam w hm leginsy i rurki z wysokim pasem. Na gorze jeszcze trochę odstają ale je podwijam lub nie. W każdym bądź razie bardzo sa dla mnie wygodne.

Ja polecam spodnie z wysokim pasem, bo nie powoduje ucisku. Mam jedne z panelem tylko z przodu i pomimo tego że rozmiar ok to bardzo mi w nich niewygodnie a jak siadam to panel wpija się w brzuch. Bardzo wygodne są spodnie z h&m. Mam 3 pary w tym jedne z allegro używki. Każde bardzo wygodne i ładnie się układają.

Hej dziewczyny mleduje sie z urlopu! Yy znaczy odpoczynek dopiero zaczynamy jutro. Poki co za nami wesele i poprawiny oraz tydzien roznych zalatwian w Polsce.
Na weselu szalalam do 3! Z parkietu prawie nie schodzilam, na poprawinach poprawilam, dzieki czemu nabawilam sie rwy [emoji23] ale ... 3 dni masazy meza i rozchodzenia i teraz jest juz prawie ok.
W zwiazku z tym ze pewnie przed rozwiazaniem nie bedziemy juz w Polsce to zrobilisny czesc zakupow dla bejbika. Od tetry do przewijaka. Reszte dokupimy juz w Niemczech. Lozeczko, wozek itd. Mozna by bylo wszystko w Pl ale nie ma jak przewiezc.
Jutro ruszamy na zasluzony jeziorny relax i mamy zamiar duzooo uzywac! Buziaki i gratuluje udanych wizyt!

reklama
U mnie przy wielkim brzuchu najwygodniejsze były te które kończyły się wysoko, wszystkie niżej czy w połowie miałam wrażenie że mi spadają i ciągle podciagalam mimo że brzuch mialam wielki.

Dziewczyny szukam już drugi dzień wózka marzeń: priorytet lekki, taki najlepiej maks 12 kg, no może do 13. No i oczywiście cena przystępna.

Priorytety jak i u mnie, ale ja jeszcze nie szukam. Jak znajdziesz daj znać [emoji12]

Do góry