reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oj, to kiepsko.
W ogóle nagość rodziców przy dzieciach to ciekawy temat. Moi mi się nago nie pokazywali, ale słyszałam o rodzicach co się nagością nie krępują.
A ja np lubię plaże nudystów i zastanawiam się, czy zabierać będę na nie dziecko.
Moja mama przy mnie dosyć swobodnie, tzn od pasa w górę.
Aczkolwiek ja póki co przy córce nie mam oporów, bierzemy razem prysznic itd. Teraz to w ogóle ma frajdę bo ciągle mówi "mama myju bobo" ;) i sama mi brzuch myje
Mąż bierze prysznic sam, ale czasem jesteśmy razem z nim w łazience, niby jakoś nie emanuje męskością, ale i tak córka jak cos zauważy to "tata a co to?!" "Mama nie ma, ja też nie mam, tata ma" [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj, to kiepsko.
W ogóle nagość rodziców przy dzieciach to ciekawy temat. Moi mi się nago nie pokazywali, ale słyszałam o rodzicach co się nagością nie krępują.
A ja np lubię plaże nudystów i zastanawiam się, czy zabierać będę na nie dziecko.
Ja osobiście bez skrępowania pokazuje się bez stanika (mam dwie córki) ale bez majtek bym nie mogła, jakoś coś blokuje mnie. A temat ten to obstawiam że jest raczej dość "konfliktowy"

Moja mama przy mnie dosyć swobodnie, tzn od pasa w górę.
Aczkolwiek ja póki co przy córce nie mam oporów, bierzemy razem prysznic itd. Teraz to w ogóle ma frajdę bo ciągle mówi "mama myju bobo" ;) i sama mi brzuch myje
Mąż bierze prysznic sam, ale czasem jesteśmy razem z nim w łazience, niby jakoś nie emanuje męskością, ale i tak córka jak cos zauważy to "tata a co to?!" "Mama nie ma, ja też nie mam, tata ma" [emoji23]

Zastanawiałam się nad tym nie raz, ale nie przełamałam się.

Zastanawiałam się nad tym nie raz, ale nie przełamałam się.
Wiesz co, u nas to samo wyszło. Niestety często przy próbować zamknięcia się w łazience kończyło się wielką histeria pod drzwiami, więc obecnie mamy... otwarta łazienkę ;) chcąc nie chcąc, gdy chciałam wziąć prysznic to musiałam ją brać że sobą do łazienki. Teraz jest faza na tatusia, więc jak on się zamyka w łazience to ta już leży pod drzwiami i płacze a ja jej uspokoić nie mogę.

Aczkolwiek do wanny z dzieckiem bym nie weszła, a wiem że niektórzy tak robią. Jakoś to dla mnie mało higieniczne, prysznic to raz dwa i nie moczymy się w tej samej wodzie

Jak miałam dlugotrwale infekcje to lekarz pierwsze co powiedział, to to ze pochwa musi oddychać. Kazał chodzić w spodnicach w ponczochach, żadne tam rajstopy i jak najczęściej bez majtek. Teraz w domu nie wyobrażam sobie chodzić w , jest mi poprostu za gorąco:/

@mamaincogito bo tesciowe tak maja,ja kurcze mam byc dla niej mila a ta mi dowala ale no nic zapamietam to sobie[emoji4]
@Drin czesc [emoji4]

My razem jestesmy 11 lat i 3 lata po slubie i stwierdzam ,ze za pozno sie wzielismy za bobosexy,ale zawsze bylo cos wazniejszego[emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Żeby się uspokoić umówiłam się na wizytę do lekarza rodzinnego na przyszły tydzień i mi lepiej.

Odebrałam też kota po zabiegu, bidak ma częściowo łysą czachę [emoji23]
A poprzednio jak dostał zakażenia to przy ogonie, więc miał wygolony tyłek jak pawian. W konkursie piękności to by nie wygrał...
Za dużo się bije ten mój kocur.
waleczny! :) super z tą wizytą kiedy dokładnie?

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś cały dzień zajęta, byłam dziś na zakupach z mama... I zanim wrocilysmy z moimi ruchami [emoji3]
Także nie mam dziś czasu was nadrabiac...
Ale widzę, że jest temat odnosnie " boboseksow " [emoji3]

U nas pierwsza ciąża była przyznam wprost wpadka, później za bardzo nie chcieliśmy spróbować ponownie.. dopiero po 4 latach, ja w tym czasie znalazlam pracę... jakaś sensowna... same starania też trwały 1,5 roku więc trochę trwaly...
Razem jesteśmy 7 lat. [emoji16]

Do góry