reklama
Parkolka
Fanka BB :)
Kurcze, to chyba przez te zmienne pogody też dogorywam została mi walka z katarem.A mnie dziewczyny jakieś choróbsko łapie :/ gardło boli zaczynam mieć katar także będzie cudownie ale też się dziś mega cieszę bo udało mi się z luxmedu, załatwić skierowanie na badania wszystkie więc nie będę musiała bulić
ariska
My sie nosilysmy w chuscie glownie na wakacjach zwiedzilam z corka pieniny lacznie z trzema koronami. Ja pozdrawian z grzybowa jestesmy na 2tygodnie, pogoda w weekend byla super ale siedzualam pod parasolem. Od poniedzialku corka zaczela rehabilitacje a potem plazowanie. Ja mam rozstepy wszedzie
Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
marta64
Witam
Pierwsze bliższe spoykanie z kibelkiem miałam wczoraj po pracy, ehh zaczyna się. Moje mdłości poranne są teraz całodniowe
Moja waga też skoczyła już do góry o jakiś kilogram, ale wydaje mi się że to przez zatrzymanie wody w organizmie, brzuch mi wywaliło, ale może to wzdęcia jakieś?
Chustę planuję, a wózek to jest temat do myślenia. Po dwójce dzieci mogę na pewno stwierdzić że ten wielki wózek przydaje sie przez pierwsze pół roku maks gdy wozimy dziecko w gondolce a potem zawsze przechodziliśmy do lżejszej spacerówki, więc jeszcze nie wiem jak to wymyślę
Pierwsze bliższe spoykanie z kibelkiem miałam wczoraj po pracy, ehh zaczyna się. Moje mdłości poranne są teraz całodniowe
O rany jak tak samo z kawa uwielbiałam ja a teraz nic odpycha mnie i to od samego początku ciązy , słodziłam 2-3 łyżeczki do herbaty a teraz nie przełknę posłodzonej. Mąż zartuje ze mądre Maleństwo skoro nie pozwala mi się opychać cukrem. Mdłości mam 24 na dobe zdarza się jak tobie xssenia bliski kontakt z wc. a brzusio mimo wzrostu wagi już widać nie dużo ale już jest tylko żeby tych boli i zatkanego ucha nie było ale cóż jak to mowie cos za cos!
Moja waga to sobie od roku skakała ale to przez tarczycę, gdy zaczęłam brać hormony przytyłam +5kg, nie zmieniając nawyków a nie objadam się. Fast foody baaardzo rzadko. Póki co na słodycze nie mam w ogóle ochoty i uwaga.... kawę odstawiłam, normalnie aż mnie cofa jej zapach. A ja taki kawopijca. Teraz ledwo otworzę oczy i już ni niedobrze. Praktycznie cały dzień mnie mdłości trzymają tyle że nie aż do wymiotów.
My mieszkamy w domku, więc wózek to podstawa będzie, nad chustą nie myślałam. Zrobiłam też badania tsh i ft3i4 i są super w normie
Moja waga też skoczyła już do góry o jakiś kilogram, ale wydaje mi się że to przez zatrzymanie wody w organizmie, brzuch mi wywaliło, ale może to wzdęcia jakieś?
Dziewczyny wiem, że niektóre z was zaczęły się zastanawiać nad modelami wózków. A ja chciałabym podejść do tematu z trochę innej strony i zapytać co sądzicie o chustach do noszenia dzieci - głównie w pierwszym półroczu życia. Słyszałam o tym rozwiązaniu sporo pozytywnych opinii. Do mniej najbardziej przemawia to, że mieszkam na 3 piętrze z wyjątkowo wąską klatką schodową i trochę przeraża mnie opcja wnoszenia i znoszenia wózka. Do tego dochodzą kwestie spacerów z psem, które uwielbiam - z wózkiem ciężko raczej po trawie i lesie spacerować. Oczywiście wyobrażam sobie że po pół roku kiedy dziecko jest już bardziej ruchliwe i ciężkie, pewnie warto przestawić się chociaż częściowo na spacerówkę. Czekam na wasze opinie i przemyślenia na ten temat
Chustę planuję, a wózek to jest temat do myślenia. Po dwójce dzieci mogę na pewno stwierdzić że ten wielki wózek przydaje sie przez pierwsze pół roku maks gdy wozimy dziecko w gondolce a potem zawsze przechodziliśmy do lżejszej spacerówki, więc jeszcze nie wiem jak to wymyślę
mamaincogito
Ja o chuście nie myślałam, boję się, że nie będę umiała jej dobrze wiązać. Możliwe, że zdecyduję się na coś chustopodobnego - jakieś nosidełko czy co tam jest do wyboru
Wszystko chustopodobne to dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi
Witam
Ja mam wózek jeden od początku zostaje dla drugiego też, nie zamieniłabym go na żaden inny. Przede wszystkim dlatego, że jest mega lekki i zwinny. I gondole ma dużą, więc córkę wozilam do końca 7 miesiąca, mimo że już siedziała sama, ale wtedy zima była i stwierdziłam, że wolę żeby sobie leżała osłonięta
Jaki masz wozek?Wszystko chustopodobne to dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi
Ja mam wózek jeden od początku zostaje dla drugiego też, nie zamieniłabym go na żaden inny. Przede wszystkim dlatego, że jest mega lekki i zwinny. I gondole ma dużą, więc córkę wozilam do końca 7 miesiąca, mimo że już siedziała sama, ale wtedy zima była i stwierdziłam, że wolę żeby sobie leżała osłonięta
I prawda jest że chusta tkana bądź elastyczna sprawdzi się od początku inaczej sprawa wygląda z nosidłami, jedyne nosidło które zaakceptowała nam Pani neurolog i fizjoterapeuta to manduca żeby nóżki były rozłożone na żabkę.
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
reklama
marta64
Ja mieszkam na 4 piętrze więc wiesz , mój brzdąc jest strasznie ruchliwy więc w gondolce długo nie wytrzymywała. Jaki w wózek masz?Wszystko chustopodobne to dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi