reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny słyszała może któraś z Was o doktorze Wiechciu z Krakowa? Mam zrobić u niego U.S.G. połówkowe. ponieważ jestem blisko 35 roku życia, doktorka kazała takie badanie wykonać.

reklama
Powodzenia dla wizytujac ☺
Dziewczyny dajcie znać po wizytach ☺ czekamy na info ☺

@Aleksandra123 witaj w ekipie ☺ co do spanie to nie mam problemów śpię 8 h dziennie, czasami zdażają się dni kiedy popołudniowa drzemka musi być ☺

Ja dziś miałam pobudkę o 5 na siusiu i już potem miałam problem żeby usnąć, potem młodsza się obudziła i tak wygląda moje spanie, a wieczorem o 10 padam mimo że zawsze do późna siedzieliśmy
U mnie jest całkiem podobnie. Nawet jak w dzień chce mi się spać to nie mogę usnąć.

@dreamscometrue to trzymam kciuki za lepsze samopoczucie :-)

Dziewczynki kciukasy za dzisiejsze wizyty :)

My lezakujemy sie, juz mnie tylek boli od bezczynnosci ale trudno :-D
Dla zabicia czasu szperam po wyprzedazach :) juz bym chciala wiedziec co moge kupic a tu trzeba czekac az cudaczek sie ujawni :) :)

Dzień dobry :)
Ze spaniem nie zauważyłam specjalnych zmian, przed ciążą też miałam problemy ze spaniem. Ciężko mi się zasypia, często się budzę w nocy. Teraz jeszcze doszło budzenie się w nocy na siku.
Śniadanie mam iście dziecięce, kaszka na wodzie i gerberek owocowy, mam nadzieje, że nie pozbędę się jak wczorajszego spagetti.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty Dziewczyny! Już nie mogę się doczekać własnej, jeszcze tydzień do zobaczenia mojej Fasoli :)
Ja dziś wybywam do kina z młodszą siostrą, taki dostałyśmy prezent od mamy ^^

Dziewczyny,
Trzymajcie się dzielnie, mdłości, bezsenność, zmęczenie - to minie! Bądźcie dzielne i dbajcie o siebie.
@dreams też się zastanawiałam dlaczego zamilkłaś - trzymam kciuki, żebyś szybko poczuła się lepiej.

Dziękuję za trzymanie kciuków!

U mnie dziś jeden z najpiękniejszych dni, pomimo bezsennej nocy i koszmarnego krótkiego snu nad ranem - na usg widzieliśmy naszą blastkę, nie pamiętam jakiej jest wielkości, ale wyglada na 8t2d (choć wiemy że ma dokładnie 8t0d dzisiaj).
Płakałam cały ranek ze szczęścia, teraz jestem w pracy, ale chyba wiele dziś tu nie zrobię [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć? Termin porodu mam na 10.01. Początki były kiepskie - dwa razy dostałam krwotok, nie wiadomo dlaczego, na szczescie dzidzia ma się dobrze. Mam już 6 letnia córkę. W obecnej ciazy przekroczyłam 35 lat, więc dostałam skierowanie na badania prenatalne. Idę 05.07. Ogólnie ciążę znoszę super. Jedna rzecz tylko mi dokucza - nie mogę spać.... absolutnie mnie to wykańcza :) a wy macie z tym kłopot?

Witaj Aleksandra! [emoji846]

Też mam ponad 35 lat, jeszcze nie mam daty badań. To będzie moje pierwsze dziecko.
Trzymam kciuki, żeby dalej wszystko się dobrze toczyło!

Wczoraj poszłam na 2 godz spacer, żeby się zmęczyć i lepiej spać. Zasnęłam szybko, ale po siku o 4 rano już nie zasnęłam.
Oprócz 30 min przed budzikiem, gdy śniłam o krwawieniu i jakimś tłumie nieznajomych ludzi u mnie w domu.

Często mam nieprzespane noce, do tego "fikające" nogi. Podobno magnez na to pomaga, muszę znów zacząć brać.

Cześć dziewczyny :) Pierwszy termin wyznaczony miałam na 31.12, a na ostatniej wizycie inny lekarz wyznaczył nowy, na 5-7 stycznia. Bardzo się boję że będę miała jakieś nieprzyjemności z powodu młodego wieku, problemy z załatwieniem porodu z partnerem, za wąskie biodra itd. Mimo to się cieszę, także zostanę z Wami na dłużej, mam nadzieję ;)
Witaj, a ile masz lat jeśli można się spytać?

reklama

Witaj Tzofija,

Rzeczywiście jesteś młodziutka.
Ale my tutaj nie jesteśmy od oceniania kogokolwiek. Tak samo powinno być w służbie zdrowia, choć ludzie bywają różni.
Najważniejsze, żebyś miała pełną świadomość odpowiedzialności, która na Was czeka. Mam nadzieję też, że masz wsparcie rodziny.

Do góry