reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej babeczki, my odpoczywamy dosc aktywnie. Dzisiaj padalo do południa wiec odwiedzilismy Kołobrzeg.
Mamaincognito trzeba zwolnic tempo. Odpocznij i wracaj spokojnie do domu.
Kass.es ale super z tymi ruchami. Ja czuje ale tak.od czasu do czasu raz na kilka dni pojedyncze pukniecie.
Agi szybko zleci i odpoczniecie troszkę.

reklama
My juz po wizycie... szyjka super. Za to bobo nie chciało wspolpracowac, nie chciało pokazać co ma między nóżkami... [emoji14] no cóż, więc poszłam do pepco i kupiłam białe i szare body z dinozaurami... No nic nie było takiego uniwersalnego :/ no i 10zl zapłaciłam [emoji3] jak będzie córka to chyba się nie obrazi

Mam się umówić na 3d/4d na polowkowe :)

@mamaincogito dobrze, że pojechałaś na ip i zostałaś. To wyraźny znak, że trzeba zwolnić...

U mnie właśnie wyszło słońce i chyba szybko zbiorę się na spacer bo nie wiadomo ile to potrwa [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja pierwsza ciąża zakończyła się w 24 tygodniu porodem przedwczesnym... właśnie przez niewydolność szyjki macicy.

W tej ciazy mam założony szewek profilaktycznie. + nospa i magnez

Ale brzuch się stawia co jakiś czas.. myślę, że nie jest to groźne dopóki skurcze nie są regularne. (Czasem 1× na dzień, czasem 3× na dzień, a czasem wcale) Ale i tak każdy skurcz powoduje u mnie strach...
Bardzo mi przykro...ale lekarz nie zauważył na standardowej wizycie, ze cos sie złego dzieje z szyjka? Czy to stało sie tak szybko miedzy wizytami? Miałaś jakieś niepokojące objawy?

Bardzo mi przykro...ale lekarz nie zauważył na standardowej wizycie, ze cos sie złego dzieje z szyjka? Czy to stało sie tak szybko miedzy wizytami? Miałaś jakieś niepokojące objawy?
Zauważyła, szyjka miała 2,5 cm.
Kazała się oszczędzac, wtedy leżałam bo byłam przerażona. Po tygodniu krwawienie, szpital... stwierdzono rozwarcie i rozpoczęta akcje porodowa.

Szyjka nie daje żadnych objawów.
Miałam twardnienia brzucha, te skurcze przepowiadajace ... I tyle z objawów.

My juz po wizycie... szyjka super. Za to bobo nie chciało wspolpracowac, nie chciało pokazać co ma między nóżkami... [emoji14] no cóż, więc poszłam do pepco i kupiłam białe i szare body z dinozaurami... No nic nie było takiego uniwersalnego :/ no i 10zl zapłaciłam [emoji3] jak będzie córka to chyba się nie obrazi

Mam się umówić na 3d/4d na polowkowe :)

Hah. Zrobiłam dziś to samo... Jeszcze syn mnie nakręcił, żeby kupić cos dzidziusiowi. Mówię, że jeszcze nie wiadomo czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka i dlatego nie wiem jakie ubranka kupic. Na to młody, "mamo kup jedno dla dziewczynki, a drugie dla chłopca. " ostatecznie wzięłam taki uniwersalny ramperek i polspioszki białe i 2 czapeczki , za cale 17zl

@mamaincogito odpoczywaj bez stresu. Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Hej babeczki, my odpoczywamy dosc aktywnie. Dzisiaj padalo do południa wiec odwiedzilismy Kołobrzeg.
Mamaincognito trzeba zwolnic tempo. Odpocznij i wracaj spokojnie do domu.
Kass.es ale super z tymi ruchami. Ja czuje ale tak.od czasu do czasu raz na kilka dni pojedyncze pukniecie.
Agi szybko zleci i odpoczniecie troszkę.

Oj tita82 :rolleyes2:A pisałam, ze jak któraś będzie w moich stronach to dać znać :) to 40min ode mnie, w czwartek z córcią tam będziemy :)

Ja jestem za spotkaniami, bo w mojej poprzedniej grupie ciążowej wszystkie, które miały szansę też się spotykały (ja z 48 dziewczyn na żywo poznałam chyba 16 :tak:) i wszystkie spotkania były bardzo udane. Kilka z dziewczyn uwielbiam i dużo bym w życiu straciła, gdybym ich nie poznała. Akurat w czwartek jadę na spotkanie z taką z Wrocławia ;)

Ciekawe, czy my tak przetrwamy i czy odbędą się jakiekolwiek spotkania live :)

reklama
Do góry