reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt [emoji4] czekamy jeszcze na wieści od AnnieQ [emoji6]
Ja się dzisiaj super czuję, aż jestem zaskoczona. Od dwóch miesięcy tak się nie czułam. Już zapomniałam jak to jest - wyspana i pełna energii [emoji16] Nawet dwa obiady ugotowałam, żeby mężuś mógł jutro do pracy wziąć [emoji16] tylko brzuch mnie coś pobolewa.. inaczej niż do tej pory. Mam nadzieję że to dzidzia się rozpycha, ale trochę mnie to niepokoi. Jak nie przejdzie to jutro wybiorę się na IP.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A jak Cie boli brzuch? Mnie tak miesiaczkowo od kilku dni. Byłam na usg prenatalnym i było wszystko ok wiec mam nadzieje, ze to powiększająca sie macica. Wizytę mam w następny piatek.
Dziewczyny Was tez bolą brzuchy/podbrzusza?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tak dziewczyny o plci rozmawiacie a ja sie zastanawiam czy nie zrobic sobie niespodzianki... mamy juz 2 corki i chlopak by sie przydal, ale zaczynam czuc duza presje ze strony otoczenia z pytaniami co bedzie, co bedzie ...
Na raIe w fazie rozwazania ten pomysl, bo nie wiem czy dam rade [emoji23]

Co do jedzenia to ja mam kamienie w woreczku i musze panowac nad dieta, inaczej po prostu zle sie czuje, a wieczorem to juz na prawde dietetyczna kolacja zostaje. Ale taki polski paczus mniaaaaam.

Balam sie tego pasztetu, ale ja zazwyczaj jem domowy, sojowy - rodzice robia. Dzis na obiad byl u mnie sos serowo-brokulowy z makaronem, na szybko. Dalej mnie muli, a paczek chodzi za mna od tlustego czwartku! Jak brzuch sie uwidoczni to pyk fotke i na fejsa :D ale zdjecia dziecka nigdzie w internecie nie umieszcze, takie mamy postanowienie i koniec :)
Z tymi paczkami to chyba cos jest bo jak jadłam tylko w tłusty czwartek tak od zajścia w ciąże juz trzeci raz ale tylko dlatego, ze sie powstrzymuje ;)

Już w domku!
Dziękuję za wszystkie kciuki, bardzo się przydały, wizyta super. W życiu nie widziałam takiego sprzętu do usg! Wszystkie żołądki, serduszka, kości nosowe, pęcherze moczowe i półkule mózgowe obejrzane. Wyniki naprawdę extra, zarówno samej dzidzi jak i moje własnie, czyli szyjki i inne takie :)

A - no i na 80% będziemy mieli w domu Nelcię (Kornelię). Z każdej strony dupka obejrzana i nigdzie nic nie "odstaje" :)

Naprawdę wielkie dzięki za wszystkie te słowa otuchy!!!
Jestem przeszczęśliwa :) :biggrin2:

Annie! Wiedziałam, że tak będzie!
Cudownie!

No piękny dziś dzień wizytowy miałyście dziewczyny [emoji846]
Dobrej nocy!

A jak Cie boli brzuch? Mnie tak miesiaczkowo od kilku dni. Byłam w poniedziałek na usg prenatalnym i było wszystko ok wiec mam nadzieje, ze to powiększająca sie macica. Wizytę mam w następny piatek.
Właśnie nie jak na @ tylko tak mnie ciągnął od samego pępka w dół albo tak jakby to wszystko było b. ciężkie i miało zaraz wypaść :p też właśnie byłam w poniedziałek i mówię sobie że powinno być ok. Do tej pory pobolewal mnie brzuch ale jakoś tak, że byłam przekonana że mi się tam wszystko rozciąga. A teraz boli zupełnie inaczej. Ehh.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Już od miesiaca mysle o tym, ze ostatni raz zjadlam pączka w tlusty czwartek i ze przy kolejnych zakupach sobie kupie i jakos nie wiem... Zapominam, albo wygladem mi nie podchodza te marketowe. Do cukierni musze zajrzec, chce takiego z blyszczacym lukrem i nadzieniem rozanym om nom nom
Tylko z cukierni! Takie pękate, mięciutkie i pachnące... :D

wróciwszy do pasztetu, trochę wyolbrzymiam oczywiście jadam inne produkty ;)
Ale czy nie jet tak, że organizm sam nas kieruje "czego mu potrzeba" i co zrobić, kiedy nic innego nie smakuje, a najśmieszniejsze jest to, że przed ciążą w ogóle go nie tykałam... hah
retinol- wątrónka, no tak ma witaminy, ale jeśli nie jada się go w kg nie popadajmy w panikę ;)
mam większy grzech na sumieniu.... mc donald niegdyś omijany szerokim łukiem, teraz stał się miejscem randek z moim mężem ;)

za to na słodkie w ogóle nie mam ochoty, żadne wypieki, żadne pączki, jedyne co to lody...
mówią, że i to co się je może zwiastować płeć... że z dziewczynką słodkie, a z chłopcem ostre/kwaśne sprawdza się?

Ostatnia edycja:
reklama
A jak Cie boli brzuch? Mnie tak miesiaczkowo od kilku dni. Byłam w poniedziałek na usg prenatalnym i było wszystko ok wiec mam nadzieje, ze to powiększająca sie macica. Wizytę mam w następny piatek.

Ja na takie bole bralam magnez lub gdy naprawde nie czulam sie za bardzo -no spe I przechodzilo. A nie jestes w czasie w ktorym mialabys dostac okres? Ja tak mialam plus plamienie ok 4,8 I 12 tygodnia.

Do góry