reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny słyszała może któraś z Was o doktorze Wiechciu z Krakowa? Mam zrobić u niego U.S.G. połówkowe. ponieważ jestem blisko 35 roku życia, doktorka kazała takie badanie wykonać.

reklama
Powodzenia dla wizytujac ☺
Dziewczyny dajcie znać po wizytach ☺ czekamy na info ☺

@Aleksandra123 witaj w ekipie ☺ co do spanie to nie mam problemów śpię 8 h dziennie, czasami zdażają się dni kiedy popołudniowa drzemka musi być ☺

Ja dziś miałam pobudkę o 5 na siusiu i już potem miałam problem żeby usnąć, potem młodsza się obudziła i tak wygląda moje spanie, a wieczorem o 10 padam mimo że zawsze do późna siedzieliśmy
U mnie jest całkiem podobnie. Nawet jak w dzień chce mi się spać to nie mogę usnąć.

@dreamscometrue to trzymam kciuki za lepsze samopoczucie :-)

Dziewczynki kciukasy za dzisiejsze wizyty :)

My lezakujemy sie, juz mnie tylek boli od bezczynnosci ale trudno :-D
Dla zabicia czasu szperam po wyprzedazach :) juz bym chciala wiedziec co moge kupic a tu trzeba czekac az cudaczek sie ujawni :) :)

Dzień dobry :)
Ze spaniem nie zauważyłam specjalnych zmian, przed ciążą też miałam problemy ze spaniem. Ciężko mi się zasypia, często się budzę w nocy. Teraz jeszcze doszło budzenie się w nocy na siku.
Śniadanie mam iście dziecięce, kaszka na wodzie i gerberek owocowy, mam nadzieje, że nie pozbędę się jak wczorajszego spagetti.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty Dziewczyny! Już nie mogę się doczekać własnej, jeszcze tydzień do zobaczenia mojej Fasoli :)
Ja dziś wybywam do kina z młodszą siostrą, taki dostałyśmy prezent od mamy ^^

Dziewczyny,
Trzymajcie się dzielnie, mdłości, bezsenność, zmęczenie - to minie! Bądźcie dzielne i dbajcie o siebie.
@dreams też się zastanawiałam dlaczego zamilkłaś - trzymam kciuki, żebyś szybko poczuła się lepiej.

Dziękuję za trzymanie kciuków!

U mnie dziś jeden z najpiękniejszych dni, pomimo bezsennej nocy i koszmarnego krótkiego snu nad ranem - na usg widzieliśmy naszą blastkę, nie pamiętam jakiej jest wielkości, ale wyglada na 8t2d (choć wiemy że ma dokładnie 8t0d dzisiaj).
Płakałam cały ranek ze szczęścia, teraz jestem w pracy, ale chyba wiele dziś tu nie zrobię [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć? Termin porodu mam na 10.01. Początki były kiepskie - dwa razy dostałam krwotok, nie wiadomo dlaczego, na szczescie dzidzia ma się dobrze. Mam już 6 letnia córkę. W obecnej ciazy przekroczyłam 35 lat, więc dostałam skierowanie na badania prenatalne. Idę 05.07. Ogólnie ciążę znoszę super. Jedna rzecz tylko mi dokucza - nie mogę spać.... absolutnie mnie to wykańcza :) a wy macie z tym kłopot?

Witaj Aleksandra! [emoji846]

Też mam ponad 35 lat, jeszcze nie mam daty badań. To będzie moje pierwsze dziecko.
Trzymam kciuki, żeby dalej wszystko się dobrze toczyło!

Wczoraj poszłam na 2 godz spacer, żeby się zmęczyć i lepiej spać. Zasnęłam szybko, ale po siku o 4 rano już nie zasnęłam.
Oprócz 30 min przed budzikiem, gdy śniłam o krwawieniu i jakimś tłumie nieznajomych ludzi u mnie w domu.

Często mam nieprzespane noce, do tego "fikające" nogi. Podobno magnez na to pomaga, muszę znów zacząć brać.

Cześć dziewczyny :) Pierwszy termin wyznaczony miałam na 31.12, a na ostatniej wizycie inny lekarz wyznaczył nowy, na 5-7 stycznia. Bardzo się boję że będę miała jakieś nieprzyjemności z powodu młodego wieku, problemy z załatwieniem porodu z partnerem, za wąskie biodra itd. Mimo to się cieszę, także zostanę z Wami na dłużej, mam nadzieję ;)
Witaj, a ile masz lat jeśli można się spytać?

reklama

Witaj Tzofija,

Rzeczywiście jesteś młodziutka.
Ale my tutaj nie jesteśmy od oceniania kogokolwiek. Tak samo powinno być w służbie zdrowia, choć ludzie bywają różni.
Najważniejsze, żebyś miała pełną świadomość odpowiedzialności, która na Was czeka. Mam nadzieję też, że masz wsparcie rodziny.

Do góry