reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
A czy po samym U.S.G można w 100% stwierdzić wady wrodzone? W sumie w mojej rodzinie nie było takich przypadków ale wiadomo iż z wiekiem to ryzyko wzrasta.
Usg i wszystkie testy biochemiczne wskazują tylko stopień ryzyka czy dziecko będzie chore. Nie dają odpowiedzi zero-jedynkowej ze na pewno będzie zdrowe czy na pewno będzie chore

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :)

Dreamscometrue - cieszę się, że nie jestem jedyna po ivf. Chciałabym mieć więcej luzu, ale trudno o to, jak zajście w ciążę jest takie trudne. Tym bardziej, że biorę mega dawkę progesteronu, więc mam takie straszne wzdęcia, że wyglądam jak conajmniej w trzecim miesiącu ciąży... Też jesteś na jakiś lekach?
Moje kolejne usg jest 16.06, ale jak wszystko będzie w porządku klinika mnie już nie będzie chciała widzieć i muszę zapisać się do publicznego systemu macierzyńskiego - wizyty u położnych. Jak będę miała daty dam znać. :)

Magiczna
Staram się być dobrej myśli, mąż też bardzo optymistycznie nastawiony (do życia w ogóle ;)), ale i tak co jakiś czas nachodzi mnie niepokój.
Cieszę się, że do Was dołączyłam :)

Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :)

Dreamscometrue - cieszę się, że nie jestem jedyna po ivf. Chciałabym mieć więcej luzu, ale trudno o to, jak zajście w ciążę jest takie trudne. Tym bardziej, że biorę mega dawkę progesteronu, więc mam takie straszne wzdęcia, że wyglądam jak conajmniej w trzecim miesiącu ciąży... Też jesteś na jakiś lekach?
Moje kolejne usg jest 16.06, ale jak wszystko będzie w porządku klinika mnie już nie będzie chciała widzieć i muszę zapisać się do publicznego systemu macierzyńskiego - wizyty u położnych. Jak będę miała daty dam znać. :)

Magiczna
Staram się być dobrej myśli, mąż też bardzo optymistycznie nastawiony (do życia w ogóle ;)), ale i tak co jakiś czas nachodzi mnie niepokój.
Cieszę się, że do Was dołączyłam :)
Przez to, że tyle przeszłyśmy obawy o ciążę są jeszcze silniejsze. A udało Wam się za pierwszym razem?

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

@Kejka przez to, że tyle przeszłyśmy obawy o ciążę są jeszcze silniejsze. A udało Wam się za pierwszym razem?

@Kejka co do leków to oprócz witamin, żelaza biorę duphaston, lutinus dopochwowo, clexane. Wcześniej brałam jeszcze progesteron w zastrzyku - prolutex. Wcześniej mialam większe problemy ze wzdeciami, teraz jest ok. Na początku długo mialam powiększone jajniki po punkcji

Tak, jesteśmy wielkimi szczęściarzami, to było nasze pierwsze podejście, a u Ciebie?
Tak też mieliśmy to szczęście [emoji5] mrozaczkow nie mamy, a Wy? Wcześniej podchodzilismy raz do IUI bez skutku

Niesamowite, super, że też za pierwszym razem! :)
Ja mam bardzo niską rezerwę, więc lekarze odradzali IUI, od razu podchodziliśmy do ivf. Mamy dwa 6-dniowe mrozaczki.

reklama
U mnie lekarz właśnie mówił tak jak pokazuje aplikacja, czyli w 8t4d do karty ciazy wpisał 9 tydzień :) Miałam zagwostkę na kiedy umowic się na te prenatalne ale na szczęście miła Pani z która rozmawiałam zapytała który teraz zaczynam tydzien, a że dziś zaczynam 9, wyliczyła mi sama termin i wypada na 03.07 :)
W ogóle dostałyście skierowania na prenatalne czy z własnej kieszeni będziecie płacić?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedz prosze bedIes robila tylko usg czy z krwi od razu tez??

Do góry