reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziekuje dream:-* a jak samopoczucie lepiej?

Super teraz duzo odpoczynku :-)

Ja zaprowadzilam synka na wycieczke jada dzis do zoo i zaraz do pracy:eek: u nas szarowa az nic sie nie chce:crazy: Wizyta dopiero na 17 a stresik od wczoraj ale musi byc ok...Meczy mnie ciagle zgaga brrr:hmm:
Buziaki dla wszystkich i milego dnia:-) :)
Mi na zgage pomaga mleko zimne. Dzięki, że pytasz, ale będzie ze ja znowu narzekam. Od 3 do wpół do 6 nie spalam na bank mam jakiegos wirusa już rano łzy w oczach miałam...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
@angelka90
Moja przyjaciolka tez miala tsh ok 4 ,lekarz nie zwrocil na to uwagi a ona nie chciala mnie slychac.
Do 20 tyg przytyla 10kg jedzac normalnie.
Nagle lekarz sie obudzil i zlapal sie za glowe czemu nie wyslal jej do endo a ona w szoku,myslala ,ze przeciez ma wynik w normie ,bo normalnie jest do 4,2.

Nieuregulowana tarczyca moze spowodowac to co napisalaa Ci mamaincigito a ja slyszalam ,ze moze wplywac tez na inteligencje dziecka.
Ta przyjaciolka akurat ma tak ,ze po ciazy nie musi brac eutyroxu bo tarczyca sobie radzi.
Przed ciaza tez miala dobra.

@mamaincogito suuuper[emoji4]

Dziewczyny powodzenia na wizytach[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Podwyższona tarczyca jest faktycznie niebezpieczna w ciąży, dlatego trzeba ja kontrolować.

Ja całkiem niedawno należałam do grupy staraczek, no i jedna dziewczyna zaszła w ciążę.. Ale w 20 tygodniu ciąża obumarla :( nie mam zielonego pojęcia czy tarczyca akurat zawinila... Ale wszystko możliwe :(

1501137803-aaaaaa.jpeg

Co do pasztetu w ciąży ;) szpitalne śniadanko

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wooow... wypas [emoji3] u mnie w szpitalu były dwie kanapki, dżem.. ewentualnie na drugi dzień jedna sałata, dwa plasterki szynki czy co to tam było (Bo koło szynki to chyba nie leżało nawet) i dwie kanapki. [emoji3] Albo pół pomidora, dwie kanapki i masło.

Owoców nie dawali... [emoji3]
Dobrze,że Tz mi przywozil [emoji3]

@mamaincogito bylam pewna ,ze banan i pomidor sa prywatne [emoji4]
Ja mialam 3 kromki chleba i malutki dzem(czyt cukier w pudeleczku)[emoji3]
Tragedia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jak ja lezalam w szpitalu po porodzie to jedzenie bylo calkiem niezle. Do sniadania zawsze byly jakies warzywa, salata, pomidor, ogorek (oczywiscie nie wszystko na raz), i do zawsze byl jogurt lub owoc. Obiad 2 dania. Raz mi tylko nie smakowal, bo dali jakis pulpet rybny, czego ja nie cierpie. Kolacja podobna do sniadania tylko juz bez owocow. A no i zawsze byla wodnista herbata z tona cukru ;-)
Zamierzam dzis dla zabicia czasu grac w gre komputerowa :-D kiedys bardzo lubilam Heroes 3 (moze znacie) i postanowilam odswiezyc sobie :-D

@mamaincogito super, ze do domu idziesz! Jakie masz zalecenia? Dalej lezec czy tylko odpoczynek?

Dziewczyny jak to jest z długością szyjki? Przy pierwszym mierzeniu miałam 5cm teraz mam 3,5cm. Ale mój gin twierdzi że wszystko jest ok. I że każda długość powyżej 2,5 cm jest ok.

Nadal nad morzem, no i dziś zaczęlo padać... Siedzimy w pokoju i pomysłu brak...
Co do tsh i tarczycy niedoczynność jest bardzo groźna dla dziecka i ciąży. Często niedoczynność wykryta w ciazy po ciąży wraca do normalności, ale euthyrox powinien być wtedy obowiązkowy.
Wczoraj minęło mi na temat wózka. Moja młodsza urodziła się 25 grudnia, po tygodniu jak było tylko ciepłej niż -15 na dworze to codziennie byłam na spacerze. Mimo że zimy Noe znoszę i mogłabym siedzieć cała w domu to jednak wtedy nie czuło się zimna i człowiek nie mógł się doczekać żeby wyjść na dwór

reklama
Dziewczyny jak to jest z długością szyjki? Przy pierwszym mierzeniu miałam 5cm teraz mam 3,5cm. Ale mój gin twierdzi że wszystko jest ok. I że każda długość powyżej 2,5 cm jest ok.
Tak, każda długość powyżej 2,5 jest ok.

Ja nie miałam mierzonej szyjki na początku ciąży więc nie mam pojęcia czy się skrocila. Ale w 16t miała 3 cm. Więc chyba ok... w szpitalu mówili że długa.

Ale faktycznie jak miałaś 5cm a teraz 3,5.. to trochę zjechala

Do góry