reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Torunianka93 on tak ma, że jest taki opiekuńczy, a to jeszcze pierwsze dziecko więc może to dlatego. Chociaż ma ponad 10 lat młodszą siostrę i z tego co wiem od teściowej, mimo wtedy kilkunastu lat był bardzo opiekuńczy i dla niej i dla siostry :-)

Ja dzisiaj zebrałam się na badania. Całe szczęście nie było kolejki, w torbie miałam suchą bułkę i wodę, ale dzisiaj nie jest tragicznie więc zbierałam się czym prędzej żeby to załatwić :D Przeżyłam- pani wkuła się bez problemu, wszystkie wyniki w poniedziałek, ale mam już z głowy. Jeszcze tylko USG piersi za tydzień i mam komplet badań na wizytę.

reklama
A jak i Was Dziewczyny że skurczami np. łydek, mnie dziś rano straszne obudziły.

Z powiedzeniem rodzinie czekałam do USG, na którym widziałam serduszko tylko swojej mamie powiedziałam wcześniej. W sumie rodzinie mówi moja mama, bo nie wytrzymuje tylko się spytała czy może, jak się zgodziłam to już wszystkim kogo spotka opowiada. Pierwszy wnuk :)
Dziś mamy zamiar powiedzieć teściowej, tam pewnie takiej euforii nie będzie, bo już czwórkę wnucząt ma.

Jeśli chodzi o stresy to staram się wszystko brać na spokojnie, ale wiadomo że się nie da. Przy pierwszym dziecku to wszystko się wywróci do góry nogami, niby planowane i wystarane ale strach jest. Jest strach żeby wszystko z Fasloiną było dobrze, żeby była zdrowa przedewszystkim.

Mój Luby chciałby syna (najlepiej już takiego 3-letniego xD) ja chyba też, w sumie zawsze marzyłam o parce więc przy pierwszym to wszystko mi jedno :) byle zdrowe.
Słyszeliście o chińskim kalendarzu płci? Mi z niego wychodzi właśnie syn ale biorę to z duuużym przymrużeniem oka :)

Mi i moim dwum kuzynkom sprawdził się ten kalendarz ;) teraz wychodzi mi drugi dziewczynka, wiem że mąż chciałby syna, ale ja jakoś czuje, że to może być dziewczynka, mimo że smaki mam totalnie inne, o ile już mam tę smaki :D

Z brzuchem mam podobnie jak Mamaincognito minimum 5 miesiąc [emoji50]

Agi gratuluje wizyty i serduszka ;)

Parolka przechodziłam przez to w pierwszej ciazy, ale u mnie skurcze pojawiały sie dopiero w 3 trymestrze jak za dużo chodziłam to w nocy nawet po 10 razy skurcz łapał mnie w nogi...

Mi z córka z tego chińskiego kalendarza wychodził syn a mam córeczkę, teraz te syn wychodzi zobaczymy. Dla mnie nieważna płeć, ale mężowi zależy na synku, choć mówi ze czuje ze będzie druga coreczka, z córka ma super kontakt świata po za nią niewidzi ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z brzuchem mam podobnie jak Mamaincognito minimum 5 miesiąc [emoji50]

Agi gratuluje wizyty i serduszka ;)

Parolka przechodziłam przez to w pierwszej ciazy, ale u mnie skurcze pojawiały sie dopiero w 3 trymestrze jak za dużo chodziłam to w nocy nawet po 10 razy skurcz łapał mnie w nogi...

Mi z córka z tego chińskiego kalendarza wychodził syn a mam córeczkę, teraz te syn wychodzi zobaczymy. Dla mnie nieważna płeć, ale mężowi zależy na synku, choć mówi ze czuje ze będzie druga coreczka, z córka ma super kontakt świata po za nią niewidzi ;)

To tak jak mój, córka to jego oczko w głowie, a jeszcze teraz gdy prawie całkiem przejął opiekę nad nią to już w ogóle, mają taki kontakt, że aż im zazdroszczę. Uwielbia ja, zresztą marzył o córeczce, pamiętam jak się dowiedzieliśmy że to córka. Niby mówił, że najważniejsze że zdrowe, ale widziałam że się prawie nad ziemią unosi że szczęścia :D
Teraz no mówił coś o synu, ale w sumie nie wiem czy ma jakieś duże parcie, myślę że z córeczki też by się ucieszył :)

@szarotka27 mam pytanie Ty miałaś jakieś wskazanie do usg piersi ? czy to w ciąży się normalnie robi ?

Powinno się zrobić profilaktycznie, ja robię raz w roku. W pierwszej ciąży robiłam jakoś w 7 tygodniu, teraz robiłam miesiąc przed tym jak zaszłam w ciążę, więc już nie muszę.
No i 3 miesiące po zakończeniu karmienia piersią należy zrobić

Powinno się zrobić profilaktycznie, ja robię raz w roku. W pierwszej ciąży robiłam jakoś w 7 tygodniu, teraz robiłam miesiąc przed tym jak zaszłam w ciążę, więc już nie muszę.
No i 3 miesiące po zakończeniu karmienia piersią należy zrobić

Dziękuje za odpowiedź ☺ powiem szczerze że pierwszy raz się z tym spotykam i jestem w szoku bo nigdy nikt mi o tym nie mówił. u mnie zawsze samobadanie piersi sugerowali. jutro zapytam lekarza ☺

Dziękuje za odpowiedź ☺ powiem szczerze że pierwszy raz się z tym spotykam i jestem w szoku bo nigdy nikt mi o tym nie mówił. u mnie zawsze samobadanie piersi sugerowali. jutro zapytam lekarza ☺

Kurcze to jest właśnie straszne :( że mimo bębnienia o profilaktyce itd, mimo tylu kampanii społecznych o chorobach kobiecych, nadal są lekarze, którzy nie zlecają podstawowych badań :( cytologia, USG piersi, USG transvaginalne (macica, jajniki, etc.) to są badania, które minimum raz w roku powinna wykonać kobieta, która współżyje.

Cześć dziewczyny ja właśnie się dowiedziałam że moje pierwsze usg będę miała 23 czerwca więc trochę czekania.

W UK straszny upał chyba ze 30° w słońcu moja mała chora ma bardzo wysoką gorączkę od przedwczoraj dzisiejszą noc miałyśmy koszmarna prawie w ogóle nie spałam jestem nie do życia nie mówiąc o małej musi siedzieć w domu mimo że taka piękna pogoda.

reklama
@Lake882
@mamaincogito

U mnie dziewczyny jest trochę inna sytuacja z tym USG piersi. 1,5 roku temu wymacałam sobie dość duże coś i od tamtej pory jestem pod stałą obserwacją i muszę biegać na kontrole. Jak byłam u mojej pani doktor to prosiła żebym zrobiła świeże, bo zbliża się czas kolejnej kontroli i dobrze byłoby żeby zobaczyła wyniki na kolejnej wizycie. Dlatego ja chodziłam co 3 miesiące początkowo, teraz co rok na USG. Z tego co wiem przy zajściu w ciążę lekarz też powinien obejrzeć piersi, nie wiem jak z koniecznością USG.

U mnie dziś deszcz od rana, niebo zachmurzone chociaż słońce też się przebijało. Rano było kilka grzmotów słychać, a teraz się robi ciemno, parno i chyba burza się zbliża.

Do góry