reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@mamaincogito ale ze mnie gapa nie wiedziałam że robisz kalendarz! To bezsensu dublować się to daj znać czy będziesz się zajmować tym [emoji5]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ostatnia edycja:
Poród 24.01, wizyta 27.06. Mamaincogito robi też liste

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za info dawno nie sledzilam forum i nie wiedziałam

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ja mam dopiero za tydzień we wtorek wizytę, już nie mogę się doczekać :D Chętnie bym częściej chodziła :D
Orientujecie się może ile kosztuje zdjęcie usg 3D? Chcę sobie mniej więcej ceny porównać, gdzie bardziej opłaca się robić - czy w Polsce czy w Niemczech..
Poznan kolo 200 zl

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do mam, które są na zwolnieniu: czy lekarz chętnie wypisywał wam L4 w ciąży? Ja od swojego usłyszałam, że nie mam na co liczyć i dziwi mnie to, ponieważ czuję się fatalnie, jestem już po operacji usunięcia części narządów rozrodczych, mam za sobą długie starania, w dodatku mam silną alergię stwierdzoną u specjalisty i przyjmuję leki, biorę duphaston na plamienia... wydawało mi się, że to wystarczające powody aby wypisać zwolnienie... jednak lekarz mnie źle potraktował i myślę nad zmianą. Czy zwolnienia od prywatnego lekarza są honorowane w pracy?
No pewnie ze są. Masę kobiet woli prywatna opieka niż NFZ.

A chodziłaś prywatnie czy państwowo? Ja jednak zdecyduję się na zmianę lekarza prowadzącego, co innego jak ten również mi powie, że zwolnienia nie wystawi. Teraz mam wolne (urlop), ale przede mną ciężkie dni w pracy (po więcej niż 8 godzin), a ja po prostu dzień w dzień umieram - tak jest mi niedobrze...
Teraz chodzę prywatnie. Ból kręgosłupa sprawił że nie mogłam wytrzymać przy biurku 8 h. Bez problemu wypisal . A w pierwszej ciąży. W 6 mcu gin nie chciał mi wystawić L4. Czułam się fatalnie 8 h przy kompie. A do domu wracałam obolala .Brzuch kuł i myślałam że urodze. A gin niby prywatne ale nie płaciłam tylko pracodawca.

Mam jeszcze pytanko odnośnie późniejszych badań, wiadomo, że chodząc państwowo wszystko w laboratorium jest za free, a jak to jest ze skierowaniami od prywatnych lekarzy? Za wszystko się płaci? Czy tylko płaci się tylko lekarzowi za prywatną wizytę? Jestem zielona w temacie, ponieważ to moja pierwsza ciąża i podejrzewam, że szereg badań mnie czeka
Jak chodzisz prywatne. To musisz płacić za wszystkie wyniki . Jak na NFZ to dr wypisuje skierowanie.ktore jest honorowane i nie płacisz za nic. Chyba ze ekstra np za usg 3 D

reklama
Wiesz co tylko ż tego co słyszałam wizyta jest nieprzyjemna że względu na ilość pytań dotyczących chorób itp. Ja niestety poronilam rok temu w 8 tygodniu ciąży i nie lubię do tego tematu wracać [emoji852]

Przykro mi .
Ja tez straciłam dzidziusia w 12 tygodniu.
Nie martw się wcale nie jest tak zle.
Pytania musza być o choroby w rodzinie i twoje dolegliwości żeby zapewnić ci jak najlepsza opiekę.
A poza tym to wyglada jak rozmowa z koleżanka.
Lepiej się pozytywnie nastawić niż z góry z góry założyć ze będzie nieprzyjemnie.
To nie jest wizyta u dentysty [emoji12]

Do góry