reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
I oczywiscie w wersji spacerowej od wozkow wielofunkcyjnych dziecinka pojezdzi pewnie do ok 14 mcy a potem kazda z nas kupi lekka spacerowke - parasolke, ktora jak sie kopnie to sama sie zlozy, zeby do auta wrzucic, nie dzwigac itd. A dzieciatko jak tylko zacznie biegac to bedsie wiecej czasu spedzalo po za wozkiem :-) i tak mozna utopic w ciagi 14 mcy 2 tysie ... a po roku zakup nowego fotelika znowu hehehe masakra z tymi wozkami.... serio.
Ja gondoli używałam 6 mcy. Potem spacerówka. Nauczył się chodzić w 12 mcu i potem sporadycznie spacerówka na spacery dłuższe bo nie chciał siedzieć. Ja teraz mam wózek po starszym.
I fotelik do auta tez kilka mcy bo potem zmieniliśmy na kolejny.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja gondoli używałam 6 mcy. Potem spacerówka. Nauczył się chodzić w 12 mcu i potem sporadycznie spacerówka na spacery dłuższe bo nie chciał siedzieć. Ja teraz mam wózek po starszym.
I fotelik do auta tez kilka mcy bo potem zmieniliśmy na kolejny.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie! Z moimi corkami mialam tak samo! Dlatego, pomimo iz strasznie podobaja mi sie nowe wozki chyba zdecydujemy sie na uzywany wozek.
Przy 1 corce kupilisny nowy, ale po 1.5 r go sprzedalam i stwierdzilam ze nie bede trzymala go do kolejnej ciazy. U 2 corki kupilam za 500 zl 2 w 1 x-landera i bylam meeega zadowlona do 1 r :-)

potem kupilam parasolke a moja mama kupila do siebie uzywana spacerowke z duzym koszem na zakupy itd.

Teraz pewnie zrobiny tak samo.

Ogólnie na prenatalnych lekarz mi powiedział ze mialam 8mm odklejenie owodni na przedniej ścianie i ze juz nie powinno sie nic z tym dziac...a tu proszę

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

U mnie tez bylo odklejenie. Ale sie wszystko naprawilo. Bralam duphaston 3x1, luteine 2x na noc dowcipna i cyclo3fort 2x1. I lezalam plackiem. Caly dzien, cala noc. Wstajesz do wc i to tyle. Po jedzenie takie ktore mozesz po prostu wziac do lozka.

Nie jestes jedyna odoba ktora walczy z przeciwnosciami. Ja tez mam problemy, biore tone lekow byle tylko ciaze utrzymac... Moja ciaza nie jest taka jak wiekszosci dziewczyn tutaj i wszedzie... Ale sie nie poddaje. I ty tez nie powinnas. Robisz co mozesz dla tej malej istoty. Nie masz wyjscia. Poddaja sie tylko slabeusze. My matki sie nie poddajemy.

Dreams, wierzę, że wszystko będzie dobrze, nie stresuj się, to na pewno nie pomoże w tej sytuacji. Zdaje sobie sprawę, że ciezko się nie stresować, ale zajmij myśli czymś innym.

My wczoraj byliśmy na 50tce teścia - wrocilismy po 1 do domu, trochę potanczylam nawet, ale to już nie to samo - trzy skoczne piosenki pod rząd a ja już zadyszka i cała mokra, a kiedyś z parkietu nie schodzilam [emoji16]
Pogoda dziś okropna, leje i jest zimno, przynajmniej pospaliśmy do 11 [emoji16] Oj to bedzie leniwa niedziela!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Byliśmy w klinice, ale u jeszcze innego lekarza. Z dzieckiem w porządku. Kazdy lekarz gada co innego. Ten o tej owodni ze to normalne i z czasem to sie złączy i ze raczej nie od tego to krwawienie bylo. Zrobil wziernikowanie i mowil ze aktywnego krwawienie nie widzi. Ze jest maly krwiak 1,3x0,4. I ze oszczędny tryb życia ze leżenie nic nie pomoże

Byliśmy w klinice, ale u jeszcze innego lekarza. Z dzieckiem w porządku. Kazdy lekarz gada co innego. Ten o tej owodni ze to normalne i z czasem to sie złączy i ze raczej nie od tego to krwawienie bylo. Zrobil wziernikowanie i mowil ze aktywnego krwawienie nie widzi. Ze jest maly krwiak 1,3x0,4. I ze oszczędny tryb życia ze leżenie nic nie pomoże

Czyli krwiak ma sie Sam wchlonac?
Musisz uwazac na siebie I wypoczywac tak jak do tej pory. Najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko dobrze !

reklama
Czesc dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? Ja dzis cale przedpoludnie siedzialam w kuchni ale chyba sie oplacalo :-) moje pierwsze dżemory z truskawek i brzoskwiń :p

@dreamscometrue bedzie wszystko dobrze! Najwazniejsze, ze z maluchem wszystko w porzadku, ściskam mocno :-)

Załączniki

• received_10155524796594626.jpeg
    received_10155524796594626.jpeg
    204,7 KB · Wyświetleń: 72
Do góry