reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tak w sumie to może zależy jaki kombinezon. Są też takie jak puchowe to wtedy chyba już bez śpiworka;).

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i może ktoś bardziej doświadczony doradzi mi..

Chciałabym kupić taki kombinezon ocieplany:

1505191227-aaaaaa.jpeg

Ale nie mam pojęcia co dalej ? Czy będzie ciepło takiemu maluszkowi? Czy jeszcze muszę dodatkowo kupić taki śpiworek do gondoli? Czy to jedno i drugie się wyklucza? Czy może ten śpiworek po prostu spełnia funkcję "czegoś do przykrycia"- Nie chce dziecka ugotować na twardo [emoji23] ani żeby mi zamarzło...

Mam wrażenie, że brak mojej wiedzy sięga zenitu.... [emoji17]
Ja dzisiaj też nie pospałam, nie wiem o co chodzi [emoji53]

Jeśli chodzi o kombinezon to też się nie znam [emoji14] ale wydaje mi się, że na taki trzeba jeszcze śpiworek.
Ja zamówiłam taki
1505193760-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj też nie pospałam, nie wiem o co chodzi [emoji53]

Jeśli chodzi o kombinezon to też się nie znam [emoji14] ale wydaje mi się, że na taki trzeba jeszcze śpiworek.
Ja zamówiłam taki
1505193760-aaaaaa.jpeg

O, i można też na nóżki podzielic. A gdzie zamówiłas i w jakim rozmiarze?

Hej Dziewczyny

Ja tez do starszakow naleze bo skonczone 34 a w styczniu juz 35!

Mialam dzis usg I konsultacje... I sa dobre I zle wiesci po raz pierwszy...
Malenka rosnie jak na drozdzach bo w tydzien ponad 100 gram przybrala I teraz ma 664gramy I jest z nia dzieki Bogu dobrze chociaz jak mierzyli szyjke to tak pocisneli ze sie rozryczalam z bolu...

Ale mi wyszly zle badania krwi, niski poziom zelaza I bardzo wysokie (ale nie wiem ile) proby watrobowe.... tak wiec podejrzewaja albo zapalenie watroby albo cos innego.... a do tego toksykacje magnezem!!! Jest to na tyle powazne ze klada mnie rano do szpitala bo musze miec usg watroby zrobione. Dzis juz pobierali krew na krzepliwosc i choroby watroby. Najbardziej mnie zdziwilo doktorki oburzenie gdy dowiedziala sie ze biore magnez i to codziennie (polecil mi polski lekarz gin). Zlecila badania I kazala zaprzestac go brac!

Maz poczytal ze trzeba uwazac z magnezem przy niedoczynnosci tarczycy Bo wowczas niby jest juz go wiecej w organizmie I przy chorobach nerek- ja Mam ja jedna wiec moze wchlanianie/wydalanie jest inne jak przy dwoch...Ale naiwnie myslalam ze magnez spokojnie sie wydala z organizmu a tu czytam o arytmiach I innych problemach zwiazanych z przedawkowaniem...:(

Generalnie troche mnie to rozwalilo .... bo do tej pory mimo moich wad wrodzonych I traum przeszlosci wszystko szlo ksiazkowo a tu masz....

Przykro mi ze tam nie ma prawie zasiegu wiec was chyba nie poczytam ale odwzwe sie jak bede mogla. Obym wyszla jak najszybciej!

Trzymajcie sie cieplutko!

Dzień dobry dziewczyny :-) :) to ja chyba w starszakach będę najstarsza hehe od lipca na karku 39, ale stan umysłu na 10 lat mniej;) to moja pierwsza dzidzia długo wyczekiwana. Po drodze bylo ciezko. Jak już postanowiłam pogodzić się z losem to zaskoczenia taka wiadomość :laugh2:
Dzisiaj idę na wizyte, u mnie to 22t 3d.

Trzymaj się ciepło Magiczna83!!

O, i można też na nóżki podzielic. A gdzie zamówiłas i w jakim rozmiarze?

To jest z h&m, zamówiłam na allegro używany. Długo się wahałam bo to jest rozm 50-56, ale bałam się że w 62-68 mi się dziecko utopi. Stwierdziłam, że jak się urodzi wcześniej to pewnie nie będzie takie duże a jak o czasie to może nie będzie mi zbyt długo potrzebny [emoji6]
Fajny jest w 5-10-15
Link do: Kombinezon niemowlęcy 5A3309 / Kurtki / Niemowlak 0 - 2 lat - sklep 5.10.15

reklama
@IKA @Veroniqe @Kejka ? @dreamscometrue Nie pamiętam kto brał udział w tej dyskusji na temat wieku [emoji14] Moim zdaniem wiek nie ma znaczenia, tak sobie tylko myślę, że my same stwarzamy sobie granice. Chociaż, znam dużo osób które mówią, że np po 40 po 50 itd nie zdecydowały by się na dziecko, z tą różnicą, że te osoby mają już dzieci i to nie jedno, i nie miały problemu z zajściem w ciążę. Zatem wchodzi się tu już trochę w dyskusję na poziomie wścibskośći, moralności i oceniania drugiego człowieka.
Ja mam 26 lat a pod koniec września kończę 27, pierwsze dziecko. By doszło do tego co jest teraz, przeszłam długa drogę w różnych związkach, z różnymi ludźmi, w różnych sytuacjach życiowych. Z zajściem w ciążę nie miałam problemu, ale wiele doświadczeń w życiu nauczyło mnie nie oceniać ludzi. Tak samo jakbym chciała aby nie oceniano mnie. :)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry