reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej Kejka,

Mieszkam w UK I jestem na dlugoterminowym zwolnieniu po plamieniach I bolach. Moj GP dal mi po raz pierwszy talkie zwolnienie bo zna moja smutna historie I ryzyko. Wlasnie leze Z dziwnymi pobolewaniami tak od kilku dni I nie bylabym w stanie pracowac. Poki co mam pelnoplatne zwolnienie ale trwac wiecznie nie bedzie wiec rozumiem Twoj finansowy dylemat. Sprobuj po pracy wracac I zrobic sobie drzemke I wypoczywac jesli to mozliwe.

Och mam nadzieję, że tym razem wszystko się u Ciebie dobrze ułoży!

Tak robię - po pracy muszę się położyć i zasypiam, potem wstaję, jem, mały spacer a potem zasnąć nie mogę, i co chwilę chodzę do łazienki.
Nie mam co narzekać, bo oprócz zmęczenia nic mi tak naprawdę nie dolega.

reklama
Och mam nadzieję, że tym razem wszystko się u Ciebie dobrze ułoży!

Tak robię - po pracy muszę się położyć i zasypiam, potem wstaję, jem, mały spacer a potem zasnąć nie mogę, i co chwilę chodzę do łazienki.
Nie mam co narzekać, bo oprócz zmęczenia nic mi tak naprawdę nie dolega.

Dzieki Kejka. Siedze jak na szpilkach I nie moge juz sie piatkowego usg doczekac.

Bardzo dobrze ze odpoczywasz po pracy I ze sie dobrze czujesz ogolnie oprocz tego zmeczenia! byle do weekendu Moja Droga !! Tez pewnie niedlugo planujesz jakis urlop to bedzie okazja by zwolnic i pospac dluzej

@Kejka ja jestem od początku na L4, ale ja na co dzień pracowałam na produkcji, przy obsłudze maszyny. 8 h na stojąco i częsta styczność z ostrą chemią (rozpuszczalniki, rozcieńczalniki, farby) dlatego zostałam zesłana na odpoczynek. Jakbym miała inna pracę to wolałabym jednak pracować.
Z tą praca przy komputerach to u nas też już nie jest tak różowo, do tej pory chyba ciężarna mogła pracować koło 4 h przy komputerze teraz już nie ma tych ograniczeń. Ciężarnej pracującej przy komputerze w każdej godzinie przysługuje 15 min przerwa, a dzień pracy może trwać 8 h.

Masz rację, siedzenie w domu też nie jest super. Choć ja należę do tych, co nigdy się nie nudzą, nawet w domu [emoji6]

Dzieki Kejka. Siedze jak na szpilkach I nie moge juz sie piatkowego usg doczekac.

Bardzo dobrze ze odpoczywasz po pracy I ze sie dobrze czujesz ogolnie oprocz tego zmeczenia! byle do weekendu Moja Droga !! Tez pewnie niedlugo planujesz jakis urlop to bedzie okazja by zwolnic i pospac dluzej

Urlop dopiero na sam koniec lipca, więc jeszcze trochę muszę poczekać.

Trzymam kciuki za piątkowe usg, i Twoje i moje też [emoji4]

Szarotka ja przy tarcxycy na kolatania bralam propranolol ale nienwiem jak z tym lekiem jest w ciazy czy mozna brac.

Po badaniu wszystko dobrze sa dwa dzieciaczki trzeciego nie bylo hehe bardzo niskie prawdopodobienstwo zespolow genetycznych, wszystkie przeplywy wymiary sa ok nie bylo plci widac jeszcze bo. Nawet jeden maluch tak schowany ze ciezko bylo go pomierzyc

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom

Szarotka oczywiście po to sa lekarze zeby nam pomagać ;)
O tak to jest przerażajace na prawdę chyba co 3 kobieta ma to za sobą ;/

Aqatam gratuluje wizyty ;)

Ariska super wieści najważniejsze ze dzieciaczki zdrowe, a płeć dowiesz sie w swoim czasie ;)
Bedą bliźniaki jednojajowe czy dwu ?? ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym testem pappa. Kiedy trzeba go zrobic? Widze ze niektóre młode mamusie nawet poniżej 30 wykonują go na zlecenie gin. Ja w tym roku bede obchodzić 33 i lekarz stwierdził ze jestem jeszcze młoda:cool2: wiec poki co nie zlecil mi go. usg przesiewowe za tydzień. nie wiem czy robic go na własna reke?

Do góry