reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
a czy tego nie łapie się z surowych produktów?
Pewnie tez...
Ponizej skopipwalam oryginalny text:
All pate, whether it's made from meat, fish or vegetables, may contain higher levels of listeria bacteria than other foods. In pregnancy, you're much more susceptible to listeriosis, a type of food poisoning that's caused by eating food contaminated with listeria bacteria.

Ale nie mozna dac sie zwariowac!!

reklama
tak, ja też doczytałam
mięsa, pasztety nawet z jarzyn i ryb, ryby surowe i wędzone, owoce morza, sery wszelakiego rodzaju, lody, gotowe sałatki, niepasteryzowane mleko, surowe kiełbasy - także suchy chleb i woda ;)

@AnnieQ. Pieknie ,gratulacje[emoji5][emoji5][emoji5]

@MilkyWay mnie boli podbrzusze ,tak cmi ale sie ciesze bo jeszcze z tydzien ,poltora temu nic nie czulam[emoji4]tylko nie boli mbie ciagle a czasem.

Z tym jedzeniem wiadomo ,nie ma co popadac w paranoje ,no ale ja tam niektorych produktow wole nie zjesc niz pluc sobie w twarz[emoji4]np mam ochote na sushi ale nie zjem bo lubie z wedzona ryba a nie mozna i wole zjesc po porodzie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

MilkyWay tak, to nasze pierwsze dziecko :)
Nie nastawiam się oczywiście na 100% że to chłopiec (choć całej rodzinie już wypaplałam [emoji1]), daje sobie te 10% niepewności bo to dopiero 14 tydz. Na prenatalnych robili mi usg przez brzuch i maluch kiepsko się układał, nic nie było widac. Dziś jak lekarz robił mi usg przez brzuch, faktycznie też nie widziałam, ale jak dopochwowo to maluch akurat tak wypiął dupke na nas, w dodatku miał rozłożone nóżki że w jaka stronę nie obracał lekarz, tak siusiaka było widac, z każdej perspektywy. Myślał ze to pępowina ale jak zrobił podglad na przepływ żył etc to nie pulsowało wiec co by to mogło byc innego prawda? [emoji16]
I jeszcze zapomniałam o kolejnej dobrej nowinie - zapytałam go kiedy moge odczuwać ruchy. Mówi, że teraz jeszcze za wczesnie, ale z tego względu że jestem szczupła (stad pewniejszy też obraz usg i płci) to żebym się szykowała że to może nastąpić już niedługo :)

I mam do was pytanie, bo nie wiem czy coś naknocilam czy co... lekarz mierzył malucha ale już nie po dlugosci tak jak w pierwszych tygodniach tylko osobno kość udowa, brzuszek i główkę, podawał mi te wymiary ale wypadły mi z głowy, podał mi tez wagę i pytanie czy to możliwe że Dzidzia wazy 100g juz? Za Chiny nie wiem czy sobie to ubzdurałam czy tak zrozumiałam czy faktycznie lekarz tak powiedział [emoji23] bo wg aplikacji maluch powinien ważyć 25 g a nie 100 [emoji23]

Z tymi paczkami to chyba cos jest bo jak jadłam tylko w tłusty czwartek tak od zajścia w ciąże juz trzeci raz ale tylko dlatego, ze sie powstrzymuje ;)

Mogłabym jeść pączki nagminnie! W pracy szefowa co chwile kupuje paczki a ja nie umiem
Odmowic! Dzisiaj też wcielam takiego z cukierni, ale był pyszny [emoji16] A od jutra 10 dniowy detoks, zwolnienie od pracy to i od paczkow [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@bbubbka to jest na 3-go maja stara paczkarnia i jest jeszcze jedna od razu obok skarbka ,tez dobre ale kurcze nie pamietam dokladniej nazwy,w kazdym razie ta sama ulica[emoji4]jak cos to pytaj

@aqatam super[emoji4]bardzo sie ciesze[emoji5]

Chyba wiem gdzie pojedziemy z mężem w sobote i co będziemy jesc [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kass.es polecam[emoji4]mi najbardziej smakuja w tej starej paczkarni wlasnie.
Musisz jakby minac galerie i po prawej bedzie,tam gdzie city pub ,o ile kojarzysz[emoji4]
Teraz remontuja lokal naprzeciw terranovy ale narazie trzeba isc do tego starego[emoji4]

MilkyWay tak, to nasze pierwsze dziecko :)
Nie nastawiam się oczywiście na 100% że to chłopiec (choć całej rodzinie już wypaplałam [emoji1]), daje sobie te 10% niepewności bo to dopiero 14 tydz. Na prenatalnych robili mi usg przez brzuch i maluch kiepsko się układał, nic nie było widac. Dziś jak lekarz robił mi usg przez brzuch, faktycznie też nie widziałam, ale jak dopochwowo to maluch akurat tak wypiął dupke na nas, w dodatku miał rozłożone nóżki że w jaka stronę nie obracał lekarz, tak siusiaka było widac, z każdej perspektywy. Myślał ze to pępowina ale jak zrobił podglad na przepływ żył etc to nie pulsowało wiec co by to mogło byc innego prawda? [emoji16]
I jeszcze zapomniałam o kolejnej dobrej nowinie - zapytałam go kiedy moge odczuwać ruchy. Mówi, że teraz jeszcze za wczesnie, ale z tego względu że jestem szczupła (stad pewniejszy też obraz usg i płci) to żebym się szykowała że to może nastąpić już niedługo :)

I mam do was pytanie, bo nie wiem czy coś naknocilam czy co... lekarz mierzył malucha ale już nie po dlugosci tak jak w pierwszych tygodniach tylko osobno kość udowa, brzuszek i główkę, podawał mi te wymiary ale wypadły mi z głowy, podał mi tez wagę i pytanie czy to możliwe że Dzidzia wazy 100g juz? Za Chiny nie wiem czy sobie to ubzdurałam czy tak zrozumiałam czy faktycznie lekarz tak powiedział [emoji23] bo wg aplikacji maluch powinien ważyć 25 g a nie 100 [emoji23]

Super wiesci Kess! Gratulacje dla reszty dziewczyny.

Mi dokladnie tak samo zmierzyl wszystko lekarz w niedziele jak Tobie I tez bylam zdziwiona waga 105g (-/+ 15g) bo wydawalo mi sie sporo, wtedy byl to 14tydzien5 dzien I tez powiedzial ze prawdopodobnie chlopiec mimo ze tak bardzo czulam I chcialam dziewczynke ;)

reklama
Mnie od początku coś boli, kłuje i ciągnie teraz mam za to problem z jelitami... Więc Wy tak piszecie o tych pysznych pączkach, a ja będę musiała sobie zrobić przerwę od tłustego, smażonego i słodkiego. Dziś rozmawiałam z mamą i rzeczywiście kiedyś miałam duży problem z zaparciami i teraz mogło to wrócić przy ciąży. Kiedyś ten espumisan pomagał, zobaczymy teraz.
Trochę Wam zazdroszczę, że już orientacyjnie chociaż znacie płeć, a z drugiej strony wolę pewniejsze informacje więc powstrzymam się z pytaniami do połówkowego.

Do góry