reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja w pierwszej ciazy pojechalam na raz do kilku hurtowni i kupilam cala wyprawke. Tez odkładalam kase w taki sposob, teraz nie zastanawialam sie jeszcze bo mam bardzo duzo po K. Na pewno nowa posciel i poszewki, wozek mam tako jumper gt i hylam mega zadowolona. Na pewno pierwszy fotelik kupimy.

reklama
Był kurier i właśnie chciałam Wam pokazać co przywiózł. Trochę zniekształciła się jakość, ale widać o co chodzi :-) To jest takie maleńkie, że chyba jeszcze nie wierzę, że to prawda i czekam na dzidziola :D

@Magiczna83 poszło Twoim sposobem :-) dzięki!

@AnnieQ. też mi się podobają jasne, ale nawet nie myślę o takim właśnie ze względów praktycznych. Chciałabym czarny lub szary z dodatkiem jakiegoś koloru i właśnie z tych co pisałam jest kilka takich, które mi odpowiadają ;-)

Słodkie!

Ja dostałam od koleżanki pierwsze maleńkie body (była na wakacjach jak jej mówiłam o pozytywnym teście), ale to było tak wcześnie, że się nawet nie przyjrzałam i wrzuciłam na dno szafy...

Może wyjmę je po prenatalnych, na razie jestem jakaś nieufna, czy wszystko będzie ok i boję się nawet oglądać ciuszki. [emoji57]

My zaczynamy od teraz mega oszczędzanie, mamy dom do wykończenia (na razie brak szaf, półek, pokój dziecięcy do zrobienia) plus zakupów dziecięcych będzie mnóstwo.
A oszczędności poszły na ivf i mrozaczki...
Ja myślę o używanym wózku, wy wszystkie kupujecie nowe?
Tak, my kupujemy nowy wózek... i w sumie to chyba wszystko nowe. :) Więc trzeba odkładać forsę i to jak najwięcej. [emoji85]

Mamy też inne oszczędności więc w razie biedy nie byłoby tragedii ale tamte pieniądze są na inny cel [emoji3]

@Kejka Nam wózek kupuje moja mama. Uparła się, że ona kupuje wnukowi i nawet nie ma dyskusji, mamy tylko wybrać co chcemy. Myślałam o nowym z myślą o kolejnym dziecku, ale możliwe, że odkupie używany od kuzynki.
Nie robię jeszcze żadnych zakupów, przeglądam strony internetowe i tylko się zastanawiam skąd nabiorę na te piękne rzeczy pieniądze. Na razie nawet nie mam jak sobie na coś odłożyć, bo co chwile jakieś wydatki wyskakują nieplanowane, lekarz pochłania masę pieniędzy. Generalnie jestem lekko załamana...

Słodkie!

Ja dostałam od koleżanki pierwsze maleńkie body (była na wakacjach jak jej mówiłam o pozytywnym teście), ale to było tak wcześnie, że się nawet nie przyjrzałam i wrzuciłam na dno szafy...

Może wyjmę je po prenatalnych, na razie jestem jakaś nieufna, czy wszystko będzie ok i boję się nawet oglądać ciuszki. [emoji57]
Miałam to samo. Ja dostałam smoczek, ale też wrzuciłam go na dno szafy. A to właśnie mój zakup po prenatalnych, choć dalej jestem ostrożna i na razie jeszcze się wstrzymuje z resztą to jednak sprawiło mi to ogromna przyjemność ;-) I to pierwsze co mam dla dzidziusia.

My też kończymy ogarniać dom więc na to też idzie dużo funduszy. Od września chcemy już skupić się na sprawach związanych z bobasem bo czeka nas zakup tak na prawdę wszystkiego, to pierwszy bobas więc u nas wszystko będzie nowe. Jak poznamy płeć już w 100% to powoli pewnie będę coś kompletowała, żeby nie wszystko na raz.

Ostatnia edycja:
Ja za pierwsyzm razem kupiłam wózek używany. Do dzis żałuję. Nigdy więcej. Fotelik wtedy mieliśmy nowy,ale sprzedaliśmy i teraz kupimy znów nowy. Ciuszki w razie dziewczynki mam po pierwszej, w razie chłopca - kupię nowe, ale jesli jakaś koleżanka będzie skłonna oddać/odsprzedać po swoim maluchu, to wezmę, a co tam.
Kasę musze zacząć odkładać, bo jak my damy rade z 80% mojego dotychczasowego wynagrodzenia z jednym członkiem rodziny więcej, to naprawde nie mam pojęcia. Mamy sporo kredytów niestety.

Mojemu mężowi podobają się Anexy, ale że już upatrzyłam Bebetto, to pewnie stanie na moim ;)
Kass - nie denerwuj się. Będzie dobrze, zobaczysz.
Ja ruchów nie czuję. tzn wydawało mi się ze dwa razy, ze czułam, ale no na logikę - jak dzidzia, która 19.06 miała zaledwie 2,5cm miałaby sie poruszyć tak, żebym ją poczuła? Żeby to był mój 18, a nie 11ty tydzień, to uwierzyłabym, że to faktycznie maluszek.

Który model Bebetto? :)
Ciezko sie nie denerwować kiedy jeszcze tak kłuje dzis w podbrzuszu/jajnikach :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My zaczynamy od teraz mega oszczędzanie, mamy dom do wykończenia (na razie brak szaf, półek, pokój dziecięcy do zrobienia) plus zakupów dziecięcych będzie mnóstwo.
A oszczędności poszły na ivf i mrozaczki...
Ja myślę o używanym wózku, wy wszystkie kupujecie nowe?
Ja prawdopodobnie używany

reklama
Ja za pierwsyzm razem kupiłam wózek używany. Do dzis żałuję. Nigdy więcej. Fotelik wtedy mieliśmy nowy,ale sprzedaliśmy i teraz kupimy znów nowy. Ciuszki w razie dziewczynki mam po pierwszej, w razie chłopca - kupię nowe, ale jesli jakaś koleżanka będzie skłonna oddać/odsprzedać po swoim maluchu, to wezmę, a co tam.
Kasę musze zacząć odkładać, bo jak my damy rade z 80% mojego dotychczasowego wynagrodzenia z jednym członkiem rodziny więcej, to naprawde nie mam pojęcia. Mamy sporo kredytów niestety.
Właśnie moja koleżanka która niedawno rodziła też mi odradzala kupowania wózka używanego... kupiła dla pierwszego dziecka i mówila że strasznie żałuje.

My właśnie też myślimy pod tym kątem z myślą o przyszłych dzieciach.

Do góry