reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Rodzilam Wigilię i przykro mi było potem że nie moglam zjeść pierogów z grzybami :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierogi z kapustą i grzybami [emoji7][emoji7][emoji7] Najlepsze wigilijne danie! Poród w wigilie nie dla mnie, wole siedzieć jak balon przy stole i obżerać się dobrodziejstwem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pierogi z kapustą i grzybami [emoji7][emoji7][emoji7] Najlepsze wigilijne danie! Poród w wigilie nie dla mnie, wole siedzieć jak balon przy stole i obżerać się dobrodziejstwem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już obmyślam jak ściągnąć rodzinę na święta tutaj, bo w 8 miesiącu lecieć chyba za duże ryzyko. A bez babcinej kapusty z grzybami i pierogów to nie święta!

Ja zawsze chodzę z mężem na każdą wizytę :)
My z mężem się zdecydowaliśmy, że prenatalnych teraz nie robimy. Wierzymy, że dzidziuś jest zdrowy i ma się dobrze :) Zrobimy napewno usg połówkowe, akurat będziemy wtedy na urlopie w Polsce, więc pójdziemy do polskiego gina. Co w Polsce, to w Polsce :D
Byłam dzisiaj u lekarza, dostałam już zwolnienie na całą ciąże :) Ja się nie zastanawiałam, od razu poszłam na zwolnienie - mam ciężką pracę, a finansowo jest bardzo mała różnica - nie mam tylko premii, więc koło 200 euro mniej od męża, za to mam spokój i lenistwo :) Po porodzie będzie to już bardziej odczuwalne :D

Fajne macie podejście.
My aż takiego luzu nie mamy, ze względu na nasz wiek i to, że jednak było to in vitro.

Poszłam sobie na spacer w porze lunchu - akurat robi się ciepło, więc od razu mi lepiej.

Kurcze dziewczyny macie poumawiane prenatalne, a ja czekam do wizyty 23.06. Ostatnio nic mi lekarz nie wspominał, a ja oczywiście zawsze mam milion pytań przed wizytą, a jak przychodzi co do czego to pustka... Nie wiem czy dam radę się gdzieś jeszcze umówić na to USG, żeby zmieścić się do końca 13tc

Ja już nauczona doświadczeniem mnóstwa wizyt zapisuje sobie najważniejsze pytania na kartce. [emoji12]

@Lake882 @xssenia uspokoiłyście mnie razem z pozostałymi dziewczynami, to samo mi mówiła mama i mąż, dlatego nie zawracałam głowy pani doktor i w sumie to jestem na chodzie cały dzień, gdyby się cokolwiek działo niepokojącego to wtedy będę dzwoniła bo poza tymi zakłuciami w boku czy pobolewaniem/ciągnięciem brzucha, ale nie cały czas o które pytałam w zeszłym tygodniu to nic się nie dzieje. Nie wiem czemu mnie taka panika ogarnęła rano :-)

Kurcze dziewczyny macie poumawiane prenatalne, a ja czekam do wizyty 23.06. Ostatnio nic mi lekarz nie wspominał, a ja oczywiście zawsze mam milion pytań przed wizytą, a jak przychodzi co do czego to pustka... Nie wiem czy dam radę się gdzieś jeszcze umówić na to USG, żeby zmieścić się do końca 13tc
Czasem dr nic nie mówi o prenatalnych. A je robi bez uprzedzenia tak jak usg tylko bardzo dokładne. Mój dr mówi ze w ramach wizyty mi zrobi prenatalne i będę płaciła za samą wizytę tyle co zwykle.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

My juz po wizycie, cudaczek sliczny plasal jak galaretka, serducho bije jak dzwon. Niestety musze lezec bo cos sie odkleja lekko przy lozysku, nie docieraly do mnie juz informacje jak zobaczylam cudaczka wiec nawet nie chce rozmyslac o tym zeby sie nie dolowac i stresowac. Nie dopuszczam do siebie nic zlego. Bede lezec o pachniec, dla cudaczka wszystko.

@Lake882 @xssenia uspokoiłyście mnie razem z pozostałymi dziewczynami, to samo mi mówiła mama i mąż, dlatego nie zawracałam głowy pani doktor i w sumie to jestem na chodzie cały dzień, gdyby się cokolwiek działo niepokojącego to wtedy będę dzwoniła bo poza tymi zakłuciami w boku czy pobolewaniem/ciągnięciem brzucha, ale nie cały czas o które pytałam w zeszłym tygodniu to nic się nie dzieje. Nie wiem czemu mnie taka panika ogarnęła rano :-)
Czy dobrze pamiętam czy to Twoja pierwsza ciąża ? ☺

reklama
My juz po wizycie, cudaczek sliczny plasal jak galaretka, serducho bije jak dzwon. Niestety musze lezec bo cos sie odkleja lekko przy lozysku, nie docieraly do mnie juz informacje jak zobaczylam cudaczka wiec nawet nie chce rozmyslac o tym zeby sie nie dolowac i stresowac. Nie dopuszczam do siebie nic zlego. Bede lezec o pachniec, dla cudaczka wszystko.
lez ile wlezie ☺ będzie dobrze !!

Do góry