reklama
lisianna91
Aktywna w BB
Dziewczyny wiem, że niektóre z was zaczęły się zastanawiać nad modelami wózków. A ja chciałabym podejść do tematu z trochę innej strony i zapytać co sądzicie o chustach do noszenia dzieci - głównie w pierwszym półroczu życia. Słyszałam o tym rozwiązaniu sporo pozytywnych opinii. Do mniej najbardziej przemawia to, że mieszkam na 3 piętrze z wyjątkowo wąską klatką schodową i trochę przeraża mnie opcja wnoszenia i znoszenia wózka. Do tego dochodzą kwestie spacerów z psem, które uwielbiam - z wózkiem ciężko raczej po trawie i lesie spacerować. Oczywiście wyobrażam sobie że po pół roku kiedy dziecko jest już bardziej ruchliwe i ciężkie, pewnie warto przestawić się chociaż częściowo na spacerówkę. Czekam na wasze opinie i przemyślenia na ten temat
Ja nosiłam głównie w domu bo to był okres zimowy. Bardzo chwale. Młody spał grzecznie. A jak odstawiłam na leżaczek to nie marudzil. Chusty działają jak bateria. Dzidzi się "naladuje miłością mamy" a potem grzecznie leży . W brew pozorom nie uzależnia i dziecko nie przyzwyczaja się. Bo tego się bałam. Ze jak odłożę to będzie płakał. Świetny pomysł gdy chcemy iść na spacer,zakupy itpDziewczyny wiem, że niektóre z was zaczęły się zastanawiać nad modelami wózków. A ja chciałabym podejść do tematu z trochę innej strony i zapytać co sądzicie o chustach do noszenia dzieci - głównie w pierwszym półroczu życia. Słyszałam o tym rozwiązaniu sporo pozytywnych opinii. Do mniej najbardziej przemawia to, że mieszkam na 3 piętrze z wyjątkowo wąską klatką schodową i trochę przeraża mnie opcja wnoszenia i znoszenia wózka. Do tego dochodzą kwestie spacerów z psem, które uwielbiam - z wózkiem ciężko raczej po trawie i lesie spacerować. Oczywiście wyobrażam sobie że po pół roku kiedy dziecko jest już bardziej ruchliwe i ciężkie, pewnie warto przestawić się chociaż częściowo na spacerówkę. Czekam na wasze opinie i przemyślenia na ten temat
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
mamaincogito
Fanka BB :)
Też chustowalam, ale głównie po domu.
Jak już siedziała kupiłam nosidło Ergobaby i to sprawdziło się rewelacyjnie - szybciej i łatwiej niż chusta się zakłada. Używałam na wypady do sklepu czy lekarza.
Noszenie w chuście od urodzenia jest spoko, tylko trzeba poprawnie te chustę wiązać, więc możesz się rozglądać za jakimś kursem/szkoleniem, bo nieprawidłowo zawiązana chusta może wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku. Ale jestem jak najbardziej na tak
Jak już siedziała kupiłam nosidło Ergobaby i to sprawdziło się rewelacyjnie - szybciej i łatwiej niż chusta się zakłada. Używałam na wypady do sklepu czy lekarza.
Noszenie w chuście od urodzenia jest spoko, tylko trzeba poprawnie te chustę wiązać, więc możesz się rozglądać za jakimś kursem/szkoleniem, bo nieprawidłowo zawiązana chusta może wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku. Ale jestem jak najbardziej na tak
mamaincogito
Ja raczej chusty nie będę kupować , ale jeszcze to przemyśle. Mieszkamy w domku jednorodzinnym więc na spacery będzie wózek, chusta wydaje mi się zbędna... no nie wiem...
Też mieszkam w domku, ale właśnie po domku ja miałam wygodniej mi było np rozwiesić pranie, czy jak już była większa to ugotować obiad z dzieckiem na plecach niestety bywały takie "dni przylepy" że musiała być non stop ze mną i żeby zrobić cokolwiek to chusta była najlepsza, dzidzia była cały czas wtulona, spokojna, nie raz zasnęła
bbubbka
Lisianna my mamy chuste i motamy sie od pierwszych dni, co prawda większość spacerów mamy w wózku bo w zimie u nas na wsi bardzo wiało i wolałam niunie chować do gondoli. Ale my uwielbiamy i myśle ze spokojnie dłużej jak pol roku można dziecko nosić moja ma 8 miesięcy i nadal uwielbia bo więcej widzi jak jest w chuście. Myśle ze przy dwójce jedno na pewno będzie w chusvie a drugie w wózku
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
malinka1000
ja po dwóch ciązach to rozstępy mam od pepka w dół naszczescie na udach już nie. smarowałam się po pierwszym porodzie do złagodzenia ich ale nic nie pomogło , w ciązy się nie smarowałam staram unikac się jakiejkolwiek chemii jakos tak siedzi mi w głowie. Tłumacze sobie cos za cos a to pamiatka po ciążach Mąz nie narzeka wiec ja tez. Przytyłyściecoś? ja ani deka. wpierwszwj ciąży 20 kg w drugiej 15 wiec tu tez nadrobię. Ze zrzuceniem kg nie miałam problemów w ciągu 3 miesięcy miałam mniej niż przed kazda ciążą
Parkolka
Szczerze mówiąc nie myślałam o chuście, w domu raczej nie użyje, bo mamy mieszkanko niecałe 40 mkw ale jak myślę dalej np. o zakupach to chyba będę musiała rozważyć. Trochę przeraża mnie samo wiązanie. Przeraża mnie też tłuczenie się z wózkiem na 2 piętro.
@malinka1000 ja na początku schudłam parę gram, ostatnio się nie kontrolowałam, bo dopiero czekam na zamówiona wagę.
Dziś trafiłam na fajny artykuł o łóżeczkach dla malucha, przynajmniej wydaje mi się fajny http://zwariowana-mama.pl/ach-spij-kochanie-czyli-o-lozeczku-malucha/
@malinka1000 ja na początku schudłam parę gram, ostatnio się nie kontrolowałam, bo dopiero czekam na zamówiona wagę.
Dziś trafiłam na fajny artykuł o łóżeczkach dla malucha, przynajmniej wydaje mi się fajny http://zwariowana-mama.pl/ach-spij-kochanie-czyli-o-lozeczku-malucha/
reklama
mamaincogito
Ja schudlam póki co. I tak startuje z wagą 5 kg mniejsza niż w pierwszej ciąży. Wtedy przytyłam 14 kg, ale zaczęłam przybierać dopiero w 7 miesiącu. Zrzucilam w sumie 24 kg, tyle że po powrocie do pracy odrobiłam 5