reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Dziewczyny pytanie z innej beczki!!!
Znacie mega prosty i mega szybki przepis na ciasto z jabłkami ?

Jeśli chodzi o ciasta to kompletna ze mnie du...pka.

A bardzo potrzebuje!

A planowałam sobie, że jak dziecko będzie miało 2 latka to po prostu z tego dużego pokoju zrobi się dwa mniejsze pokoje i każde będzie miało swój pokój. Jest możliwość przebudowania tego tak, że dwie pary drzwi będą wychodziły na przedpokoj, a nie z pokoju do pokoju. Tylko, że to jest za dużo roboty... [emoji85] za dużo remontów.

Zwłaszcza, że muszę leżeć..

A druga sprawa to jest to, że w dalszym ciągu odkładamy kasę na budowę wymarzonego domu. I może za 2-3 lata będziemy już na swoim (może wygramy jakaś grubsza kasę [emoji3]) i nie będzie potrzeby robić takich zmian w mieszkaniu i wydawać niepotrzebnie kasę... No w razie jakby nam nie wyszlo to taki jest plan, podzielić pokój.

Takie rozterki mnie naszły [emoji3]

A planowałam sobie, że jak dziecko będzie miało 2 latka to po prostu z tego dużego pokoju zrobi się dwa mniejsze pokoje i każde będzie miało swój pokój. Jest możliwość przebudowania tego tak, że dwie pary drzwi będą wychodziły na przedpokoj, a nie z pokoju do pokoju. Tylko, że to jest za dużo roboty... [emoji85] za dużo remontów.

Zwłaszcza, że muszę leżeć..

A druga sprawa to jest to, że w dalszym ciągu odkładamy kasę na budowę wymarzonego domu. I może za 2-3 lata będziemy już na swoim (może wygramy jakaś grubsza kasę [emoji3]) i nie będzie potrzeby robić takich zmian w mieszkaniu i wydawać niepotrzebnie kasę... No w razie jakby nam nie wyszlo to taki jest plan, podzielić pokój.

Takie rozterki mnie naszły [emoji3]
sorry to moja wina :D

To zróbcie salon u dziecka, a dziecka w salonie ;)
Ogólnie tv i noworodek/niemowlak w pokoju to trochę się gryzie dla mnie przynajmniej. Im mniej bodźców na początku tym dziecko spokojniejsze. Niech chłop dorośnie ;) kupisz karuzele do łóżeczka to będzie zasypiał przy kolysankach a nie tv
No właśnie też mi się to gryzie... [emoji3] Ale stwierdził, że w takim razie to on przeniesie się do salonu... [emoji58] bo dziecko będzie budziło się od jego chrapania. No i... argumenty mi się skończyły

reklama
Jako że my nawet nie mamy skończonego mieszkanie, to odstepowanie dopiero co złożonego łóżka nie wchodzi w grę [emoji16] też mamy mała sypialnię, już tam jest ciasno, ale postanowilam wcisnąć właśnie takie łóżeczko dostawke. Dokładnie tyle miejsca mi zostało między łóżkiem a ścianą [emoji16] wystarczy na pół roku. a potem no cóż... trzeba będzie wywalić biurko, żeby normalne łóżeczko wstawić a w następnej kolejności wyprowadzka do salonu, zwłaszcza jeśli miało by się pojawić drugie. Trudno, takie życie [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry