MilkyWay tak, to nasze pierwsze dziecko
Nie nastawiam się oczywiście na 100% że to chłopiec (choć całej rodzinie już wypaplałam [emoji1]), daje sobie te 10% niepewności bo to dopiero 14 tydz. Na prenatalnych robili mi usg przez brzuch i maluch kiepsko się układał, nic nie było widac. Dziś jak lekarz robił mi usg przez brzuch, faktycznie też nie widziałam, ale jak dopochwowo to maluch akurat tak wypiął dupke na nas, w dodatku miał rozłożone nóżki że w jaka stronę nie obracał lekarz, tak siusiaka było widac, z każdej perspektywy. Myślał ze to pępowina ale jak zrobił podglad na przepływ żył etc to nie pulsowało wiec co by to mogło byc innego prawda? [emoji16]
I jeszcze zapomniałam o kolejnej dobrej nowinie - zapytałam go kiedy moge odczuwać ruchy. Mówi, że teraz jeszcze za wczesnie, ale z tego względu że jestem szczupła (stad pewniejszy też obraz usg i płci) to żebym się szykowała że to może nastąpić już niedługo
I mam do was pytanie, bo nie wiem czy coś naknocilam czy co... lekarz mierzył malucha ale już nie po dlugosci tak jak w pierwszych tygodniach tylko osobno kość udowa, brzuszek i główkę, podawał mi te wymiary ale wypadły mi z głowy, podał mi tez wagę i pytanie czy to możliwe że Dzidzia wazy 100g juz? Za Chiny nie wiem czy sobie to ubzdurałam czy tak zrozumiałam czy faktycznie lekarz tak powiedział [emoji23] bo wg aplikacji maluch powinien ważyć 25 g a nie 100 [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom