reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@dreamscometrue bardzo ładne ;)
Pamiętam jak planowałam pokój córki,z tego pomieszczenia w całym domu jestem najbardziej dumna. Uwielbiam u niej przebywać :)
Teraz jakoś nie mam parcia takiego, ale kolorystykę chyba wybiorę biel-szary-zgaszony żółty.
Tutaj też nie poszaleje, bo obecnie ten pokój pełni rolę gościnnego i np szafa i wersalka muszą zostać :/, córki pokój stal pusty, więc miałam pole do popisu :)
my mamy tam teraz sypialnię...w głowie już mam wszystko zaplanowane. szkoda, że już nie mogę urządzać....tylko szkoda sypialni, teraz będziemy spać w pokoju, gdzie tv....

reklama
Z nami maluch na samym początku będzie w sypialni :) zrobimy tylko taki kacik.. mamy jeden pokój wolny, w którym jest właściwie "graciarnia " Ale będziemy go urządzać dopiero później... jak dziecko skończy rok/dwa. No nie wiem:)

Z nami maluch na samym początku będzie w sypialni :) zrobimy tylko taki kacik.. mamy jeden pokój wolny, w którym jest właściwie "graciarnia " Ale będziemy go urządzać dopiero później... jak dziecko skończy rok/dwa. No nie wiem:)
niestety nasza sypialnia jest na tyle mała, że nie zmieszczę tam kącika dla dziecka żadnym sposobem...

niestety nasza sypialnia jest na tyle mała, że nie zmieszczę tam kącika dla dziecka żadnym sposobem...
Nasza wcale też nie jest za duża [emoji3] I właśnie nad tym myślę co tu zrobić i co wyrzucić żeby weszło łóżeczko.
Musi wejść i koniec [emoji3]

Tylko żeby ostatecznie nie wyszlo, że my się musimy wyprowadzic z sypialni

U nas córka od razu spała u siebie w pokoju, tzn pierwsza noc w domu spała z nami w sypialni w wózku, ale później już u siebie w łóżeczku.
Oczywiście potem zaczęły się wędrówki ludów i większość nocy przesypiala z nami w łóżku, ale usypiala zawsze u siebie, brałam ja do nas jak budziła się na karmienie.
Teraz na szczęście po zmianie łóżka na "dorosłe" już do nas nie chodzi, czasem zawoła mnie lub męża, żeby się z nią położyć, ale do nas już nie chce

Nasza wcale też nie jest za duża [emoji3] I właśnie nad tym myślę co tu zrobić i co wyrzucić żeby weszło łóżeczko.
Musi wejść i koniec [emoji3]

Tylko żeby ostatecznie nie wyszlo, że my się musimy wyprowadzic z sypialni

Jak masz mało miejsca to może nie ma sensu łóżeczka? Są takie dostawką do łóżka, jeden bok się ściąga i wtedy masz dziecko przy sobie, potem go podnosisz j jest autonomiczne łóżeczko, ale zajmuje dużo mniej miejsca niż takie normalne szczebelkowe

Jak masz mało miejsca to może nie ma sensu łóżeczka? Są takie dostawką do łóżka, jeden bok się ściąga i wtedy masz dziecko przy sobie, potem go podnosisz j jest autonomiczne łóżeczko, ale zajmuje dużo mniej miejsca niż takie normalne szczebelkowe
Spoko spoko.. wejdzie łóżeczko [emoji3] tylko trzeba telewizor z szafka wyrzucić. Tz się sprzeciwia i już wymyślił, że powiesi telewizor na ścianie i po prostu zrobi się przemeblowanie... (bo on bez tv nie zasypia, mały chłopczyk [emoji85]) tylko że będzie ciasniej.

No nie wiem, ten temat jeszcze jest do dyskusji.
Chcieliśmy też zrobić myk i zamienić sypialnię z salonem (bo jest większy pokój)

Moglibyśmy zrobić ten pokoik od razu dziecku Ale to jest największy pokój w domu... i no nie widzę tego. Łóżeczko zgubi się tam [emoji3]

reklama
Spoko spoko.. wejdzie łóżeczko [emoji3] tylko trzeba telewizor z szafka wyrzucić. Tz się sprzeciwia i już wymyślił, że powiesi telewizor na ścianie i po prostu zrobi się przemeblowanie... (bo on bez tv nie zasypia, mały chłopczyk [emoji85]) tylko że będzie ciasniej.

No nie wiem, ten temat jeszcze jest do dyskusji.
Chcieliśmy też zrobić myk i zamienić sypialnię z salonem (bo jest większy pokój)

Moglibyśmy zrobić ten pokoik od razu dziecku Ale to jest największy pokój w domu... i no nie widzę tego. Łóżeczko zgubi się tam [emoji3]

To zróbcie salon u dziecka, a dziecka w salonie ;)
Ogólnie tv i noworodek/niemowlak w pokoju to trochę się gryzie dla mnie przynajmniej. Im mniej bodźców na początku tym dziecko spokojniejsze. Niech chłop dorośnie ;) kupisz karuzele do łóżeczka to będzie zasypiał przy kolysankach a nie tv

Do góry