reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Czesc Dziewczeta :) Dlugo nie pisalam, bo brak sil - dopadlo mnie przeziebienie i zatoki, wiec bylam nie do zycia.
Czytalam jednak na biezaco :)
Ja jestem po badaniach- z dzidzia wszystko super! Ma 7 cm, przeziernosc karkowa 0,16, kosc nosowa widoczna. Moj skarb termin porodu mi sie przyspieszyl niby na 07.01.
Buziaki dla Was-jestem taka szczesliwa ze szok!!!!

DREAMS - ja jestem z Poznania. Mieszkam dokladnie na granicy Poznania z Luboniem ;)

reklama
A ja mam takie małe hobby jeśli tak można to nazwać.

Zdjęcia przed i po wyrośnięciu i już upieczony.

Od roku nie jedliśmy pieczywa ze sklepu [emoji6]

1499274207-aaaaaa.jpeg
1499274215-aaaaaa.jpeg
1499274222-aaaaaa.jpeg
Super, ja też czasami piekę ;-) Wygląda smakowicie!

Czesc Dziewczeta :) Dlugo nie pisalam, bo brak sil - dopadlo mnie przeziebienie i zatoki, wiec bylam nie do zycia.
Czytalam jednak na biezaco :)
Ja jestem po badaniach- z dzidzia wszystko super! Ma 7 cm, przeziernosc karkowa 0,16, kosc nosowa widoczna. Moj skarb termin porodu mi sie przyspieszyl niby na 07.01.
Buziaki dla Was-jestem taka szczesliwa ze szok!!!!

DREAMS - ja jestem z Poznania. Mieszkam dokladnie na granicy Poznania z Luboniem ;)

Serio?!
Ja jestem z Dębca/ teraz Świerczewa chyba już [emoji6]
Niestety nie mieszkam tam, ale odwiedzam rodzinę kilka razy w roku.

Gratulacje, super że z maleństwem wszystko idealnie.
Mam nadzieję, że już wracasz do zdrowia!

A ja mam takie małe hobby jeśli tak można to nazwać.

Zdjęcia przed i po wyrośnięciu i już upieczony.

Od roku nie jedliśmy pieczywa ze sklepu [emoji6]

1499274207-aaaaaa.jpeg
1499274215-aaaaaa.jpeg
1499274222-aaaaaa.jpeg

Wygląda super, mój plan na to lato był nauczyć zrobić zakwas i nauczyć się piec chleb! Jeszcze trochę czasu mi zostało [emoji6]
Na razie robię tylko chleb ziarnisty, bez mąki, choć odkąd jestem w ciąży nie mam cierpliwości stać w kuchni.

Wygląda super, mój plan na to lato był nauczyć zrobić zakwas i nauczyć się piec chleb! Jeszcze trochę czasu mi zostało [emoji6]
Na razie robię tylko chleb ziarnisty, bez mąki, choć odkąd jestem w ciąży nie mam cierpliwości stać w kuchni.

Mogę dać ci przepis na ten chleb jest banalny w wykonaniu i pyszny i bardzo zdrowy, ale musisz mieć dobry zakwas [emoji6]

Moja dwuletnia córka go uwielbia (co mnie bardzo cieszy bo wiem co je)
A jak poza domem dostanie kanapkę to zje wszystko z kanapki oprócz chleba. Innego chleba nie chce jeść.

Ostatnia edycja:
@aneczka227 dziekuje :-)
Tak mieszkam w Niemczech, ginekologa mam Niemca. Jestem krotko, ale moj jezyk juz poki co wystarcza do dobrego zrozunia sie. Wsyztskie badania krwi, mocz mam robione u gina. Miala robiona juz rozyczne, grupe krwi, hiv, chlamydie.
Generalnie 3 USG w ciazy sa darmowe, a ten lekarz mi robi na kazdej wizycie. Na prenetalne wysyla kobiety do Kliniki, gdzie robia na mega dokladnym sprzecie wszystkie badanja plus krew - koszt spory ok. 130 e ma wyjsc. Jutro mam termin to bede mogla wiecej powiedziec.

Serio?!
Ja jestem z Dębca/ teraz Świerczewa chyba już [emoji6]
Niestety nie mieszkam tam, ale odwiedzam rodzinę kilka razy w roku.

Gratulacje, super że z maleństwem wszystko idealnie.
Mam nadzieję, że już wracasz do zdrowia!
To jak bedziesz na Swierczewie - daj znac - zapraszam na kawke :)

Michasia, powalilas mnie właśnie ja łopatki tym chlebkiem [emoji7] Wyglada obłędnie!
Ja dzisiaj czułam się swietnie, pojechałam do babci na obiad, meeega głodna, zjadłam zupę kalafiorową z ziemniakami (była taka pyszna!), a do tego kluski na parze z jagodowym koktajlem - wszamałam aż trzy kluski i jedząc je, czułam, że brzuch rośnie mi jakby mi ktoś go pompował jak balon. Wzdęło go okrutnie, stwardniał, pępek dziwnie "spada w dół". Ogolnie nagle czuje sie jakby po mnie coś przejechało. Sama niewiem czy to jedzenie mi zaszkodziło czy to moze zmeczenie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mogę dać ci przepis na ten chleb jest banalny w wykonaniu i pyszny i bardzo zdrowy, ale musisz mieć dobry zakwas [emoji6]

Moja dwuletnia córka go uwielbia (co mnie bardzo cieszy bo wiem co je)
A jak poza domem dostanie kanapkę to zje wszystko z kanapki oprócz chleba. Innego chleba nie chce jeść.

Bardzo chętnie! Napiszę na priv

Do góry