Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki. Narazie cały czas wazyla bardzo ładnie... Mnie paraliżuje każda wzmianka że coś może być nie tak... jakoś nigdy nie chce być idealnieAaa no to naczyniowe, to na pewno sprawdza przepływy pępowinowe (tętnice w pępowiny), bo one przekładają się bezpośrednio na wagę płodu oraz jego dotlenienie.
Spokojnie będzie dobrze, może masz np ilość wód w normie, ale jednak dolnej granicy, to wtedy się sprawdza często. Może też z uwagi na in vitro wolą dmuchać na zimne
U mojej podejrzewali hipotrofię, bo bardzo wolno przyrastała, ale urodziła się w normalnej wadze, nie stresuj się na zapas.
Ja go zrozumiałam ze wtedy bylo ok ale lepiej mieć pod kontrolą. Tam mam napisane przy prawidłowej >99% a przy nieprawidłowej >87%A w trakcie badania nie mówił lekarz o jakie odchyły może chodzić? Mi na połówkowym tez sprawdzał przepływy, to chyba standard dla tego badania i mówił, że są prawidłowe tj. dziecko jest na tym etapie odpowiednio dotlenione przede wszystkim, waga też odpowiada tygodniowi ciąży.
Tylko ta profilaktyka kosztuje 250zl za wizytę a oprócz tego do mojej lekarki chodzę. Także mam nadzieję że nie będę musiała za dwa tygodnie znowu iść...No to nie stresuj się na zapas dobrze, że profilaktycznie chcą sprawdzać. Mi tak od 30 tc po podaniu sterydów na płuca sprawdzali co 2-3 dni, a i tak urodziłam zdrową córkę w 39 tc