reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mój pakiet obejmuje prowadzenie ciąży ale nie chce chodzić do ginekologa z luxmed tylko do swojego prywatnie :) a tego ogólnego lekarza też mam z grupy luxmed to też mi nie da? :( czyli mówisz umówić się na wizytę do lekarza z luxmedu ten mi załozy kartę ciąży i na jej podstawie badania? Może mieć 2 karty ciąży? Może głupie pytania ale w poprzedniej ciąży za wszystkie badania słono placilam teraz chce wykorzystać ten pakiet ale wszystko zawsze pod górkę [emoji14]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Też się zastanawiam nad dwoma kartami ciąży, zawsze chodziłam prywatnie ale wiadomo badania są strasznie drogie, teraz poszłam na nfz do gin i pierwsze badania zrobiłam za darmo, no ale dalej planuję już jednak prywatnie...

reklama
Mój pakiet obejmuje prowadzenie ciąży ale nie chce chodzić do ginekologa z luxmed tylko do swojego prywatnie :) a tego ogólnego lekarza też mam z grupy luxmed to też mi nie da? :( czyli mówisz umówić się na wizytę do lekarza z luxmedu ten mi załozy kartę ciąży i na jej podstawie badania? Może mieć 2 karty ciąży? Może głupie pytania ale w poprzedniej ciąży za wszystkie badania słono placilam teraz chce wykorzystać ten pakiet ale wszystko zawsze pod górkę [emoji14]

Ogólny nie da Ci tej rozpiski badań na podstawie których możesz zrobić badania bezpłatnie.
Wystarczy że pójdziesz na jedna wizytę, żeby ci tylko dał te rozpiskę. Nie musisz do niego chodIc. Karta ciąży to tylko kartka, jedna będziesz mieć uzupełniona a druga rzucisz w kat ;)

Ta rozpiska sie nazywa dokładnie PLAN OPIEKI PRZEDPORODOWEJ i tylko ginekolodzy ja mają u siebie.

Ja chodzę prywatnie ale za tydzień planuje pojsc do lekqrza na nfz dodatkowo zeby wlasnie zlecil mi badania i pozniej juz do niego chodzic nie będę. Bo najdroższy ten pierwszy pakiet. A wszędzie chodze prywatnie.

Cześć dziewczyny :)
Co mogę wziąć na ból głowy? bo chyba ciśnienie się zmienia i nad ranem zaczęła mnie łupać głowa...
Mdłości jakby trochę ustają ale pewnie wrócą jak ostatnio, suki :p Płacz z byle powodu odszedł, ból piersi tez jakby zmalał, no ale poczekajmy jeszcze, wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.

Która z Was ogarnia te forum, żeby zrobić naszą listę? Bo chyba nas jest już dosyć sporo :) strzelam że jakieś 20-25 :)

Ja chodzę prywatnie ale za tydzień planuje pojsc do lekqrza na nfz dodatkowo zeby wlasnie zlecil mi badania i pozniej juz do niego chodzic nie będę. Bo najdroższy ten pierwszy pakiet. A wszędzie chodze prywatnie.

Ja też zawsze prywatnie, byłam ostatnio przed staraniami żeby zrobiła mi cytologię no i jak zaszłam w ciążę, to poszłam do niej i dała mi skierowania na badania myśląc że będę prowadziła u niej. Z błędu jej nie wyprowadziłam bo wtedy jeszcze się zastanawiałam, wiem że trochę nie ładnie się zachowałam ale kurcze pracuję płacę te składki a żeby iść do dobrego lekarza i żeby robić sobie badania to i tak trzeba prywatnie... więc tylko maleńkie wyrzuty mam... ale pójdę jeszcze do niej 6 czerwca po wyniki i na usg żeby zobaczyc serduszko a potem już do mojego starego lekarza

Cześć dziewczyny :)
Co mogę wziąć na ból głowy? bo chyba ciśnienie się zmienia i nad ranem zaczęła mnie łupać głowa...
Mdłości jakby trochę ustają ale pewnie wrócą jak ostatnio, suki :p Płacz z byle powodu odszedł, ból piersi tez jakby zmalał, no ale poczekajmy jeszcze, wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.

Która z Was ogarnia te forum, żeby zrobić naszą listę? Bo chyba nas jest już dosyć sporo :) strzelam że jakieś 20-25 :)

Można Apap brać, ale wiesz im mniej leków w pierwszym trymestrze tym lepiej ;)

No właśnie też czekam na tą odważną co listę stworzy :D

Myślę że napewno nick, wiek, termin porodu, może które dziecko?

Dziewczyny planujecie wakacje? My mamy zarezerwowany pobyt nad morzem tygodniowy i tak się zastanawiam jak to z tym słońcem i opalaniem będzie? Tzn opalać się nie zamierzam ale mimo wszystko na plaży z dzieciakami całkowicie tego słońca nie będzie się dało uniknąć

LISTA!
Spróbuję ogarnąć te listę w tym tygodniu. Żeby jednak trochę było łatwiej (nie dam rady przeglądać ponad 200 stron ;) ) to UWAGA! Niech każda z Was wyślę mi wiadomość prywatną tutaj z danymi: nick, wiek, ile już macie dzieci, data ostatniej om, termin porodu. W miarę upływu będziemy uzupełniać np. płeć itp.

Można Apap brać, ale wiesz im mniej leków w pierwszym trymestrze tym lepiej ;)

No właśnie też czekam na tą odważną co listę stworzy :D

Myślę że napewno nick, wiek, termin porodu, może które dziecko?

Dziewczyny planujecie wakacje? My mamy zarezerwowany pobyt nad morzem tygodniowy i tak się zastanawiam jak to z tym słońcem i opalaniem będzie? Tzn opalać się nie zamierzam ale mimo wszystko na plaży z dzieciakami całkowicie tego słońca nie będzie się dało uniknąć

Ja się opalam na tarasie :) witamina D jest bardzo potrzebna dziecku. Może nie ma co za bardzo wystawiać brzucha na ostre słońce, ale jeśli będziesz w jakimś półcieniu czy pod parasolem to czemu nie?
My mieliśmy jechać na Węgry z córką, ale darujemy sobie, bo się boje jakby coś się stało. Zastanawialiśmy się nad morzem, ale też długa droga i o ile córka da radę, to nie wiem jak ja to zniosę. Więc chyba gdzieś w okolicy na 3-4 dni sobie wyskoczymy, a potem do rodziców.

A gdzie idziesz po to skierowanie? Ja borykam się z podobnym problemem bo lekarza mam prywatnie do tego mam wykupiony rozszerzony pakiet z luxmed bo syn chodzi do alergologa i re wszystkie badania łącznie z HIV mam w pakiecie. Jednak abym mogła z tego skorzystać muszę mieć skierowanie i to nie od zwykłego lekarza a od lekarza z luxmedu. Zapisałam się dziś do ogólnego i chce go poprosić o takie skierowanie. Zastanawiam się czy mi może odmówić. Nie chcę zmieniać lekarza ale też kurcze za pakiet place prawie 200 zł na miesiąc więc dlaczego mam nie skorzystac z tych badań

Tez mam taki pakiet tylko w innej sieciowce. Nie bede tam prowadzic ciazy ale chce skorzystac z badan ktore naleza sie bezplatne. Udalo mi sie zapisac na piatek na wizyte, moze sie uda z tymi badaniami bez problemow.

reklama
Hejka :-)

@kass.es zaobserwowałam Cię i wysłałam Ci wiadomość, że to ja :-)

Ja dzisiaj mam takie zawroty głowy, że nie jestem w stanie chodzić... a od tego mnie jeszcze zaczęło znów mulić, a było już tak pięknie. Wyszłam na taras z kanapką, ale wróciłam do domu leżeć... Nie wiem jak ja jutro pojadę na to USG piersi, dobrze, że mój mąż wziął wolne żeby mnie zawieźć.

My tradycyjnie jedziemy na półwysep Helski. Miały być Włochy albo Bułgaria, ale ja nie chcę ryzykować. W przyszłym roku sobie pojedziemy :-)

Co do Mamyginekolog... tragedia... przeżywam to wszystko i jeszcze bardziej się boję... zaglądam do niej czasami i nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Nie wspomnę już o komentarzach i tych wszystkich tragediach, które spotykają kobiety... straszne to jest...

Do góry