reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
A czy po samym U.S.G można w 100% stwierdzić wady wrodzone? W sumie w mojej rodzinie nie było takich przypadków ale wiadomo iż z wiekiem to ryzyko wzrasta.
Usg i wszystkie testy biochemiczne wskazują tylko stopień ryzyka czy dziecko będzie chore. Nie dają odpowiedzi zero-jedynkowej ze na pewno będzie zdrowe czy na pewno będzie chore

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :)

Dreamscometrue - cieszę się, że nie jestem jedyna po ivf. Chciałabym mieć więcej luzu, ale trudno o to, jak zajście w ciążę jest takie trudne. Tym bardziej, że biorę mega dawkę progesteronu, więc mam takie straszne wzdęcia, że wyglądam jak conajmniej w trzecim miesiącu ciąży... Też jesteś na jakiś lekach?
Moje kolejne usg jest 16.06, ale jak wszystko będzie w porządku klinika mnie już nie będzie chciała widzieć i muszę zapisać się do publicznego systemu macierzyńskiego - wizyty u położnych. Jak będę miała daty dam znać. :)

Magiczna
Staram się być dobrej myśli, mąż też bardzo optymistycznie nastawiony (do życia w ogóle ;)), ale i tak co jakiś czas nachodzi mnie niepokój.
Cieszę się, że do Was dołączyłam :)

Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :)

Dreamscometrue - cieszę się, że nie jestem jedyna po ivf. Chciałabym mieć więcej luzu, ale trudno o to, jak zajście w ciążę jest takie trudne. Tym bardziej, że biorę mega dawkę progesteronu, więc mam takie straszne wzdęcia, że wyglądam jak conajmniej w trzecim miesiącu ciąży... Też jesteś na jakiś lekach?
Moje kolejne usg jest 16.06, ale jak wszystko będzie w porządku klinika mnie już nie będzie chciała widzieć i muszę zapisać się do publicznego systemu macierzyńskiego - wizyty u położnych. Jak będę miała daty dam znać. :)

Magiczna
Staram się być dobrej myśli, mąż też bardzo optymistycznie nastawiony (do życia w ogóle ;)), ale i tak co jakiś czas nachodzi mnie niepokój.
Cieszę się, że do Was dołączyłam :)
Przez to, że tyle przeszłyśmy obawy o ciążę są jeszcze silniejsze. A udało Wam się za pierwszym razem?

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

@Kejka przez to, że tyle przeszłyśmy obawy o ciążę są jeszcze silniejsze. A udało Wam się za pierwszym razem?

@Kejka co do leków to oprócz witamin, żelaza biorę duphaston, lutinus dopochwowo, clexane. Wcześniej brałam jeszcze progesteron w zastrzyku - prolutex. Wcześniej mialam większe problemy ze wzdeciami, teraz jest ok. Na początku długo mialam powiększone jajniki po punkcji

Tak, jesteśmy wielkimi szczęściarzami, to było nasze pierwsze podejście, a u Ciebie?
Tak też mieliśmy to szczęście [emoji5] mrozaczkow nie mamy, a Wy? Wcześniej podchodzilismy raz do IUI bez skutku

Niesamowite, super, że też za pierwszym razem! :)
Ja mam bardzo niską rezerwę, więc lekarze odradzali IUI, od razu podchodziliśmy do ivf. Mamy dwa 6-dniowe mrozaczki.

reklama
U mnie lekarz właśnie mówił tak jak pokazuje aplikacja, czyli w 8t4d do karty ciazy wpisał 9 tydzień :) Miałam zagwostkę na kiedy umowic się na te prenatalne ale na szczęście miła Pani z która rozmawiałam zapytała który teraz zaczynam tydzien, a że dziś zaczynam 9, wyliczyła mi sama termin i wypada na 03.07 :)
W ogóle dostałyście skierowania na prenatalne czy z własnej kieszeni będziecie płacić?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedz prosze bedIes robila tylko usg czy z krwi od razu tez??

Do góry