reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja na razie robiłam tylko podstawowe badania mocz, morfologia , glukoza i te inne hivy i różyczki. Zapłaciłam 210 zł ;)

Teraz następna wizytę mam w 15 tygodniu ale moja doktorka nic mi nie zlecila żeby zbadać. I sama nie wiem? Czy teraz nie trzeba ? Czy zapomniała? A ja też zapomniałam spytać
Mnie na drugiej wizycie zleciła mocz, bo miałam średnie wyniki. Teraz dostałam tylko skierowanie na USG.

reklama
A ja jestem przeciwniczka nacinania.
W mojej pierwszej ciazu peklam na 2 cm. Rodzilam w wannie skora rozmiekczona itd ale tez nie bylo mozliwosci ochrony krocza. Porod 3.5 h z bolami krzyzowymi i masazem szyjki bo rozejsc sie nie chciala.

2 porod - marzenie. 15 min odd podania oxytocyny. Po odejsciu wod ustapily skorcze.
Nie zdazyki nalac wody do wanny ale za to polozna idealnie ochronila krocze. W ogole nie peklam. Corcia exprrsowo wyszla, miala zlamany obojczyk. Ale to nic zlego.

A tak jakby mnie nacieli ... nie potrzebnie.

Co do laktatorow.
U 1 corki karmilam swoim mlekie tylko i wylacznie z butelki przez 4 miesiace. Wiec nie wyo razalam sobie innego laktatora niz elektryczny. Noc nie noc co 2.5 h odciagalam. Troche jak krowa dojna [emoji23]. Laktator zajezdzilam :-)
Przy drugiej karmilam bezposrednio, aczkolwiek przy zastojach albo na wszelki wypadek odciagalam i mrozilam. Mialam aventa manualny i teraz tez taki zakupie.

Hej Kobietki [emoji8] Ja już po prenatalnych. Wszystko w porządku jeżeli chodzi o parametry. Jedynie jeden mieści się w górnej granicy normy. Chodzi o przezierność karku - NT ma 2,60 mm przy CRL 58,0 mm. Czy mam się obawiać, czy jest to normalne? Zrobiono mi dodatkowo badanie z krwi. Na wynik mam czekać do około dwóch tygodni. Poza tym to serduszko bije 154 ud/min, widziałam rączki i nóżki. Pani oznajmiła, że na 60% będzie chłopiec, ale ponoć wszystko może się jeszcze zmienić. Wiek ciąży to 12 tygodni i 2 dni. Badanie usg połówkowe 24 sierpnia. Napiszcie proszę co sądzicie o podanych przezenie wyżej parametrach, gdyż jestem w tym totalnie zielona. Buziaki [emoji8]

A no właśnie. Oprócz prenatalnych za 400zł są tam: toksoplazmoza, cukier, HBV i HCV, WR chyba też tam było oraz takie których nazw w ogóle nie pamiętam (listę mam w domu).

Hej Kobietki [emoji8] Ja już po prenatalnych. Wszystko w porządku jeżeli chodzi o parametry. Jedynie jeden mieści się w górnej granicy normy. Chodzi o przezierność karku - NT ma 2,60 mm przy CRL 58,0 mm. Czy mam się obawiać, czy jest to normalne? Zrobiono mi dodatkowo badanie z krwi. Na wynik mam czekać do około dwóch tygodni. Poza tym to serduszko bije 154 ud/min, widziałam rączki i nóżki. Pani oznajmiła, że na 60% będzie chłopiec, ale ponoć wszystko może się jeszcze zmienić. Wiek ciąży to 12 tygodni i 2 dni. Badanie usg połówkowe 24 sierpnia. Napiszcie proszę co sądzicie o podanych przezenie wyżej parametrach, gdyż jestem w tym totalnie zielona. Buziaki [emoji8]
Nie masz czego sie obawiac skoro jest w normie. Stres nie pomaga

Jesteśmy na takim samym etapie i NT wynosi 2mm mówił że mieści się w normie ale ile ona wynosi nie powiedział. Więcej Ci powiedzą po wynikach krwi pewnie[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Hej dziewczyny. Jednak zapeszylam bo mdłości i wymioty nie przechodzą. Jeden dzień miałam możliwy,a kolejny znowu rozpoczął się haftem... :crazy: W nocy budzę się po 4 razy, a o 4 nad ranem czuje już mdłości i ssanie w żołądku jakbym nie jadła że dwa dni. Dzisiaj mam kłucia po bokach na samym dole brzucha. Może to więzadła się rozciągają?...
A tak z innej beczki: Pijecie kawę w ciąży?

To narazie nie wpisywać plci do kalendarza?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

O matko, jakie fortuny wy wydajecie na te badania wszystkie! Chyba zaczynam się cieszyć, że ciąże prowadzę w DE. Za nic nie płacę, krew i mocz mam pobieraną na każdej wizycie u ginekologa, już na miejscu, nie muszę nigdzie latać ze skierowaniem.. Też udało mi się trafić na fajnego lekarza, który usg mi robi na każdej wizycie, chociaż bezpłatnie przysługują mi tylko 3 :D
A zwolnienie lekarskie mam już wystawiony na okres całej ciąży, więc też wygoda ;)
Ja przed ciążą uwielbiałam kawę, piłam ją litrami,a teraz mi śmierdzi okrutnie, nawet łyczka małego nie wzięłam jak jestem w ciąży :D

reklama
Do góry