reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
To jest jakaś masakra z tymi zwolnieniami. Mam przed domem ogródek, niestety wejście do niego tylko z jednej strony bo to blok i muszę przejść jakieś 30 metrów do niego i boję się nawet wyjść posiedzieć we własnym ogródku. Rozumiem nie łazić po miescie, nie jeździć na wycieczki ale 24/24 być więźniem we własnym domu?! Paranoja! Znajoma też miała l4 leżące i ok 7 miesiąca miała kontrolę. Panie poprosily o dowód i podpisanie że zastano ja w domu i tyle. Ale po co to w ogóle? Rozumiem normalne l4 nie na ciaze, że chcą sprawdzić czy l4 jest zasadne, ale w ciąży każdy może czuć się różnie. Przecież latami płacimy składki na to... druga kumpela miała l4 chodzące i podczas kontroli nie było jej w domu, otrzymała pismo z prośbą o wytłumaczenie. Napisała że ma niepełnosprawna córkę i musiała ja że szkoły odebrać. Nie miała z tego powodu problemów. Ale mimo wszystko stres był. A w ciąży powinno się tego unikać a nie jeszcze celowo narażać.
Z ogródkiem nie ma co popadać w paranoję :)
Ale co do składem i tych kontroli to jest dramat. Mój lekarz też mówi, że to jest sadyzm ciągać kobiety w ciąży po jakichś kontrolach.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam jedną kontrolę w poprzedniej ciąży. Na szczęście byłam w domu. Moja koleżanki też miały, jedna akurat miała wizytę u gina, więc bez problemu dostała na to papierek. A jedna spotkała kontrolę na klatce schodowej - wracała z zakupami :)
Hej,
Długo się nie odzywałam, kilka przykrych sytuacji miało miejsce w moim otoczeniu min pogrzeb kolegi i chciałam przejść przez to wszystko. Później trochę was nadrobilam, ale wszystkiego nie dałam rady.
U mnie ok, w porównaniu do pierwszego trymestru czuje się znakomicie. Niekiedy zapominam że jestem w ciąży, zaczęłam nawet podnosić mojego 16-sto kilogramowego klocucha.
Ja nie wpadłam jeszcze w wir zakupów, najpierw chce poznać płeć i przejrzeć co mi zostało po synku, a mam praktycznie wszystko. Chociaż chętnie poszalalabym z zakupami ciuszkowymi! ;) jak wchodzę do sklepu z rzeczami dla dzieci, dział niemowlęcy omijam szeeerooooookim łukiem ;) nawet tam nie spoglądam żeby nie kusiło.
To tak jak ja :)
We wrześniu mam kolejny urlop, urządzę ekspedycję do piwnicy po wszystkie kartony z ciuszkami, kocykami itp i będę to sortować, prać, prasować no i oceniać, czego jeszcze potrzebuję :) a na razie zakupów niet i dział 56-92 omijam skutecznie:)

ja na działy niemowlęce nawet nie wkraczam, bo płci nie znam :) a nawet ciuszki unisex to nie wiem co kupić. Dziewczyny jeśli macie jakieś "hity" z poprzednich ciąż i rzeczy musthave :) przy maluszku. Nie ukrywam że zaczynam się czuć jak pierworódka :) bo 7 lat to przepaśc dla niektórych rzeczy. Może utworzymy osobny temat z niezbędnikiem?

ja na działy niemowlęce nawet nie wkraczam, bo płci nie znam :) a nawet ciuszki unisex to nie wiem co kupić. Dziewczyny jeśli macie jakieś "hity" z poprzednich ciąż i rzeczy musthave :) przy maluszku. Nie ukrywam że zaczynam się czuć jak pierworódka :) bo 7 lat to przepaśc dla niektórych rzeczy. Może utworzymy osobny temat z niezbędnikiem?
Myślę że taki temat to super pomysł, może coś na zasadzie że tu dyskusja a tam się będzie tworzyło jedna główna listę

Ten sam dylemat mam co do ubranek, też czekam na płeć.

dokładnie, bo ktoś wrzucał fajne bujaczki i znaleźć teraz ten post to nieźle trzeba przeszukać forum a lepiej nie będzie :)

reklama
Do góry