reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i moczu i wszystko w sumie jest ok ☺ najbardziej bałam się wyniku glukozy ale jest 82 ☺ i bardzo się ciesze z tego powodu.
Jeden tylko minus się pojawił początki anemii ... ale postaram się to ogarnąć.

reklama
Tez planuje na prenatalne zabrac meza tak dla zmniejszenia stresu. Nakrecam sie niepotrzebnie jakimiś glupimi obawami. W pierwszej ciazy a mialam wtedy 27lat nie robilam prenatalnych, jedynie podczas standardowego usg lekarz badal przyziernosc , dlugosci itd. Teraz ze względu na wiek mam skierowanie.
Wszystkie musimy byc po prostu dobrej mysli.
Ja póki co pracuje i chcialabym pracowac chociaz do polowy pazdziernika o ile dam radę. Na razie czuję sie ok oprócz tego co kilkanaście razy dziennie jest mi niedobrze szczególnie jak zaczynam byc glodna. W wakacje bede miala wiecej luzu w pracy i miesiac urlopu.

Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i moczu i wszystko w sumie jest ok [emoji5] najbardziej bałam się wyniku glukozy ale jest 82 [emoji5] i bardzo się ciesze z tego powodu.
Jeden tylko minus się pojawił początki anemii ... ale postaram się to ogarnąć.
Ja w pierwszej ciazy mialam żelazo do ssania. Oj ciezko bylo bo odruch wymiotny mialam zaraz po wlozeniu tabletki do ust .

Ja w pierwszej ciazy mialam żelazo do ssania. Oj ciezko bylo bo odruch wymiotny mialam zaraz po wlozeniu tabletki do ust .
Kiedyś stosowałam beta cruenta plus, jest to taki proszek z buraka liofilizowanego i tez pomogło wiec chyba wrócę do tego. w poniedziałek mam wizytę u lekarza wiec napewno porozmawiam z gin i zobaczymy co powie.
Żelazo dostałam od koleżanki bo ona brała w ciąży wiec może się przyda ☺

W tym moim katolickim kraju dziś niestety dzień pracujący [emoji849]zmieniając temat - czy przywiązujecie wagę do składu kosmetyków? Mam taką apkę ciążową i tam był artykuł jakie składniki są szkodliwe dla dziecka. Najbardziej zastanawiają mnie lakiery do paznokci...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To moim zdaniem Twoja panika jest w granicach normy ☺ moja tez 1 i wiem jak to jest, nauczyłam się szybko luzowac bo na początku to myślałam że oszaleje ☺
Moja mama wczoraj powiedziała, żebym nie siała paniki, a i ona i mój mąż widzą kiedy na prawdę coś mi jest. Wczoraj zrobiłam zakupy, posprzątałam dom także jakbym się źle czuła to bym tego nie zrobiła ;-) Robiłam to na raty to trochę usiadłam, napiłam się, ale robiłam. Co prawda babcie, mama i mąż trochę krzyczą, że już odżyłam i za dużo kombinuje :-)

Dzisiaj mamy gości więc w sumie działam kolejny dzień na pełnych obrotach, ale już powoli stopuje i mam zamiar lenić się do niedzieli bo mąż ma wolne dziś i jutro :D

Mnie właśnie czasami najdzie jakiś taki gorszy dzień, ale staram się stopować ;-)

Życzę Wam miłego weekendu, kto ma długi weekend, a tym które pracują spokojnej pracy :-)

@Kejka ja kupiłam serię Momme do mycia i p.rozstępom i na biust i to są niby naturalne, staram się odstawić wszystko co ma te parabeny i jakieś inne świństwa, ale wiadomo, że ciężko tak wszystko odstawić, ale się staram. Maluję się nie codziennie więc takie kosmetyki mam te, które miałam wcześniej. Nie wiem jak z lakierami, ale na łapkach mam hybrydę, a na stopach zwykły. Wydaje mi się, że wszystko w granicach rozsądku. A taką domową chemię staram się zastępować naturalnymi składnikami albo zakładam rękawiczki, albo wykorzystuje męża do tych mocniejszych środków jak trzeba je zastosować :D

reklama
Moja mama wczoraj powiedziała, żebym nie siała paniki, a i ona i mój mąż widzą kiedy na prawdę coś mi jest. Wczoraj zrobiłam zakupy, posprzątałam dom także jakbym się źle czuła to bym tego nie zrobiła ;-) Robiłam to na raty to trochę usiadłam, napiłam się, ale robiłam. Co prawda babcie, mama i mąż trochę krzyczą, że już odżyłam i za dużo kombinuje :-)

Dzisiaj mamy gości więc w sumie działam kolejny dzień na pełnych obrotach, ale już powoli stopuje i mam zamiar lenić się do niedzieli bo mąż ma wolne dziś i jutro :D

Mnie właśnie czasami najdzie jakiś taki gorszy dzień, ale staram się stopować ;-)

Życzę Wam miłego weekendu, kto ma długi weekend, a tym które pracują spokojnej pracy :-)

@Kejka ja kupiłam serię Momme do mycia i p.rozstępom i na biust i to są niby naturalne, staram się odstawić wszystko co ma te parabeny i jakieś inne świństwa, ale wiadomo, że ciężko tak wszystko odstawić, ale się staram. Maluję się nie codziennie więc takie kosmetyki mam te, które miałam wcześniej. Nie wiem jak z lakierami, ale na łapkach mam hybrydę, a na stopach zwykły. Wydaje mi się, że wszystko w granicach rozsądku. A taką domową chemię staram się zastępować naturalnymi składnikami albo zakładam rękawiczki, albo wykorzystuje męża do tych mocniejszych środków jak trzeba je zastosować :D

Ja też pół niedzieli sprzątałam, wydaje mi się, że same dobrze czujemy, ile możemy zrobić [emoji6]
No i do chemii używam rękawiczek.

Ja generalnie mało się maluję, tylko te paznokcie mnie zastanowiły. Kończy mi się żel pod prysznic i właśnie będę szukać czegoś łagodnego i w miarę możliwości naturalnego.
I szampon mam rozjaśniający włosy - chyba lepiej go odstawię.

Do góry