reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tak, każda długość powyżej 2,5 jest ok.

Ja nie miałam mierzonej szyjki na początku ciąży więc nie mam pojęcia czy się skrocila. Ale w 16t miała 3 cm. Więc chyba ok... w szpitalu mówili że długa.

Ale faktycznie jak miałaś 5cm a teraz 3,5.. to trochę zjechala
No właśnie. Pytałam o to mojego gina, ale mówił że to się zmienia i że szyjka jest długa i nie ma powodu do niepokoju.

reklama
O rany!! Już wczoraj podjelam decyzje, że zrobię to badanie jeszcze przed kolejna wizyta... Ale teraz to mnie na maksa wystraszyłyście. Nawet nie tyle zagrożeniem dla mnie, ale dzidziulka !! No i przedwczesnym porodem w pierwszej ciąży mnie to dotknęło, niby przez nisko usytuowane dziecko... Ale badania Tsh sobie nie przypominam.... ://
Powiedzcie mi tylko czy od razu robić ft3, ft4 ? Czy dopiero jeśli tsh wyjdzie źle?

Pieprzona tarczyca!! :/

No właśnie. Pytałam o to mojego gina, ale mówił że to się zmienia i że szyjka jest długa i nie ma powodu do niepokoju.
Może po prostu źle zmierzyl na pierwszej wizycie , no nie mam pojęcia.
Na następnej wizycie też skontrolujcie ile ta szyjka ma cm.. będzie wiadomo czy coś się skraca

reklama
Do góry