reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Dzisiaj miałam chyba bardziej takie przygotowanie do tematu, Pani Doktor mnie poinformowala jak wygląda taki zabieg.. znieczulenie miejscowe w kręgosłup (Już się boję) i o możliwych komplikacjach po zabiegu : krwawienie, poronienie, bądź szewek może nie spełnić swojej funkcji i może też dojść do porodu przedwczesnego.
Zapytała czy się decyduje, po czym umowila mnie na środę na zabieg, w szpitalu mam się wstawić we wtorek.

No i do tego czasu mam zrobić krzywą cukrową, bo mam glukoze 94. :)

Ufff myślałam że tylko u mnie jest k na plusie. Od początku ciązy 0,80 dkg ale wyjściowej wagi to nawet na torturach nie podam :)) bo przy waszych 50kg marnie to wygląda :) Ja sporo schudłam w zeszłym roku ale od kiedy brałam hormony to waga poszła w górę pomimo że nie zmieniłam nawyków żywieniowych.
Kejka ja dzisiaj wypiłam taką mega słabą kawę rozpuszczalną bo też bym tu chyba padła ale jeszcze godzinka i do domu :)

Ufff myślałam że tylko u mnie jest k na plusie. Od początku ciązy 0,80 dkg ale wyjściowej wagi to nawet na torturach nie podam :)) bo przy waszych 50kg marnie to wygląda :) Ja sporo schudłam w zeszłym roku ale od kiedy brałam hormony to waga poszła w górę pomimo że nie zmieniłam nawyków żywieniowych.
Kejka ja dzisiaj wypiłam taką mega słabą kawę rozpuszczalną bo też bym tu chyba padła ale jeszcze godzinka i do domu :)
Ja tak przytyłam na hormonach w pierwszej ciąży :( tzn przed zajściem.
Później ładnie schudłam, obecnie startowałam z wagą -5 kg w stosunku do pierwszej ciąży, ale to i tak sporo :)
Chciałabym przytyć max tyle, co w pierwszej ciąży czyli 14 kg

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku co za chuderlaki z was chociaz jak bylam w waszym wieku to tez wazylam sporo mniej ;) u mnie pokazuje co innego waga u lekarza np +1,5 kg a co innego w domu +3 kg... ale ja naprawde nie mam z tym problemu I jesli ma to sluzyc dziecku to bardzo prosze, oczywiscie w granicach rozsadku. A brzusio mam dosc spory I tez dobrze mi z tym! :)

Ja po pierwszej ciąży szybko schudłam, karmiłam piersią, jadłam dietetycznie bo młody był uczulony na nabiał i waga fajnie zleciała nawet 5 kg więcej niż przed ciążą,a teraz najprawdopodobniej będe miała zakaz karmienia piersią ze względu na leki które będę musiała brać zaraz po porodzie.

Jejku co za chuderlaki z was chociaz jak bylam w waszym wieku to tez wazylam sporo mniej ;) u mnie pokazuje co innego waga u lekarza np +1,5 kg a co innego w domu +3 kg... ale ja naprawde nie mam z tym problemu I jesli ma to sluzyc dziecku to bardzo prosze, oczywiscie w granicach rozsadku. A brzusio mam dosc spory I tez dobrze mi z tym! :)
Jestem tego samego zdania [emoji3] u mnie też 3kg na +.

A jak dziś kupowałam koszule to jedna Pani do mnie, czy ja już do porodu [emoji23] i że ona poleca staniki do karmienia [emoji23]
Nie wiedziałam, że to aż tak już widać [emoji38]

reklama
Ja po pierwszej ciąży szybko schudłam, karmiłam piersią, jadłam dietetycznie bo młody był uczulony na nabiał i waga fajnie zleciała nawet 5 kg więcej niż przed ciążą,a teraz najprawdopodobniej będe miała zakaz karmienia piersią ze względu na leki które będę musiała brać zaraz po porodzie.
Ja w sumie przytyłam 14 w ciąży, a po schudłam... 24 kg.
Niestety 5 nadrobiłam po powrocie do pracy ;) ale mam ciągle zapas 5. Chociaż nie chciałabym przytyć więcej niż te 14 kg, to chyba tak optymalnie jest

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry