reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nie dziękuję. Mam nadzieję, że jest OK.

@beti14011984 ja też jestem ze stycznia, dokładnie 20. Termin mam na 8 :-)

Ja miałam tak na prawdę 2 tygodnie takiego kryzysu... teraz jest na prawdę znośnie, a momentami nawet się zapominam, że jestem w ciąży.
Mogę wpisać Cię do kalendarza?[emoji5]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Cześć w środę, w tzw. wpółdopiątek [emoji16]
Spałam dzisiaj 10 godzin, ledwo wstałam po 8, ale ogólnie czuje się bardzo dobrze. Mdłości które towarzyszyły mi głownie podczas porannego malowania (czyli ok pare minut dziennie) odeszły w zapomnienie. Bardziej zastanawia mnie to czy napływy gorąca to objaw ciąży, bo siedze w pracy, wiatrak ustawiony na maksa w moją stronę, a twarz pali mi tak jakbym się na słońcu spaliła. Ogolnie jest mi strasznie gorąco i zjadłabym teraz taką wielką porcje lodów na ochłodę :)
Wizyta jutro, bedzie to 8t3d wg ostatniego usg, ciekawe co pokaże jutrzejsze :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mogę wpisać Cię do kalendarza?[emoji5] zarzuc tez terminem porodu [emoji5]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

A czy ktoras z Was, ma termin 5-6 styczen? :-)

Chyba wszedzie w nocy padalo,ja akurat bylam z tego zadowolona, wybudowalismy domek i zasialismy trawke,wiec choc wczoraj nie musialam podlewac :-)

Ja mam wizyte w piatek po poludniu, juz sie bie moge doczekac....
Weroni mogę Cię wpisać do kalendarza? Co to za wizyta w piątek i kiedy dokładnie termin porodu?[emoji5]

Ja marzę o wannie, w domu rodzinnym była wanna i kochałam kąpiele. Wyprowadzając się ma swoje zrezygnowałam z wanny na rzecz miejsca i wstawilam prysznic, po dłuższym czasie trochę żałuję.
Też Was tak nosi jak dłużej nie macie wizyty u lekarza? Pierwsze dwie wizyty miałam w odstępie 2 tygodni, teraz muszę czekać do 23.06 i strasznie mi się dłuży żeby zobaczyć czy z Fasolą wszystko dobrze.
W Łodzi wczoraj od południa cały czas padało, razu mniej raz bardziej. Na obrzeżach krążyły burze z gradobiciami, nawet podobno szkód narobiły.
Wpisać Cię na wizytę w kalendarz? Co to będzie za wizyta? Kiedy termin porodu? [emoji5]

Trzymam kciuki za wizyte bedzie dobrze. Ja mam termin na 30 stycznia wiec nie wiem czy bardziej nie zaliczam sie do lutowek bo raczej wątpię bym urodzila w terminie. No chyba ze 14 stycznia bezpieczny termin hihi w moje urodziny [emoji2][emoji2][emoji2]....

Ale sie dzis czuje znowu beznadziejnie [emoji20][emoji20] kiedy ten stan minie no ? Mam nadzieje ze nie bede tak sie czula do porodu [emoji3][emoji3]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Beti wpisać Cię do kalendarza na termin porodu i jakaś wizytę?

Witaj...
Ja tez w UK.
Czemu nieprzyjemna ?
Ja zawsze lubiłam wizyty w midwife center [emoji12]

Wiesz co tylko ż tego co słyszałam wizyta jest nieprzyjemna że względu na ilość pytań dotyczących chorób itp. Ja niestety poronilam rok temu w 8 tygodniu ciąży i nie lubię do tego tematu wracać ☹

zabamonika lubię ten spotkania z midwife, Ty też już się zapisz bo jakoś w tym czasie pierwsze spotkania i badania :)

michasia30 ja mam na 9ta :) a Ty ? miałaś już pobierana krew na jakieś badania lub mocz? ja właśnie pierwsze w piątek ..
Postaram się zadzwonić jak najszybciej by umówić się na spotkanie. Całe szczęście lecę do Polski za 1.5tyg i tam lekarz zrobi mi wszystkie badania a wyniki prześle mailowo :)

reklama
Po usg 23.01, według om 24.01

Mamaincogito ja kiedyś miałam bzika na pkt wanny i nie zamienilabym na nic ale od kad mamy prysznic to lenistwo zwycięża i szybki prysznic wygrywa

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Wpisać Cię do kalendarza na termin porodu i jakaś wizytę?

Do góry