reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
A jak tam z Tobą?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do lekarza swojego się nie dostałam, na NFZ oczywiście też nie, jeżeli do jutra nie przejdzie, jade na dyżur albo na IP choć ODPUKAĆ nie boli mnie aż tak brzuch jak wczoraj. Pocieszam się tym, że macica rośnie, ja jestem osoba raczej drobną i być moze zaczyna mi uciskać jelita i żołądek albo tak jak mówi aplikacja, typowe dla 10 tygodnia są bole brzucha i zaparcia. Najważniejsze, że nie krwawię, nie plamię, nie mam tępych bóli podbrzusza, po prostu może powinnam się przyzwyczajać do tej ciasnoty i ucisku w brzuchu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do lekarza swojego się nie dostałam, na NFZ oczywiście też nie, jeżeli do jutra nie przejdzie, jade na dyżur albo na IP choć ODPUKAĆ nie boli mnie aż tak brzuch jak wczoraj. Pocieszam się tym, że macica rośnie, ja jestem osoba raczej drobną i być moze zaczyna mi uciskać jelita i żołądek albo tak jak mówi aplikacja, typowe dla 10 tygodnia są bole brzucha i zaparcia. Najważniejsze, że nie krwawię, nie plamię, nie mam tępych bóli podbrzusza, po prostu może powinnam się przyzwyczajać do tej ciasnoty i ucisku w brzuchu ;)

A brałaś espumisan? Powinien pomóc i można brać go w ciąży

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

A brałaś espumisan? Powinien pomóc i można brać go w ciąży

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Nie brałam i właśnie wyczytałam że można więc po niego sięgnę. Dzisiaj zafundowałam sobie szklankę maślanki i śliwkę, reszta czeka na kolacje. Pora na rygorystyczną dietę, zero podjadania śmieciowego jedzenia :)

Tak może być ;) ja od początku męczę się ze wzdęciami czy czymś takim, rano wstanę jeszcze z normalnym brzuchem ale popołudniu to już mam wywalony napięty jak balon i ciągle mi się odbija..., ale i tak twierdze że zaparcia gorsze i na szczescie jeszcze mnie nie męczą

Tak może być ;) ja od początku męczę się ze wzdęciami czy czymś takim, rano wstanę jeszcze z normalnym brzuchem ale popołudniu to już mam wywalony napięty jak balon i ciągle mi się odbija..., ale i tak twierdze że zaparcia gorsze i na szczescie jeszcze mnie nie męczą

Wzdęcia to moje drugie imię, od zawsze mi towarzyszyły ale zaparcia i to bolesne niestety to nie była moja broszka. Najgorszy w tym wszystkim jest ból jelit i żołądka, uczucie jakby ktoś wbijał nóż w brzuch, przez to mam wrażenie że boli cały brzuch i przez to martwiłam się o dzidzie.

reklama
Nie brałam i właśnie wyczytałam że można więc po niego sięgnę. Dzisiaj zafundowałam sobie szklankę maślanki i śliwkę, reszta czeka na kolacje. Pora na rygorystyczną dietę, zero podjadania śmieciowego jedzenia :)

@Kess.es mnie tez mecza zaparcia I towarzyszace bole ale logicznie myslac dziecko jest Duzo nizej pod linia pepka a mnie boli sporo nad wiec wiem ze to zwiazane z ukladem trawienym a ulge przynosi wizyta w toalecie. (Wybaczcie ze tak wprost). Tak jest akurat u mnie. Pomogly mi suszone sliwki, ananas I czeresnie I sporo wody.
Nie biore lekow poki co.

Mam nadzieje ze wkrotce odczujesz ulge!

Do góry