reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oj, ciężko za wami nadążyć :)
Ja się nie smaruję i chyba nie mam takiego zamiaru, chociaż czy to dobry pomysł to też nie wiem.
U mnie też parno i duszno, trochę dobija mnie taka pogoda, nie wiem, za gorąco mi, zmęczona jestem, chociaż śpię i tak bardzo dużo. Moje koty też nie przepadają za takim słońcem, wolimy chłodne wieczory :) My z mężem jedziemy w sierpniu do Polski na urlop, więc może wyskoczymy gdzieś na trzy dni, jakieś Mazury może, ale wszystko zależy od tego jak ja się będę czuła, bo narazie nie zapowiada się dobrze :D
Wielki powrót mdłości u mnie :)

reklama
Dziewczyny co robią anty hbs - robicie bo nie byłyście szczepione, czy tak po prostu?

Robie bo doktorek kazal. Szczepiona bylam ale zrobic nie zaszkodzi.

Kiepsko znosze te upaly... Uwielbiam lato i gorac ale w ciazy poglad na temperature jednak w moim przypadku sie weryfikuje...

Co macie dzis dobrego na obiad? Za mna chodza frytki.. Wszedzie trabia o warzywach i owocach a ja sie zajadam frytami. Pieknie, moje dziecko bedzie frytka.

Ja w pierwszej ciąży smarowalam się oliwka dla dzieci, w 24 tc jak wyladowalam w szpitalu to przestałam się smarowac i niestety mam aż 3 rozstępy na udach. Pewnie gdybym donosiła do końca i nie smarowala się niczym to byłabym zebra.... więc muszę się smarowac. Narazie wykorzystuje resztki olejku arganowego- nie wiem czy to dobry sposób ale i tak leży w szafce więc... :D

Ja w pierwszej ciąży smarowalam się oliwka dla dzieci, w 24 tc jak wyladowalam w szpitalu to przestałam się smarowac i niestety mam aż 3 rozstępy na udach. Pewnie gdybym donosiła do końca i nie smarowala się niczym to byłabym zebra.... więc muszę się smarowac. Narazie wykorzystuje resztki olejku arganowego- nie wiem czy to dobry sposób ale i tak leży w szafce więc... :D
Ja mam bio oil wiec go wykoncze ale i tak w cuda nie wierze...
Co do rozstępów, ja po I ciąży od pasa w dół jestem rozstępem...na pocieszenie w drugiej nie wylazł dodatkowy chyba ani jeden ( albo nie dojrzałam) ale generalnie mam je wszędzie, brzuch uda, rodzinna zdolność w pakiecie, wszystkie babki od strony mamy tak mamy...plus taki że po latach to bieleje, i aż tak strasznie nie widać.

U nas mega burzysko, z wichurą, a razem z tym senność...

Dziewczyny co robią anty hbs - robicie bo nie byłyście szczepione, czy tak po prostu?

tez chyba na to skierowanie mialam, a dostalam bo chyba wszyscy dostaja

Hbs to u mnie standard, w pierwszej ciąży też robiłam.
Na upały nie narzekam, bo jak sobie przypomnę te deszcze i zimno to mi słabo.
Chowam się do cienia w ogrodzie i lezymy z córką popołudniu do samego wieczora. W najcieplejszym momencie dnia chowam się w domu.

Na obiad u mnie frytki ;) też za mną chodzą, a do tego zrobiłam fileta w panierce, ale takie małe kaski jak mcnuggets ;) córka lubi sobie podjadać nawet na zimno takie.
Właśnie się zbieram po nią do żłobka

Ja nie tyle samych rozstępów się boje, co tego, że mi się tatuaż rozjedzie. Mam na boku od żeber do biodra. Też mam zamiar kupić sobie coś do smarowania, moja mama niby nie ma strasznych rozstępów, a w pierwszej ciąży przytyła dość sporo może i mi się udzieli.
Przypomniałyście mi o frytkach, wczoraj wieczorem miałam taką straszną ochotę i teraz wróciło. U mnie dziś króluje pomidorówka z ryżem.

A u mnie dziś krokiety z mięsem i krokiety z pieczarkami i serem... właśnie niedługo kończę je robić i pójdę polezec :D

Ja już smaruje ale całe ciało oliwka w żelu pod przebiciem, utrzymuje się cały dzień, a ciało jest bardzo nawilżone. W ogóle... ciąża najlepsza na cellulit! Całkowicie mi zniknął, mam znacznie bardziej ujędrnione nogi niż miałam przed ciąża [emoji16] Cud!
Na obiad miałam makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami i grissini - włoska knajpka za rogiem to zamówilysmy sobie do pracy ;)
Na zewnątrz cieplutko, ale chmury nadciągają takie że pewnie burza dziś do nas przyjdzie.
Natomiast w pracy mogłabym spać na siedząco, szefowa jedzie na urlop od czwartku wiec postanowiłam powiedzieć jej o ciazy po jej urlopie zeby teraz jej go nie psuć [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)
Co mogę wziąć na ból głowy? bo chyba ciśnienie się zmienia i nad ranem zaczęła mnie łupać głowa...
Mdłości jakby trochę ustają ale pewnie wrócą jak ostatnio, suki [emoji14] Płacz z byle powodu odszedł, ból piersi tez jakby zmalał, no ale poczekajmy jeszcze, wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.

Która z Was ogarnia te forum, żeby zrobić naszą listę? Bo chyba nas jest już dosyć sporo :) strzelam że jakieś 20-25 :)
Hej. Teoretycznie można apap.
Ostatnio w tv śniadaniowej gin się wypowiadała ze bóle kobiet w ciąży często wynikają z odwodnienia organizmu. częste wizyty w ubikacji.a mało pijemy wody... spada ciśnienie i stad bóle głowy.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a kiedy zaczynacie używać kremu na piersi i brzuszek? ja dziś byłam w rossmanie i od wieczora zaczynam uzywać :) Moja kolezanka zaczela sie smarowac gdy tylko dowiedziala sie ze jest w ciazy :) i super efekty widac po dzis dzien :)
Ja juz tez jakieś 3 tygodnie smaruje ☺ ale też nie przepadam za tym i latem nie wiem jak to będzie. tez czuje się tłusta cały dzień później :-D

Ostatnia edycja:
Do góry