reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
czy przy kazde wizycie macie badanie ginekologiczne? ja przy dwóch ostatnich nie a teraz nawet badan nie musze robic raz je robiłam do wizyty w 9 tyg.

reklama
Moze i ja jutro dowiem sie o płci? :) fajnie by bylo.Juz doczekac sie nie moge.A mam pytanie czy ma ktoeas z was tak ze cos co jadła wczesniej teraz na to patrzeć nie moze? Ja tak mam z miesem i wedlinami.Nie moge na nie patrzeć ani ich jeść :( tylko jakies serki jogurtu makarony :(

Moze i ja jutro dowiem sie o płci? :) fajnie by bylo.Juz doczekac sie nie moge.A mam pytanie czy ma ktoeas z was tak ze cos co jadła wczesniej teraz na to patrzeć nie moze? Ja tak mam z miesem i wedlinami.Nie moge na nie patrzeć ani ich jeść :( tylko jakies serki jogurtu makarony :(

W pierwszej ciąży nie jadłam mięsa ani wędlin, w sumie to praktycznie nic pochodzenia zwierzęcego do końca 6 miesiąca

czy przy kazde wizycie macie badanie ginekologiczne? ja przy dwóch ostatnich nie a teraz nawet badan nie musze robic raz je robiłam do wizyty w 9 tyg.
Tak za każdym razem mam badanie, sprawdza szyjke. W pierwszej ciąży miałam badania ginekologiczne pod koniec ciąży co 2-3 wizyty, ale dlatego, że miałam zagrażający poród przedwczesny i wtedy takie badanie może pobudzić czynność skurczową macicy. Ale tak do 30 tc to na każdej wizycie

Ja nie mam na każdej badania.Ale co 2-3 wizycie.Na każdej tylko USG :) ja nie moge patrzeć na mięso bo mnie mdli :/

Ja właściwie to jem normalnie wszystko... Ale zauważyłam, że tak mi smakują surówki [emoji3]
Najbardziej jedna z porem, marchewka i jabłkiem :)

Ja właściwie to jem normalnie wszystko... Ale zauważyłam, że tak mi smakują surówki [emoji3]
Najbardziej jedna z porem, marchewka i jabłkiem :)

Mam dzisiaj nawet ja na obiad do tego klopsiki w sosie koperkowym bo jakos sie wkrecilam i non stop bym jadla polskie mielone w roznej postaci ;) . Witaminki naturalne to samo zdrowie ;)

Ja już po wizycie, wszystko jest super ❤ Dzidzia machala rączkami i nóżkami, ale niestety nie chciała nam pokazać co ma między nóżkami :D
Jedziemy na kilka dni do Polski i w piątek mam zamiar wybrać się do polskiego giną, może wtedy się dowiemy co się w brzuszku chowa :)
@dreamscometrue następna wizytę mam 3 sierpnia, jakbyś mogła wpisać mnie do kalendarza, bardzo dziękuję! :*

reklama
@mamaincincogito o ile masz android system to kolo okienka gdzie wpisujesz posta, po lewej stronie jeat strzalka w gore ^ ala daszek. Klikasz i otwiera ci sie wiecej opcji i m.i . Aparat, galeria, emojki spinacz. Biez galerie, wybierasz fote i juz :-)

Do góry