reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja już leżę prawie tydzień i naprawdę mi się już nie chce. Jeszcze w taka pogodę. Jakieś pocieszenie zawsze że szybko się wchłoną. A łożysko też Ci się odklejało?

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dreamscometrue w sumie też jeszcze inna kwestia, bo ja mam większe sprzętu po córce, więc w sumie ubranka i kosmetyki muszę dokupić ;)
Ale teraz sobie przypomniałam, że wózek już miałam w lutym, a urodziłam w lipcu, więc dosyć wcześnie, tylko stał w pokoju zamknięty ;)
ja właśnie wózek to późno kupię ze wzg na brak miejsca

Ja już leżę prawie tydzień i naprawdę mi się już nie chce. Jeszcze w taka pogodę. Jakieś pocieszenie zawsze że szybko się wchłoną. A łożysko też Ci się odklejało?

U mnie jeszcze nie byli łożyska, na szczęście krwiak się wchłonął zanim łożysko się wytworzyło.
A odkleja Ci się właśnie przez położenie krwiaka? Może jak się wchłonie to będzie ok? Bo ogólnie przy odklejającym się łożysku to raczej bardzo oszczędzający tryb życia

Dla nas to był największy wydatek, więc chcieliśmy mieć szybko za sobą
ja do wózka jakoś nie mam ciągot, zostawię to mężowi tzn te wszystkie parametry...mieszkam na drugim piętrze bez windy i jestem drobna, wiec musi mi cos sensownego wybrac. ja okresle tylko kolory :D chociaz mamy gust taki sam

U mnie też ciąża przebiega książkowo, do tego tylko jeden cykl starań, wyniki badań wzorowe ale nie byłabym spokojna mimo wszystko gdybym prenatalnych nie zrobiła :) I mimo iż robiłam je w poniedziałek, było usg (wszystko idealnie) to nadal pozostaje w stanie niepewności bo czekam na wyniki krwi. Dopiero jak je zobacze i bedzie wszystko ok - odetchne z ulga :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czekalam tylko 4h a stresa mialam masakrycznego. Nierozumiem dlaczego skoro sie za to placi kupe kasy wyniki nir moga byc od razu !

Co do pokoiku mamy osobny pokój dla dziecka, już pomalowany, mebelki zamówione. To pierwsze dziecko, wolny pokój mamy w mieszkaniu, narazie tam jest taka typowa graciarnia, więc stwierdziliśmy, że urządzimy dzieciaczkowi. Tylko teraz tak się zastanawiam czy na te pierwsze miesiące nie wstawić łóżeczka do sypialni jednak...
W zabobony nie wierzę, także ja już kupuję powoli.. :D Chociaż ciuszki tylko uniwersalne i tylko jeśli są w mega fajnej promocji ;) Z taką ubrankową wyprawką czekam do płci. Również wyprawkę chcę sobie rozłożyć, w sierpniu planujemy kupić wózek i fotelik z bazą do samochodu - największy zakup będzie za nami. A reszta na spokojnie ;)

Ja za zakupy zabiorę się po 20 tc :) Teraz raczej jak coś będę kupowała to tylko dla siebie... np. Muszę kupić wreszcie ta poduszkę do spania [emoji3]
Jakieś większe ciuchy...
ja mimo brzuszka wysypiam się i narazie nie mam parcia na tę poduszkę...co do ciuchów trochę sukienek dokupiłam i jest ok, bardziej martwię się o zimę....nie chcę wymieniać całej garderoby ;/

reklama
U mnie jeszcze nie byli łożyska, na szczęście krwiak się wchłonął zanim łożysko się wytworzyło.
A odkleja Ci się właśnie przez położenie krwiaka? Może jak się wchłonie to będzie ok? Bo ogólnie przy odklejającym się łożysku to raczej bardzo oszczędzający tryb życia
Dokładnie tak. Odkleja się łożysko tam gdzie jest krwiak. Dlatego cały czas mam leżeć. Tylko do łazienki i nic więcej.

Do góry